Roskalavalle vaan

Kävin tänään kävin katsomassa eräässä liikkeessä lasertulostinta koska niitä ei tunnu saavan enää tiettyjä malleja (syy joku Thaimaalainen toimija ei saa jotain osia niihin, sama ongelma taitaa olla mm näytönohjaimissa yms elektroniikassa)

Eli olin ostoaikeissa kun nettisivut näytti että heillä voisi kyseinen laite olla…well, well. Menin osastolle joissa laitteita oli, yksi oli hyllyssä. Myyjä tuli paikalle ja sanoin haluavani ostaa sen, myyjä totesi että se on esittelykone, kaikki muut on myyty ja seuraavien tulosta ei ole tietoa. Ehdotin että voisin ostaa sen essarin jos antaa alennusta. Sovittiin -10% alennus laitteeseen .

Myyjä lähti etsimään pakettia ja loppuja osia (manuaalit, pari piuhaa, mm virtapiuha kun siihen on vain yhdenlainen piuha). Myyjä tuli takaisin ja sanoi että joku oli heittänyt paketin roskiin ja siinä meni piuhat yms….ehdotin että antaisi lisää alennusta niin ostaisin pois ilman piuhaa ja tilaisin sen laitteen valmistajalta….se ei hänelle käynyt, eikä myynyt edes sillä -10% hinnalla koska piuhaa ei ole vaan ilmoitti että laite heitetään jossain vaiheessa roskiin … siis ennemmin heittävät sen roskiin kuin myyvät kun ei ole virtapiuhaa (omanlainen kolmella pistokkeella, mutta VARMASTI tilattavissa vaikka maahantuojalta).

Noh, poistuin myymälästä ilman lasertulostinta. Varasin äsken läheisestä kaupungista vastaavanlaisen (sama merkki eri malli) ja haen sen sieltä huomenna, on varastossa, ei hyllyssä, eli saan sellaisen.

Tämä jos mikä on kerskakulutusta! Jos muillakin liikkeillä on sama meininki niin ohhoh. On muuten yksi valtakunnan suuremmista ketjuista tämä kauppa, enempää en paljasta.

Mutta tulipa tämäkin vielä eläessään nähdä 🤔

26 vastausta artikkeliin “Roskalavalle vaan”

 1. Huomenna laitan infoa kuinka käy tämän toisen firman kanssa, toivon parasta.

 2. Tulostimet ja niiden kanssa pelaaminen. Yksi merkki hyvä ja hyvä jälki, mutta kallisi värikasettien vuoksi käytössä, niin ja tietyssä vaiheessa se päätti lopettaa toimintansa joten uutta hakemaan. Nyt leikkinyt toisen merkin kanssa alku hyvä, mutta sitten nestemäinen väri jumittu niiltäosin jotka olivat vähemmän käytössä eikä korjaannu puhdistusohjelmallakaan ja lisäksi laatu kelpaa lähinnä vain tekstin tulostukseen. Tämäkin laite lähdössä ja uutta monitoimilaitetta harkitaan jolla käyttö nykyään jää vähäiseksi – eli mikä olisi sopiva?

 3. Minulle kävi karkeasti vuosi sitten vähän samalla tavalla – mutta oli onnellinen loppu.

  Tarvitsin pylväsporakoneen ja liikkeessä oli esittelykone, josta puuttui yhtä, toista ja kolmatta – hävinnyt myyntipakkauksen mukana. Marssin vastaavan myyjän puheille ja luettelin mitä koneesta puuttuu ja lupasin ostaa koneen puutteineen jos saan hyvän alennuksen hinnasta. Myyjä laskeskeli taskulaskimen kanssa minulle hyvän alennuksen ja ostin koneen.

  Kaikki osapuolet olivat tyytyväisiä. Liike pääsi eroon vajaasta koneesta, minä sain hyvän koneen hyvällä hinnalla ja myyjäkin näytti tyytyväiseltä.

 4. Olen ottanut elämäntehtäväksi vähentää elektroniikkaromua ja kierrättään sekä huoltaa kaiken mitä voin. Väitän, että minulla on Suomen tehokkain ja monipuolisin prosessi tähän tiettyjen laitteiden osalta. Olen osallistunut aiheen tutkimuksiin, projekteihin ja muihin.

  Tulostimet ovat jännä tuote. Minulla on kellarissa lasertulostimia noin 20 kpl, aivan ehjiä. Ne kestävät aika hyvin varastointia, jos nyt kerran vuodessa koeajaa. Kovin hyvin eivät tee kauppaansa edes kympillä, mutta lainakäyttöä sentäs on, koska hyvinhän ne toimivat ja aina silloin tällöin tarvitaan muutamia siellä täällä.

