Veikko Vallin, puhu meille sipuleista

Tampereella monenlaista mainetta kerännyt kansanedustaja-valtuutettu-tarinankertoja Veikko Vallin uhkasi/lupasi/meinasi puhua taas valtuustossa suosikkiaiheestaan eli maahanmuutosta. Niin, mihinkä koira karvoistaan? Minun mielestä hänen pitäisi puhua sipuleista. Koska en halua marista ongelmista ellen osaa tarjota parempaa vaihtoehtoa, kirjoitin hänelle puheen, sovitettuna hänen sanomansa ytimeen. Saa käyttää. Saa ottaa juuri niin tosissaan kuin kaiken muunkin Internetin materiaalin.

Suomalaisesta maaperästä

Herra puheenjohtaja, arvoisat valtuutetut. Kun kuulitte minun puheenvuoron alkavan, oletitte varmaan että nyt tulee taas kovaa maahanmuuttosaarnaa. Latailitte metaforisia aseitanne valmiiksi, harjoittelitte mielessänne paheksunnan eleitä ja kirjoittelitte muistiin uusia adjektiiveja kuvailemaan sitä hirveää oloa minkä saatte olemassaolostani. Ei hätää, sillä ainoat maahanmuuttajat joista puhun tänään ovat ne, jotka muuttavat joka kevät suomalaiseen maaperään, vuodesta ja vuosisadasta toiseen. Minä puhun suomalaisesta maaseudusta, joka tuntuu sekin olevan aivan liian hirveää punavihreän kuplan maailmaan. Minä puhun nyt sipuleista.

Sipuli on rehti, suomalainen perinnetuote, tuttu meille jo viikinkiajoilta. Kun keskiajalla työläisillä ei ollut moneen varaa, sipuleita saivat syödäkseen, samalla kun herrasväki nautti elämästään lihapatojen äärellä. Tämän päivän eliitti, kuin osoittaakseen typeryytensä ydintä, on päättänyt lähteä sotaan myös suomalaista ruokaa vastaan. Ei kelpaa puhtaassa suomalaisessa maassa kasvanut terveyspommi, vaan sekin pitää korvata toiselta puolen maapallolla tuodulla tuontisoijalla. Unohtakaa terveellinen ja turvallinen lähiruoka, tuokaa tilalle jokainen lisäaine mitä vaan Brasiliasta asti tänne saatte rahdattua. Te puhutte elintapojen parantamisesta, vaikka tuhoatte saarnojenne myötä sen sekä meiltä että muualta. Ette te näe ruokaa ruokana, vaan politiikan välineenä. Ette näe suomalaista maatilaa ruoan alkulähteenä vaan ilkeinä konservatiiveina joita ei nyt ainakaan tueta, vaikka henki menisi. Tuollaisella ruokavaliolla se ennen pitkää meneekin.

Sipuli on hemmetin hyvä vertauskuva tälle kaikelle pelleilylle. Se ei ole trendikäs, eksoottinen tai monikulttuurinen. Se on kuin suomalainen mies: tekee hommansa hyvin eikä ymmärrä miksi häntä siitä hyvästä vihataan. Sipuli on terveellistä, se on paikallista, se on maukasta ja osa monipuolista ruokavaliota. Se on kaikin puolin asiallinen, mutta ei miltään osin kelpo poliittinen lyömäase. Se on yksi monista uhreistanne tuossa ankeassa maailmankuvassanne, jossa kaikki perinteinen ja luonnollinen on pahaa, kaikki eksoottinen ja ongelmallinen hienoa.

En minä tai puolueemme ole koskaan vastustanut terveellistä ruokaa sen paremmin kouluissa kuin muissakaan laitoksissa. Olemme vastustaneet typeryyttä ja ideologista ruoan tuputusta. Se on aivan sama puhunko minä ruoasta, maahanmuutosta, isänmaan puolustamisesta vai mistä, sama pätee: Se mikä on hyvää ja suomalaista ei koskaan teille kelpaa. Tiedättekö mitä? Suomalaisille se kelpaa. Mitä tämä kertoo otteestanne tosielämään? Minulle se kertoo, että minun pitää selvästikin kerrata näitä elämän perusasioita teille vielä muutamaan kertaan. Valittamalla ja loukkaantunutta näyttelemällä se ei muuksi muutu. Asia on pihvi ja sillä sipuli.

Tässä kohtaa Vallin voisi nostaa käteensä sipulipussin, symboloimaan… jotain.

Ita est.

19 vastausta artikkeliin “Veikko Vallin, puhu meille sipuleista”

 1. En tiedä mitään mistään Veikko Vallinista – enkä edes halua tietää.

  Mutta Sipulia ja Valkosipulia syön varmaankin joka ainoa päivä – suosittelen toisillekin.

    1. HK:lla lienee jokin suomalaisuuteen liittyvä trauma jostakin menneisyydestä.

     Suomalaisuuden mainitseminen laukaissee hänessä posttraumaattisen reaktion joka ei ole suhteessa käsiteltävään aiheeseen.
     On voinut vaikka syödä lapsena pilaantunutta Suomi-makkaraa ja joutunut sairaalahoitoon.

    2. Ikään kuin alustaja olisi nähnyt unen Vekestä ja sipuleista?
     —–
     Minulle tulee melkein joka yö uusi vieras, joka kertoo menneestä elämästään, joka useimmiten on johtanut onnettomasta sattumuksesta ja onnettomasta väärästä valinnasta toiseen.

     Aiemmin ei unissa ole esiintynyt julkimoita, kunnes toissa yönä paukahti. Henkilö oli A. Hitler. Emme, kumma kyllä, keskustelleet hänen henkilöhistoriansa käänteistä, vaan juttelimme niitä ja näitä.
     Aatu nousi lopulta ylös tuolistaan poistuakseen ja käveli jo muutaman askelen pois päin. Palasi sitten takaisin päin ja kysyi: ”Haluatko muuten tietää pettämättömän mieskuntoni salaisuuden?” En kerennyt vastaamaan, kun Aatu jo veti taskustaan luultavasti posliinisen irtokyrvän tykötarpeineen. Tämän jälkeen Aatu pani kapineen taskuunsa ja lähti ovesta mahdollisesti kohden uusia naisseikkailuja.

     Tänä yönä minulla oli ilo nähdä unessa Pirkan blogien konkkaronkka. Joten morjesta vaan!

 2. Vallin ymmärtää sipulin syvempää olemusta erinomaisesti, eli Heikin arvaus menee pöpelikköön. Mitä tämä kertoo hänen politiikasta, en osaa sanoa mutta puhe onkin sipulista.

   1. HK: ”Vallin puhuu, mikä sylki suuhun tuo,,”

    Juu, ja HK kirjoittaa mitä hänen päässä hyrrää.

 3. Parasta on hakea ”sipulit ” vaikka Eestistä…

  Huomasin kyllä että oikeassa elämässä ne on halvempi tilata sieltä (matkat+ muut kulut)

  1. Jos ei erota valkosipulia sipulista tai sipulituotteesta; lienee turvallisinta ostaa netistä, sieltä tosin ei eestiläistä sipulia saa sama koskee myöskin valkosipulia, valkosipulituotteita netistä kyllä saa ja jos ei vielä uskaltaudu Tallinnan liikenteeseen, sitä suuremmalla syyllä.
   Nimikkeitä ei kannata sotkea.

 4. En hae sipuleita koska saan niitä lähempää
  Käyn Eestissä kuorolauluharrastukseni vuoksi ja tunnen sieltä kuoromiehiä ja naisia melkoisen määrän että en käy myöskään sieltä viinaa hakemassa tuon tosin aina sitäkin
  Tosin vain laatujuomia jotenka se sitä
  Koska minulla käy vieraita joille sitä voin tarjota hinnat ovat laatujuomissa siedettävällä tasolla
  Mutten minä sieltä mitään votkaa tuo
  Sallitun määrän tupakkia ylimääräistä en tuo kerran oli taskussa yks aski joka oli sinne unohtunut no siellä oli kaksi savuketta
  Tulli vittuili niistäkin sanoin kirjoita se sakko ei tarvii noista mutista ei kirjoittanut mutta ne kaksi tupakkia meni roskiin terv tepivaari

  1. Minulta pääsi makea nauru, kun luin tuon Tepin kommentin, ”vain muutaman tupakin tähden”.

   1. Joo oli kaksi röökiä unohtunut puvun takin taskuun ja tietysti tulli nappas katajanokalla
    Vittuili sanoin suoraan tullimiehelle kirjota sakko no ei kirjoittanut röökit meni roska koppaan niin kaiken lisäksi toinen oli katkennut jotenka toimivia oli yksi terv tepivaari

 5. Raakaa punasipulia… raakaa… tulee kyyneliä…punaista, punaviherkupla… joo, kyllä tuon Timon lauseen voi lukea poliittisena propagandana.

 6. Otan/saan lähituottajalta sipulit ja hän osaa kasvattaa sipulit sitä aitoa ehtaa.
  – Mielestäni kokouksissa pitäisi puhua esityslistan aiheesta laventamatta itse aihetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *