Demokratiaan kuuluu olla oikeus myös nukkua jos nukuttaa.

En kyllä henkilökohtaisesti ymmärrä niitä, jotka väittävät demokratiamme olevan rikki, eli kriisissä, jos kansalaisista yli puolet jättää äänioikeutensa käyttämättä.

Minä sanon että höpö höpö, sillä eikös demokratian yksi tärkeimmistä lähtökohdista ole juuri valinnan vapaus ja jos ihminen tätä noudattaa jättämällä äänestämättä, niin se on yhtä demokraattista kuin äänestäminenkin.

Sitten minua vähän ärsyttää sekin, kun kauhea huoli on joillakin siitä, kun aluevaaleihin ei keskustaajamien ulkopuolelta ole mahdollisuus päästä, koska kaupunkilaiset äänestävät pääasiassa kaupunkilaisia ja pienet, verenvähyyttä potevat kunnat jäävät tyystin ilman edustusta.

Sanon tähänkin että höpö höpö ja luotan valittuihin ehdokkaisiin, olivatpa he keskuskaupunkiensa tai perähikiänsä valittuja, että he edustavat koko maakuntaansa tasapuolisesti ja se nyt vain on kehityksen kulku, että enemmistö päättää enemmistödemokratiassa myös nuppiluvun mukaan.

Minä taidan ehkä olla poikkeus kun sanon, että alhainen äänestysprosentti on paras osoitus demokratian toimivuudesta ja äänestämättä jättävät eivät taidakkaan olla päähänpotkittuja, politiikkaan pettyneitä, vaan ovat vallitsevaan olotilaan/olotilaansa tyytyväisiä ja ajattelevat kuin Manu aikoinaan että,  ”KYLLÄ  SE  SIITÄ”.

Itse en äänestä ehdokasta sen mukaan minne hänen postinsa kannetaan, pääasia että edustaa perussuomalaisia.

 

8 vastausta artikkeliin “Demokratiaan kuuluu olla oikeus myös nukkua jos nukuttaa.”

 1. Joissakin ”demokratioissa” äänestysprosentti nousee jopa yli 100, mutta demokratia lienee lähempänä nollaa.

  1. Sitten on syytä pitää mölyt mahassaan mistään yhteisistä asioista varsinkin puolueista ja poliitikoista saati mistään demokratistakaan. Vällyt vain niskaan ja nukkumaan.

   1. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi joidenkin mielestä äänestämättä jättäminen automaattisesti vie myös oikeuden kritisoida systeemiä ja siinä toimijoita.

    Nukkuvien puolueeseen kuulumiselle voi olla aivan yhtä hyvät perusteet kuin äänestämisellekin.

 2. Heikki,- oletko varma että suurimpia mölisiöitä on äänestämättä jättävät, minä luulen että suurempi parku kuuluu sieltä, jotka äänestävät ja sanovat itkien, että kansa äänesti taas väärin.

  1. Millä ja kenen mandaatilla nukkuvat kritisoivat heitä koskevia päättäjien päätöksiä, jotka äänestäjät ovat valineet päättämään. He ovat äänettömiä yhtiömiehiä.

 3. Olishan se ikävää jos nukkuvien ansiosta valtaan nousee joku diktaattori. Sillon onkin myöhäistä.

 4. Kyllä ”nukkuvat” saavat kritisoida päätöksiä, mutta eivät päättäjien valintaa.
  Päättäjien valinnasta he antoivat valan toisille, joten se siitä.
  Sen sijaan päätökset koskevat kaikkia ja siksi niitä saa kritisoida.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *