Aseteollisuus ainakin hykertelee käsiään….

Venäjä on pinta-alaltaan mailman suurin valtio.

Venäjä on luonnonvaroiltaan mailman suurin valtio.

Venäjä on mailman suurin ydinasevalta.

Venäjän sotaa tukee ja avustaa  mm. kaksi maailman väkirikkainta valtiota Kiina ja Intia ja ne ovatkin liian suuria asetettavaksi boikottien ja pakotteiden alaisiksi.

Jos joku kuvittelee että Venäjältä resurssit loppuvat, niin sellaiset toiveet eivät ole tältä planeetalta ja pakotteetkin ovat lähinnä vain asettajiaan vastaan.

Ja toiveet siitä, että kansa lähtee kaduille Venäjällä vastustamaan sotaa, niin tämäkin on toiveajattelua kuten olemme nähneet, niin tuki Putinille taitaa olla jo samaa luokkaa kuin meidänkin puolustusvoimiemme ylipäälliköllä Suomessa.

Todennäköisempänä pidän sitä, että EU sodan osapuolena on lähempänä luhistumista sisäisesti kuin Venäjä ensinkään ja vaikka kuinka paljon aseita Ukrainaan raijataan, niin se ei sodan kulkuun vaikuta, kun taisteluihin osallistuvat vain Ukrainalaiset joukot.  Venäjällä kyllä miehiä/naisia riittää rintamille kaatuneiden tilalle ja jokaisen kaatuneen tilalle tulee kaksi uutta sotilasta reservistä, kun Ukrainan resurssit ovat kuitenkin rajalliset ja kun ydinase on kuitenkin pelote jota Venäjä käyttää ja joka pitää Naton sodan ulkopuolella.

Joten ikävää on palauttaa ihmiset maanpinnalle toiveistaan nopeasta sodan loppumisesta, se ei ole näköpiirissä ja pitkittyessään se mutkistuu ja tulee aiheuttamaan Euroopassa poliittista epävakautta, kun setelipainokoneet eivät leipäkoneiksi ja bensapumpuiksi muutu.

Suomenkin Natojäsenyys on vielä valovuoden päässä jos nyt yleensä toteutuukaan, koska monissa maissa tullaan käymään vaaleja, jotka voivat asetelmat muuttaa ratkaisevasti Suomen Natojäsenyyttä silmäiltäessä.

 

 

13 vastausta artikkeliin “Aseteollisuus ainakin hykertelee käsiään….”

 1. Tuolla ”suuruudella voidaan pyykiä per…ttä” !

  1. Suurin osa venäjää on asumatonta ”siperiaa” ja saastunutta ja rohmuttua maaperää.
  2. Luonnonvarat, öljyt, kaasut, metsät korvataan kovaa vauhtia muilla vähän sastuttavilla poltettavilla.
  3. Ydinaseita on USA:lla ja muilla länsiliitoumilla on 10 kertaa enemmän kuin venäjällä, mutta niitä ei käytetä. Ja Israel korkkina salaisuuksien päällä.
  4. Ihmiset ovat oligarkkien ja diktaattorien vankilassa.
  5. Kiina, Intia ja muut diktaattorimaat ovat täysin riippuvaisia lännen teollisuudesta, kysynnästä ja komponenteista sekä osaamisesta sekä salaisita pateneista. Ja Kiinasta riippuu länsiteollisuus. Ja Kiina lännen osaamisesta ja valtavasta kysnnästä. Molemmat toistaan navasta kiinni. Kiina taantuu kovaa vautia, kun länsi vetää teollisuuttaan takaisin. Intia kuolee saateisiinsa ja väestön ylikuromitukseen.

  Ilman länsiteollisuutta Ladat pakautetaan 70-luvun tasolle, kun ei ole kompmenetteja. Öljytynnyreistä taotaan Ladoja. Lentokoneet pysyvät maassa.
  Ukraina on se, joka on venäjän vaurauden ja teollisuuden runko.

  Suomalainen, ruotsalainen , norjalainen ja venäläinen kiistelivät kenellä on suurinta ja komeinta.
  – Venäläinen kehui, että heillä ( silloin Ukarinalla) on suurimmat viljapellot
  – Norjalaijnen, että heillä on komeimmat viikinkiaarteet ja kypärät
  – Ruotsalainen, että heillä on maaailman kaunein lippu
  – No, suomalainen sanoi, että meillä on sellain jellona ja syö viljat ja tallaa venäjän pellot, paskantaa viikinkien kypäröihin ja pyyhkii perseensä Ruotsin lippuun.

  1. Venäjältä ei lopu leipä, aseet eikä viha ”natseja” kohtaan, siihen kun lisätään vielä isänmaallisuus ja kansallisylpeys, niin se jo riittää jatkossakin pitämään länsimaisen haureuden ja hapatuksen poissa heidän kaduiltaan.
   Ikävä olla ikävä ihminen, mutta jonkun on Heikillekin totuus kertoa….anteeksi siitä.

   1. Ikävää, että olet noin sokea, tietämätön muun maailman menosta kuin olet.
    Siellä ei ole mitään isänmaallisuuta kuin stalinin ja putinin valheilla kuorrutettu uutisointi ja tieto.
    Kaikki kykenevät ja fiksuimmat ovat jo häipänneet sieltä ja virta vain koulutetuista kasvaa räjhdysmäisesti. Sinne ei jää kuin putinin natsijoukko ja rikolliset.

    1. Ikävää että olet Heikki aivopesty vain tälle länsilehdistön yksinapaisuuden, yhden totuuden ylistyksellä.

     1. Olen monipuolisen kansainvälisen tiedon lähteillä pävittäin, en vain putinin yhdentotuuden. Jotenkin olen ymmärtänyt, että olet hyvin luku- ja kirjoitustaitoinen, mutta joku nyt mättää ?

      1. Heikki,- en anna vihan laskeutua päälleni, vaikka kaikki mediat siihen yllyttääkin.
       Kaikki ovat nyt rakastamassa Ukrainaa hengiltä, koska se taistelee heidän sirkuksiensa jatkumon puolesta.

       1. Mutta, mites tämä nyt poliittisesti sopii kuvaan mukaan, kun täällä blogisti Huhtala on kova kommunisti ja vasemmistolainen kapitalisti ja sinä taas oikealla laidalla oleva persu, mutta molemman rakastavat venäjää ja puolustavat sen sotaa ja ihmistyyttä vastaa olevia murhia, raiskauksia, kaiken hävittämistä ja tappamista ?

 2. Heikki,- en kiistä sitä mitä Venäjä Ukrainassa tekee, mutta niin kauan kun meitä ei mikään uhkaa, niin en minä ala housuihini paskomaan jo ennakolta niin kuin te muut näytätte tekevän.
  Minä puolustan omaa maatani jos meitä vastaan hyökätään, mutta en lähde sotimaan meidän itsemääräämisoikeutemme puolesta Ukrainan aroille, olipa se miten solidaarista hyvänsä.
  Tämä ei ole puolustuspuhe Putinille ja olen edelleen sitä mieltä, että humanitäärinen apu olisi ollut meidän osuutemme Ukrainan auttamisessa, ei sodan osapuoleksi heittäytymällä aseavun merkeissä.

  1. Kuten HK totesi, sinua luullaan lukutaitoiseksi.
   Se siinä on ihmeellistä, että et ole ymmärtänyt niitä putinaroiston ja muiden sotarikollisten puheita, missä esitetään pyrkimykset palauttaa vanhat Tsaarin aikaiset alueet – Suomi mukaan lukien – ”neukkulan” vallan alle.
   Mistä tämä sokeus sikiää?

   1. Nimittäin, jos putinroisto onnistuisi Ukrainassa, rikollinen hyökkäys jatkuisi seuraavaan maahan.

 3. Venäjä, Venäjä ..

  arvi, oleks’ sä oikeesti suomalainen?

  Miksei välillä Suomi. Suomi ..?

 4. Venäjän aseteollisuus ainakin hykertelee käsiään.

  *
  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/usa-venaja-menettanyt-ukrainassa-lahes-1000-tankkia-edelleen-merkittava-maara-kalustoa-jaljella/d2ea2535-3f76-4d66-a064-3830d8f4e872

  27.5.2022

  Venäjä menettänyt Ukrainassa lähes 1 000 tankkia

  *****************************************************************************
  *
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008845996.html

  Venäjä kärsii akuutista varustepulasta – Ukrainaan kaivettu naftaliinista 50 vuotta vanhoja panssari-vaunuja

  Venäjän varastoistaan kaivamat 50-vuotiaat T-62-tankit ovat osoitus Ukrainassa kärsityistä tappioista, arvellaan lännessä.

Kommentoi