  Mustesuihkutulostimet ovat eri juttu, niitä pitää noin 2 kk välein ajaa läpi etteivät kuivu. Tämän kun tekee, ja jos kyse on laatumerkistä ja yritysmalleista (esim. Epson Workforce) niin ei mitään ongelmaa näissäkään.

  (mutta jos joku on vailla käytettyä laserprintteriä tai monitoimaria halvalla niin saa toki tiedustella, kilohintaan noita jo myydään)

   1. Vanhan ajan HP:t olivat todella kovaa kamaa. Viimeisen 10+ vuotta ovat tehneet melko pahaa sekundaa jopa kalliimmissa laitteissa.

    Minulla on vuoden 1988 HP DeskJet. Toimiva.

 5. Soitin liikkeeseen johon olin menossa, tuotetta ei olekaan, näkyi vain varastosaldona. Eli en mene sinne.

  Tilasin tuotteen lopulta Proshopilta, tein tilauksen ja maksoin sen sekä soitin sinne ja varmistin toimitusajan. Firma on Tanskalainen. Onhan minulla sukua sieltä. Toimii!

  Asiakaspalvelu löytyy kaikkien tiedoksi siis myös Suomesta ja on hyvin asiallinen. On kokemusta.

  ”Proshop a/s myy tuotteita Tanskaan, Norjaan, Ruotsiin, Suomeen, Puolaan, Saksaan ja Itävaltaan.”

  Käykää vaikka Verkkokaupan sivuilla, josta yleensä tuotteet tilaan jos omasta kylästä tai läheltä en saa, tilanne on se ettei laserkirjoittimia ole juuri saatavilla, nolla varastot Suomessa.

  1. Lisäys, laserkirjoittimessa jonka tilasin on tietenkin WiFi, sekä kasetit ei maksa älyttömiä, tulostus myös kummallekin puolelle paperia, siinä säästää paperia paljon. 3 vuoden takuu, 1 vuoden vaihtotakuu myös.

   Taas meni rahaa muualle kuin omaan kylään, on tämä harmi.

   Eräässä kyläni liikkeessä etsin printtereitä ja kun ei löytynyt (ennen niitä siellä oli) niin kysyin kassan kahdelta myyjältä, katsoivat toisiaan ja toinen sanoi toiselle että ”onko meillä niitä printtereitä?”, tämä toinen vastasi että ” ei kai niitä ole kun ei meillä ole enää tietokoneitakaan…”

   Tämmöistä tietotaitoa kassalla olevilla myyjillä, tämä yritys on kuuluisa siitä että siellä saa rauhassa katsella tuotteita kun kukaan myyjä ei tule kysymään mitään, eikä ole edes vitsi. Mutta ajattelin sieltäkin katsella jotta raha jäisi kylään, ei jäänyt!

 6. Kaikenlaista kaupantekoa, minun lakkasi moottororisaha käymästä, tai lupaa kyllä, mutta ei käy.

  Tilasin netistä uuden, mutta se ei edes lupaa. Laitoin ketjun ja laipan paikoilleen, täytin polttoainetankin ja teräketjuöljyn. Siis sillä olisi kaikki edellytykset käydä, mutta ei vaan käy. Tämän viikon olen sitä nykinyt aina ohikulkiessani, mutta se ei todellakaan edes lupaa, käsi vaan tulee kipeäksi.

  Taidan palauttaa sen, mitä minä teen kahdella toimimattomalla. Harmi vaan kun tuli laitettua polttoaine ja öljyt, mikään ei ilmeisesti ota sitä kuljettaakseen. Tässä on juuri yksi nettikaupan ongelma, kun sitä ei voinut koittaa, käykö se. Lisäksi olisin kyllä valinnut eri mallin, kun olisin nähnyt ja tiennyt sen ominaisuudet.

  1. Mitenkäs, jos näin, pumppaa bensat liikkeelle ja oliko siinä ryyppy säädettävä, vedä ihan perälle, ”on” asento ja vetoja, sitten keskelle ja lopulta alkuun, eli ryyppy pois ja vetoja.

   1. Kyllä kaikki ryypyn asennot on kokeiltu, moneenkin kertaan. Juuri äsken kokeilin viimeksi, eikä se vieläkään edes lupaa. MInä saatan suuttua ja otan itse sen ryypyn ja rikon lupaukseni.

 7. Kodinkonekauppojen myyjillä ei ole koulutusta tai osaamisvaatimusta alaan. Heillä on vain valmistajien tietopaketteja, jotka eivät kauas kanna.

  Perinteisiä tietokonekauppoja on vähän, niissä osataan vielä.

  1. Taidetaan nykyisin tilata verkkokaupoista, jos tiedetään mitä halutaan. Ei tarvitse kommunikoida myyjän kanssa, eikä välttämättä edes postityöntekijän kanssa, hakee automaatista ja aloittaa sitten taistelun ostamansa romppeen kanssa.

