Venäjällä kansallistetaan ulkomaisomaisuuksia – Suomessa ollaan pattitilanteessa

Venäläiset tekevät mitä lystää, mutta suomaliset kärvistelevät oikeusperiaatteiden kanssa.

*

Suomi:

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008839559.html

Paljastus Putinin luottomiehen sisäpiiristä: Hartwall-areenan pattitilanteessa uusi käänne

Venäläisomistuksessa olevalle Pasilan areenalle on ilmaantunut konkreettisia ostajaryhmiä – kiinnostusta löytyy esimerkiksi Teemu Selänteen ympärille kasatusta sijoittajaryhmästä.

*************************************************************************

Venäjä:

https://www.hs.fi/talous/art-2000008842501.html

 

Venäjän kansallistamisaikeet etenevät: Duuma hyväksyi länsi­maisten yritysten omaisuuden kansallistamisen sallivan lain

Lakiesitys mahdollistaisi venäläisorganisaatioiden ottaa väliaikaisesti haltuunsa Venäjän jättävien yritysten omaisuutta.

*

 

https://yle.fi/uutiset/3-12357346

Venäjä sinetöi ulkomailta vuokrattujen lentokoneiden kansallistamisen

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lain, jolla venäläisyhtiöiden länsimailta vuokraamat lentokoneet otetaan haltuun.

Lain myötä venäläiset lentoyhtiöt voivat rekisteröidä ulkomailta vuokratut lentokoneet yhtiön omaisuudeksi. Koneille luvataan myös venäläiset lentokelpoisuustodistukset.

 

Uutistoimisto Bloombergin mukaan venäläisyhtiöille on tällä hetkellä vuokrattuna yli 500 konetta, joiden arvo on yli 10 miljardia dollaria. Lännen asettamat pakotteet olisivat lopettaneet niiden vuokrasopimukset maaliskuun lopulla.

 

 

 

 

 

3 vastausta artikkeliin “Venäjällä kansallistetaan ulkomaisomaisuuksia – Suomessa ollaan pattitilanteessa”

 1. ”Koneille luvataan myös venäläiset lentokelpoisuustodistukset.”
  Ei paljoa lämmitä, kun niillä ei saa lentää lännen ilmatilaan sodan päätyttyäkään eikä varaosia saada lentokunnon ylläpitoon.
  Silti ryssä on ryssä ja varas.

 2. Eli venäläisomisteisen areenan ongelmat ratkotaan myymällä se venäjän verirahojen sijaan venäjän verirahoille. Selänne on vuosikymmenet elänyt venäjän kaverina ja venäjän rahoilla, osana venäjän bisneksiä, hänellä on niin kädet veressä kun olla ja voi. En olisi tätä muutoin tiennyt, mutta menin kuuntelemaan viime aikoina Ylen ja muiden valtakunnanmedioiden juttuja urheilun venäjäkytköistä.

 3. Hyvä Kiina!

  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008848256.html
  .
  Venäläismediat: Kiina kielsi Venäjän kansallistamien lentokoneiden lennot ilmatilassaan
  .
  Venäjä on rekisteröinyt itselleen kansainvälisten ilmaisusääntöjen vastaisesti noin 400 vuokralla ollutta lentokonetta, jotka se oli vaarassa menettää pakotteiden vuoksi. Venäläisten medioiden mukaan Kiina edellyttää nyt, että lentokoneet olisi todella poistettu muiden maiden rekistereistä.
  .
  Suurin osa Venäjälle jääneistä Boeingin ja Airbusin koneista on rekisteröity Bermudalle ja Irlantiin. Nämä valtiot ovat peruneet koneiden lentokelpoisuus-todistukset, mikä normaalisti tarkoittaa, ettei koneilla saa lentää.
  .
  Venäläisyhtiöiden käyttämiin Boeingeihin ja Airbuseihin ei saada pakotteiden takia varaosia valmistajilta ja niiden tavarantoimittajilta. On epäselvää, kuinka kauan koneita voi turvallisesti lentää ilman näitä huoltoja.

Kommentoi