YLE . ”Italian johtoon nousee äärioikeistolainen äiti, joka vastustaa maahanmuuttoa”

Jossakin on Italian kestokyvyn rajat – tulijoiden rodusta riippumatta

https://www.ess.fi/paikalliset/240488

Pakolaisvirta Italiaan lisääntyy – reitti Libyasta on nousemassa suosioon

*

Kuva:

https://i.media.fi/incoming/img2273242/alternates/FREE_960/1452590.jpg

*

Irlantilaisen Irish Timesin mukaan syy Libya-Italia-reitin suosioon on maiden välinen etäisyys: Libyasta on Italian Lampedusaan vain noin 470 kilometriä.

 

5 vastausta artikkeliin “YLE . ”Italian johtoon nousee äärioikeistolainen äiti, joka vastustaa maahanmuuttoa””

 1. https://yle.fi/uutiset/3-7515345

  Pakolaisongelma nostaa äärioikeiston suosiota Italiassa

  Italiaan on tämän vuoden aikana saapunut yli 150 000 maahanpyrkijää. Samassa ajassa maahanmuuttovastaisen Pohjoisen Liiton kannatus on kaksinkertaistunut. Yle tapasi puolueen puheenjohtajan Matteo Salvinin Roomassa.

  ****
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/italiaan-saapui-yli-tuhat-siirtolaista-meritse-muutamassa-tunnissa-reitti-lukeutuu-maailman-vaarallisimpiin/8475880#gs.dpt3p0

  Italiaan tuli sunnuntaina muutamassa tunnissa yli tuhat siirtolaista meritse. Siirtolaisia saapui sekä Lampedusan saarelle että Sisilian satamiin.

 2. Suomessa useat ihmiset haluavat esittää tavattoman hyvää ihmistä suhtautumisessaan Afrikasta ja Lähi-idästä tulevaan pakolaisvitaan

  Niin kauan, kun jokin asia ei koske juurikaan itseään, niin on mukava leikkiä hyvistä.

  [P.S. Vähän sama tilanne oli Venäjällä. Laajat kansalaisjoukot tukivat sotaa Ukrainassa, kunnes tuli liikekannallepano määräys. Tilanne muuttui – sota alkoikin koskea tukijoitakin.]

 3. Jotkut ihmiset haluavat leimata mielestään epämieluisia ihmisiä jollakin mielivaltaisesti valitulla nimikkeellä. Tyyliin -nimitetään nyt vaikka rasistiksi, kun ei mitään muutakaan tule mieleen.

  Tämän vuoden alkupuolella kuulimme Putinin kutsuvan ukrainalaisia natseiksi. Kyseessä on tietysti todellisuuteen perustumaton väite. Putin vain haluaa mustamaalata Ukrainan kansaa.

  *
  Eräs PB:n bloggaaja: ”Meloni:…on täysi rasisti”

  *
  https://yle.fi/uutiset/3-12638294?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

  Melonin perhetausta on vaatimaton. Italiassa taustalla on paljon merkitystä, joten Melonin voikin sanoa nousseen valta-asemaan myös omilla ansioillaan.

  Meloni on omasta mielestään patrioottinen vanhoillisten perhearvojen kannattaja. Poliittisesta korrektiudesta eliittiä vastustava puolue ei piittaa.

  Italian pääministeriksi on nousemassa ensimmäistä kertaa nainen, 45-vuotias Giorgia Meloni.

  ***************************************************************************
  YLE:n artikkelista ei löydy lausetta, jossa syytetäisiin Giorgia Melonia rasistiksi.

 4. Sinänsä tässä on vino pino ongelmia, valitse yksi.

  1. Perinteiset puolueet ovat olleet haluttomia ja/tai kyvyttömiä puuttumaan hallitsematon maahanmuuton ongelmiin, jolloin kuka tahansa taikaratkaisua tarjoava populisti pääsee estradille.

  2. EU on ollut haluton ja/tai kyvytön sopimaan yhteisestä maahanmuuttolinjauksesta, joka jättää jokaiselle maalle tarpeen tehdä omia ratkaisuja, jotka sitten vielä ristiriidassa muiden maiden kanssa pahentavat tilannetta.

  3. Populistit eivät halua tai pysty tekemään ratkaisuun kestäviä ongelmia, joten nyt tilkitään yksi aukko ja jätetään välittämättä montako uutta puhkeaa.

  Ymmärrän hyvin italialaista joka äänestää populisteja tässä kohtaa, koska mitään muutakaan ei ole tarjolla. Ei se tee näistä populisteista fiksuja tai kyvykkäitä, ainoastaan ainoan oljenkorren.

 5. Liika on liikaa, Italiaan olisi tulijoita Afrikasta varmaan miljoonia jos se olisi mahdollista. Media demonisoi Melonia kun arvot eivät vastaa toimittajien omia liberaaleja näkemyksiä. Saahan niitä vastustaa mutta kauhistelu ja fasistiksi leimaaminen meni yli.

Kommentoi