   Varkaudessa on iso uudehko Prisma. Sieltä löytyy monenlaista, mutta helposti joutuu kuitenkin verkkokaupan asiakkaaksi jos haluaa jotakin harvinaisempaa vimpainta.

   1. Mm Nokian kumppareita ei Prismasta saanut oikealla koolla, ei sieltä printteriäkään löytynyt vain mustesuihkuversioita …

    Hyvä imuri ostettiin talvella sieltä, se on plussaa sekä muutamat jalkineet vaimo sieltä löysi, joskus hyviä vaate löytöjä vaimo sieltä ostanut.

    Kesä meni korpimetässä ja sieltä kyläkauppaan venholla veden yli ja autolla hiekkatietä pitkin, jäi rahat sille kylälle, hyvä niin.

    Mikä on hyvä niin sushibar, josta saa herkkuja mukaan sekä erinomainen leipäosasto on kyllä Prismassa, sekä buffassa parhaat pitsat.

 8. Minä en verkkokaupoista osta jos vaan koskaan voi välttää.

  Tiedätte sen sanonnan: jos rakastat demokratiaa ja makkaroita, älä koskaan tutustu siihen miten niitä valmistetaan.

  Noh. Minä tiedän miten verkkokauppoja valmistetaan.

  1. Minäkin mieluiten ostan paikallisesta kaupasta, mutta jos haluamaani ei sieltä löydy, niin sitten ostan verkkokaupasta. En viitsi ajaa esimerkiksi Kuopioon – no, joskus olen ostanut jotakin myös Kuopiosta, jos on ollut muuten sinne asiaa.

   Verkkokaupat ovat todella helppoja, mutta täytyy osata asiansa ja pitää olla todella tarkkana.

   Kun olen ilmeisesti osannut asiani ja ollut tarkkana, niin minulla on karkeasti 99% verkkokauppaostoksistani positiivisia kokemuksia. Minulla on ollut ilmeisesti onnea, kun olen saanut oikeastaan kaikki tilaamani tavarat ja ne ovat olleet kunnollisia.

   Minulla ei ole oikeastaan yhtään kokonaan epäonnistunutta verkkokauppaostosta – pitänee koputtaa puuta, eli päätäni.

   1. Täydennetään. Olen ostanut ja ostan edelleen sekä itselleni yksityishenkilönä, että yritykselleni, verkkokaupoista. Yritykselleni ostaessani ulkomaisesta verkkokaupasta sattui kerran, että sain väärää tavaraa (osittain oma syyni, kuva oli väärä, enkä ollut tarkkana). Palautin väärän tavaran ja sain rahani takaisin – ei maksanut minulle mitään. No, virheitä tulee, eikä mikään ole aina 100% täydellistä.

 9. Minä olen melkein täydellinen. Puuttuu vain neljä viisaudenhammasta ja pieni pätkä peräsuolta.

 10. Meillä on vanha HP; n laserjet tulostin, varmaan jo lähes 20 vuotta vanha. Alkuun se olikin kovassa käytössä yrityksessä, nyt pääseekin helpommalla. Siinä on iso värirumpu ja senkun ottaa pois paikaltansa ja hetken ravistelee, niin mennään taas pitkä matka.

  Toisena on HP; n väritulostin ja varmaan taas suuttimet ihan tukossa. Sillä ei ole mitään virkaa, kun pitäisi joka vikko tulostaa nippu väripapereita.

  1. Ainakin ennenvanhaan uudessa laserissa oli vajaa värikasetti, jolla ei saanut kovin pitkään tulostettua. Kun koneeseen sitten osti oikean värikasetin, niin se muste kesti, kesti ja kesti.

 11. Juhani, ennen vanhaan tulostimissa oli tosiaan värikasetissa vain 50% tai 33% täyden kasetin kapasiteetista. Toista se on nyt. Nykyään mukana tulevassa värikasetissa on 2-5% täyden kasetin kapasiteetista.

  Plussaa tosin se, että esim. Epsonin järeisiin musteruiskuihin saa lähes litran (!) mustekasettia. Hintakin 250 euroa mutta sitä ei ihan joka vuosi tarvi vaihtaa. Sivuhinta pitää laskea sentin murto-osina. Siitä voikin tehdä pikamatematiikkaa. Yritysten suosimissa palvelulaitteissa sivuhinta mustavalkosivulle on yleensä 3-6 senttiä per sivu. Em. tuotteessa alle 0,5 senttiä per sivu. Ja kun vähän isompia firmoja katsotaan tai vaikkapa jotain massatulosteita (esim. pakkalistat, lähetteet) niin tulostusmäärät vuodessa lähenevät seitsennumeroisia. Siitä laskukonetta…

 12. Liotin n. 10 v vanhaa HP tulostinta ämpärissä pari päivää, potkaisin hyvästiksi pari kertaa kylkeen ja vein Gigantin kierrätykseen ja otin kuitin.

Kommentoi