Korruptio-Suomi: Onko veronmaksajien rahojen varastaminen ”maan tapa”

Keskustan Katri Kulmunin sekaannukset omien ja valtionrahojen käytöstä tulivat julki 2020.
”-Syyttäjän mukaan ministeri Kulmunin
erityisavustaja Kari Jääskeläinen on lainvastaisin menetelmin saanut valtionvarainministeriön maksamaan Katri Kulmunin koulutuksia 13.700 euroa. – Keskusta – 13.08.21 – YLE.
 Ilmeisesti Katri Kulmuni tiesi, että hänen saamansa valtion rahoista maksettava  viestintäkoulutus oli laitonta, mutta ajatteli ”se on maan tapa” ja ”muutkin tekevät”.
Kulmuni on lupautunut maksamaan laittomasti saamansa summan takaisin valtiolle. Ja pääkonna, erityisavustaja Kari Jääskeläinen tekee tiliä syyttäjän kanssa.
VTV:n johtajan Tytti Yli-Viikarin väärinkäytökset media toi julkisuuteen talvella 2021. Yli-Viikarin sekaannukset valtion rahoissa ja omissa rahoissa  ajoittuvat useammalle vuodelle. Yli-Viikari on tähän mennessä kiistänyt kaikki syytteet ja syytellyt alaisiaan.
Lehtiarvioiden mukaan Yli-Viikarin veronmaksajilta pöllitty summa on vähintään 100 000 euroa.

”Keskusrikospoliisi (krp) on saanut valmiiksi esitutkinnan Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin rikosepäilyistä. Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan.” – Iltalehti 26.8.2021.

Iltalehti toi tämän vuoden toukokuussa julkisuuteen pääministeri Sanna Marinin laittomat ateriaedut. Lehden mukaan pääministeri Marin on saanut laitonta ateriaetua 850 euroa kuussa tammikuusta 2020 toukokuuhun 2021.

Marin on pukannut syyn alaistensa niskoille. Hän ei ole tiennyt, että kyseinen etuus on laiton, ja että tämän lisäksi hän tietämättään on syyllistynyt myös veropetokseen. Menikin hän uskomaan alaisiaan!

No, Marin on luvannut maksaa laittomasti saamansa ateriasumman takaisin ja luvannut myös opetella täyttämään tästä lähtien veroilmoituksensa hieman tarkemmalla silmällä, joten asia ok.

Vaikka Katri Kulmunin ja Tytti Yli-Viikarin väärinkäytökset ovat lievästi sanoen paheksuttavia, Sanna Marin, pääministeri, painii hieman eri sarjassa kuin nämä edellä mainitut, – mutta tämä maahan on Suomi, jossa Demarit on mahtipuolue median silmissä ja muutenkin, ja Sanna on poseerannut viime helmikuussa Time-lehden kannessa, mikä lehti on rankannut hänet maailman sadan vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon. Joten länsimaiden feministit ja muu kulttuurimarxilainen kerma oli lyhyen aikaa haltioissaan ennen kuin selvisi, että Suomen pääministerinä on maailman kaunein ”murovaras”.

Loppukaneetti: Luulenpa vain, että jokainen noista kolmesta naisesta tiesi rikkovansa lakia, mutta ajatteli, että ”sehän on maan tapa”, ja jos käy käry, syytetään alaisia, joilla on penis ja kivekset. Patriarkaattihan on aina osannut hyödyntää naisia, tavalla tai toisella.

 

 

8 vastausta artikkeliin “Korruptio-Suomi: Onko veronmaksajien rahojen varastaminen ”maan tapa””

 1. Usko pois, se on taas persujen vika ja aiheetta rähisevät pikku asioista.

 2. https://www.jyrkinen.fi/mietteet/korruptio-suomessa.html

  Monen mielestä Suomi kuuluu maihin, jossa korruptio on vähäistä.
  Suomessa korruptio on sisäänrakennettu poliittisiin etuoikeuksiin ja hyvä-veliverkostoihin.
  Suuren luokan talousrikollisuus on mahdollista niin kauan, kuin päättäjät sen sallivat olemalla tekemättä mitään.

  Poliitikko Stefan Wallin Ylen hallituksen jäsen. – Ylen hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä, joilla molemmilla on poliittinen tausta. Stefan Wallin on toiminut RKP:n puheenjohtajana ja kansanedustajana. Tuomas Harpfin taustalta löytyy sekä Palkansaajasäätiön että taloudellisesti syöksykierteessä olevan Eteenpäin Oy:n toimitusjohtajuus. Sosiaalidemokraatit, ruotsalaiset. – 18.5.2021 Yle.
  (Tarvitseeko enää ihmetellä, miksi ”hurrit” ovat vallanneet Teema-kanavan ja tunkevat ruotsinkielisiä ohjelmia myös muille Ylen kanaville? Ei minulla ole mitään ruotsinkielisiä tv-lähetyksiä vastaan, mutta eikö rantaruottalaisten pitäisi opiskella suomen kieltä, koska asuvat Suomessa, tai sitten katsella Ruotsin television lähetyksiä. Tätä mieltä on myös ollut edesmennyt Jörn Donner, vaikka olikin itse ”hurrikas” yhteiskuntavaikuttaja.)

 3. Eikö Sannan edeltävä, Arvopohja-Ana, nauttinut samoja etuisuuksia?

 4. Toimittaja Jarno Liski on näytellyt merkittävää roolia Katri Kulmunin, Tytti Yli-Viikarin ja Sanna Marinin väärinkäytösten paljastamisessa.

  Toimittaja Jarno Liski on ollut Ylen palveluksessa vuosina 2016-2017.Tämäm jälkeen Liski vaikutti freelance-toimittajana, kunnes hänet palkattiin joulukuussa 2020 Iltalehteen.

  Liski tunnetaan paljastusjutuistaan, jotka käsittelevät erityisesti taloussotkuja ja valtiollisia toimijoita.

  Paljastusjuttujen aiheita ovat olleet muun muassa:

  Nuorisosäätiön väärinkäytökset.
  Suomen Keskustan sisäpiirit.
  Juha Sipilä
  veronkierto ja verohallinto.
  Katri Kulmunin ministeriön piikkiin kustannetut esiintymiskoulutukset.
  Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupat.
  Tytti Yli-Viikarin rahankäyttö Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) ylijohtajana ja VTV:n itsesensuuri.
  Sanna Marinin veroton elintarvike-etu Kesärannassa.
  (Tiedot ovat peräisin Wikipediasta.)

  Hieman mystistä minusta on tapaus Tuulivoltti ja ministeri Maria Ohisalon puolison ja tämän lähipiirin saama kymmenien miljoonien eurojen hyöty, joka hyöty tuli sekin veronmaksajien rahoista (Valtion eläkerahasto).
  Ainoa media, joka toi asian julkisuuteen oli ns. vaihtoehtomedioihin kuuluva verkkolehti Partisaani.
  Miksi valtamedia oli hiljaa tapauksesta kuin pisi sukassa?
  Miksi toimittaja Jarno Liski raivosi Twitterissä Partisaani-lehdelle?
  Eikö asiaa olisi saanut tuoda julki? Ja jos ei niin miksi ei?

  JK.”Ohisalon puolison sisäpiirin saama hulppea europotti on siis peräisin Exilion Tuulelta, joka osti Tuulivoltin liiketoiminnan. Exilionin sivuilta selviää, että kyseessä on suurin kotimainen tuulivoiman tuottaja, jonka omistajiin lukeutuu Valtion Eläkerahasto – toisin sanoen me veronmaksajat. Eläkerahasto toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa ja se on aiemmin sotkeutunut muun muassa veroparatiisiskandaaleihin.” – Partisaani 12.8.2021.

 5. Edustajien sopeutusrahakin suomen tapaa?
  Jos on edustaja ja saa hyvää palkkaa niin pitäisi kaikki maksaa itse niinkuin palkansaajakin.

 6. Korruptio-Suomi.
  ”Ministerin erityisavustaja = peiteltyä puoluetukea – Sanna Marinin hallitus on päättänyt nimetä 69 henkilöä erityisavustajiksi. – Kun puolue saa puoluetukea, se palkkaa väkeä puoluetyöhön. Kun puolueen väkeä palkataan eritysavustajiksi, puoluetyöhön saadaan enemmän väkeä puoluetukeen koskematta. Avustajien palkat ja eläkemaksut tekevät vajaat 10 miljoonaa euroa. – Sosialidemokraatit, Keskusta, Vihreät, Vasemmisto, Ruotsalaiset” – 22.12.2019 – YLE.”

  Minkä useampi kokki, sen huonompi soppa. Tämän lisäksi Marinin hallitus panee menemää rahaa kuin viimeistä päivää. Mutta rahaahan saa taikaseinästä eikä valtion tarvitse maksaa koskaan velkojaan takaisin, koska se ottaa aina tarvittaessa uutta velkaa, vai miten se Arhinmäki runoili.

 7. Korruptio-Suomi.
  ”Li Andersson lisää poliitikkojen suojatyöpaikkoja – Rinteen hallitus on kasvattanut erityisavustajien määrän 42:sta 70:een ja valtiosihteereiden määrän 4:stä 15:ta. Anderssonilla itsellään on viisi kovapalkkaista erityisavustajaa ja valtiosihteeri. Edellinen tuli toimeen kahdella avustajalla. Valtiosihteereiden ja avustajien palkkamenot nousevat 6,5 miljoonasta 9,4 miljoonaan euroon, menot henkeä kohden keskimäärin 110.000€ vuodessa. – Rinteen hallitus: Sosialidemokraatit, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto, Ruotsalaiset ”- 14.08.19 – YLE.

  Vasemmisto on pienen ihmisen asialla. Vasemmiston mielestä pieniä ihmisiä ovat aatetoveripoliitikot, joilla mene jo ennestään hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *