Kaksi erilaista pakolaisuutta

Arja oli nostamassa hyvisalukseen Libyan rannikon edustalle ihmisalakuljettajien tuomaa 187 miestä ja 35 naista Välimerellä. [HS:n juttu alla]

Miksi pääosin vain miehet voivat jättää perheensä?

Mikähän pakon voisi aiheuttaa?  – ruokaa ei riitä kaikille, vai?

No, mikä tähän voisi olla syynä? – väkiluku kasvaa 5 prosenttia vuodessa

Muuttavatko nämä Afrikasta tulleet miehet jotenkin toimiaan tultuaan Eurooppaan? – tuskin muuttavat

Saatuaan jostakin naisen he jatkavat lisääntymistään kuten entisessä kotimaassaan Afrikassa.

*

Miten Afrikan pakolaisuus eroaa Ukrainan pakolaisuudesta.

Ainakin yksi eroavuus on: Ukrainasta lähtee naiset, lapset ja vanhukset. Miehet jäävät pelastamaan maataan hyökkääjiltä.

*

https://www.hs.fi/perhe/art-2000008520808.html

11.3.2022

Arja Savolainen oli mukana pelastamassa 187 miestä ja 35 naista Välimerellä – ”Kukaan ei jätä perhettään ja kotiseutua, jos ei ole pakko”

Kuopiolainen kätilö Arja Savolainen pelasti hukkumaisillaan olevia siirtolaisia Välimerellä.

*

 

8 vastausta artikkeliin “Kaksi erilaista pakolaisuutta”

 1. Tosiaan, aikaisemmin persut olivat suurin maahanmuuton vastustaja maassamme ja nyt he ovat airueen kärjessä ottamassa vastaan kaikki Ukrainasta paennet naiset ja lapset. Miehet puuttuvat, koska he ovat taistelemassa miehittäjää vastaan.
  Näihin Lähi-idän ja Afrikan ”turisteihin” heitä ei voi verrata, siellä naiset ja lapset jätetiin kotiin ja miehet lähtivät ( pakenivat ) paremman elintason perässä Eurooppaan.
  Olen vakuuttunut, että kun Ukraina on jälleen vapaa, niin nämä tänne turvaan paenneet palaavat kaikki takaisin rakentamaan Ukrainaa ylös tuhkasta.
  Näistä toisista kelan eläteistä ei tahdota pääsevän millään eroon, vaikka syyllistyvät täällä minkälaisiin rikoksiin ja hirmutekoihin ja yhteiskunta sitävastoin paapoo heitä vielä työ,-ja oleskeluluvilla ja lopulta kansalaisuudella.

 2. Vain roistot ja hunsvottimiehet jättävät perheensä, naiset, lapset ja vanhukset milloin sodan, milloin köyhyyden armoille.

 3. Ja näistä Afrikan siirtolaisista puhuttiin ”Syyrian pakolaisina”. Kymmenet tuhannnet nigerialaiset pyrkivät Italiaan, Syyriasta vain pari tuhatta. Silti jotkut vasemmistopoliitikot väittivät suurimman osan pakolaisista olevan syyrialaisia.

 4. Tämä asia on mennyt tappeluksi. ”Väärin pelastettu” on vissiin trendi, että koska emme auttaneet siirtolaisia silloin, emme saa auttaa ukrainalaisia nyt.

  Aion puida tätä asiaa itsekin mutta voi jestas että tässä on minulla luettavaa ennen kuin saan koherenttia blogausta tai videota aikaan. Kiitos kuitenkin kirjoittajalle että nostit jo esille, tämä keskustelu on hyödyllistä.

 5. Muutama ’arkistokuva’ – näistä (kuvien) miehistä tuskin yksikään on palaamassa takaisin Afrikkaan.

  Jos tätä virtaa ei katkaista, niin mitä tapahtuu Euroopassa vaikkapa vain 10-20 vuoden aikakana? – Eurooppa alkaa muistuttaa Afrikkaa.

  Ylikansoittuneet maat Euroopassa tulevat kokemaan varmasti samoja ongelmia, jotka nyt ajavat pakolaisia (nuoria miehiä) pois Afrikasta.

  ***************************************************************************
  https://salernosera.it/immigrazione-mediterraneo-marocco/

  Muuttoliike, Välimeren reitti Eurooppaan siirtyy Libyasta Marokkoon

  [Immigrazione, la rotta mediterranea verso l’Europa si sposta dalla Libia al Marocco]

  *******************************************************************************
  YLE :

  https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1200,h_800,ar_1.4992504119873047,dpr_1,c_fill,g_faces/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/13-3-11371408

  Siirtolaisia Libyan rannikolla elokuussa 2019. Salakuljettajat lastaavat Eurooppaan pyrkivät turvapaikanhakijat usein kumiveneisiin, joissa on epävakaat moottorit. Kuva: Hannah Wallace Bowman / EPA

 6. Liika väestönkasvu ja sen eteen olisi tehtävä jotakin?
  Ruokapula tulee lisääntymään Venäjän sotatoimenkin johdosta.
  Mikään muuttoliike ei pelasta maailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *