Ensin pitäisi tutkia ja sitten vasta hutkia.

Kun seuraa kokoomuspolitikkojen lausumia ja kannanottoja Rydmanin tapauksen tiimoilta, niin kaikilta tulee kuin yhdestä suusta että, JÄRKYTTÄVÄÄ.

Itse en osaa ainakaan sanoa lehdistä seuranneena, että onko härintää ja ahdistelua tapahtunut, vai onko kysymyksessä ajojahti.

Minusta tuntuu, voin olla väärässäkin, mitä kyllä harvoin olen, että kokoomupolitikot ja satraapit taitavat olla järkyttyneitä lähinnä siitä, että heidän puolueensa kärkipaikka meni tämän kohun myötä ja sitä kautta myös tuleva Orpon pääministeriys.

Tuntuu että Rydman on jo heitetty susilauman raadeltavaksi ja kukaan kokoomuspolitikko ei lähde häntä tukemaan, se tietäisi hänelle samaa poliittista tulevaisuutta mikä todennäköisesti Rydmaniakin odottaa, olipa hän väitettyihin tekoihin syyllinen tai ei.

22 vastausta artikkeliin “Ensin pitäisi tutkia ja sitten vasta hutkia.”

 1. Nykyinen #metoo-hysteria tuomitsee jokaisen, joka sanoo edes lievästi puolustavan sanan, vaikka se olisi kuinka totta.
  En tiedä totuutta, mutta mahdollisista tosiasioista välittämättä #metoo-sakki on jo tuominnut Rydmanin ja kaikki mahdolliset puolustajat.

 2. Kieltämättä tietoa on liian vähän – mutta jotenkin myös fiilis että ei savua ilman tulta. Flirttivaihde on voinut jäädä liian kovasti päälle, mutta se on kyllä synti josta voi tuomita varmaan kymmenen prosenttia kansasta.

  Kysymys on toki siitä koetaanko hänen olevan asemassa jossa pitää voida vaatia enemmän, ja ovatko hänen teot isossa kuvassa poikkeuksellisen törkeitä. Vaikka teot olisivat ikäviä, olisi syytä nähdä ne kontekstissa. Jos hän on käyttäytynyt huonosti, muttei sen huonommin kuin iso osa politiikan päättäjistä, on mahdollisuus pyytää anteeksi ja parantaa tapoja. Jos taas käytös on merkittävästi huonompaa, on aiheellista siirtyä takavasemmalle.

  Hesariin en luota tippaakaan. Olen jo yli 15 vuotta sitten oppinut että he painavat valheita mieluusti. Moni muu oppi sen jo yli 50 vuotta sitten. Elias Erkko loi liberaalin asiamedian, Aatos Erkko sen sijaan työnsi kielensä niin syvälle vallanpitäjien ahteriin että tuli melkein läpi. He kirjoittavat aivan mitä tahansa jos sopiva taho niin haluaa.

  Mutta, vaikka Hesari on umpikieroutunut media, se ei tarkoita että väitteet ovat valheita.

 3. Ukkeli meni viinakauppaan ja sanoi, että hän on kuullut että täällä myydään pontikkaa johon kauppias tokaisi äkeissään, että ei pidä paikkaansa, että se on huhua, johon ukkeli, että sitä sitten pullo.

 4. ”Hesari painaa valheita” ? Se olisi joutunut JSN:ssä ja jukisuudessa kilpailevien medioiden hampaissa kiinni, jos tuo pitäisi paikkansa. Pitää osoittaa, onko nyt tapaus Rydman viitteenä tähän valhetta ja Kokoomus nyt Rydmania kultuaan täysin valheellinen porukka ja, jopa puolue ?
  No, ei ole, koska heittivät Rydmanin pihalle.
  Mutta äärioikeistokaista siipeä kirvelee edusmiehensä osoittaessa, että ku…li on vielä pienempi kuin itse mies ja totuus.

 5. Tapaus on saanut aivan käsittämättömän uutisarvon. Yle on jauhanut sitä pari vuorokautta ihan joka uutisissa ja vielä pääuutisena.

  1. Ei se tarjonta tule takuuvarmasti päättymään Rydmaniin ja mitä lähemmäksi kevään vaaleja mennään, niin sitä enemmän joudumme kuuntelemään ja näkemään ”tutkivan” journalismin paparatsien työn hedelmiä medioissa.
   Kokoomushan nyt tietenkin koittaa nopeasti pestä pyykkinsä, mutta mitä enemmän he nyt kauhistelevat tapahtunutta ja ovat järkyttyneitä, niin siitä tulee maku, että ”en minä mutta poijaat”.

 6. Tämä on nähty ennenkin: audimies Esko Kiesi, elokuvaohjaaja Aku Louhimies, onhan näitä, valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä, jotka pitää lyödä maahan, mieluummin tuhota täysin. Tomi Metsäketo pelastui ”vain” taloudellisilla tappioilla (menetetyt työt), koska pani kovan kovaa vastaan ja veti valehtelevat ämmät oikeuteen. Koko sopan keittäjä, myrkynkeittäjien kuningatarnoita, Maria Veitola, pääsi tietenkin kuin koira veräjästä. Räpytteli vain viattomasti ripsejään ja ”ihmettelli syvästi”, kun Tomi Metsäketo ei tullut selvittämään asiaa hänen tv-ohjelmaansa. Kehtasi valita Arto Nybergin ohjelman.

  Me Too-liike päästi naiset veren makuun ja jälki on ollut sen mukaista. Siinä on isketty maahan niin syyntakeisia miehiä kuin myös luultavasti ja todennäköisesti ennen kaikkea syyttömiä heteromiehiä.

  Tämä tapaus Rydman. Hesari teki miehestä näyttävän ”paljastusjutun”. Yle nyökkäsi hyväksyvästi ja pisti julkisuusmyllyn pyörimään. Nämä totuusmediat ovat pitäneet huolen siitä, että tähän asti tuntematon naisista pitävästä kokoomushepusta tehdään hakkelusta. Oli hän sitten syyllinen tai ei. Avot, livenä tapahtuva stalinistinen oikeudenkäyntisessio!

  Liittyi Asiaan tai ei, vasemmistolainen miespoliitikko sai vast´ikään tuomion, koska pitää lapsista laittomalla tavalla. Myös hänen naisystävänsä tuomittiin. Naisystävä oli kyseisen miehen tarpeita ajatellen kuvannut salaa koulun tiloissa alastomia lapsia. Nähdäkseni tästä asiasta niin Hesari kuin Ylekin ovat pitäneet matalaa profiilia.

   1. Toisaalta eipä tässä tapauksessa ole asiaa ajamassa naislaumaa, mikä edesauttanee tuota matalan profiili pitämistä.

 7. ”Vasemmiston pormestariehdokas tilasi alastonkuvia lapsista – koulunkäyntiavustajana ollut naisystävä kuvasi oppilaita suihkussa:” – MTV-uutiset 20.6.2022.

 8. Kertokaa kaikki mitä itse todeksi tiedätte mitään muuttamatta ja mitään salamatta
  .
  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008898635.html
  .
  Keskeinen syy luottamuksen menettämiseen oli paitsi Rydmaniin kohdistuvat epäilykset, myös se, ettei Rydman ollut kertonut kaikista epäilyistä.
  .
  ”Hän on jättänyt kertomatta asioita, jotka tietysti nyt me kaikki näemme, että ovat olennaisia tämän tapauksen osalta. Ei meillä ole eduskuntaryhmässä kenelläkään ollut sellaista käsitystä, että tässä olisi kysymys jostain laajasta vyyhdistä, johon sotkeutuu useita henkilöitä”, Mykkänen kommentoi.

  *****************************************************************************
  Näin oikeudessa – ehkä Wille Rydmanin kannattaisi noudattaa asian käsittelyssä oikeudessa noudatettavaa käytäntöä.
  .
  ”Jos todistajan havaitaan valehdelleen tai tietoisesti salanneen jotakin asiaan vaikuttavaa, voidaan häntä syyttää perättömästä lausumasta. Lain määrittämä rangaistus perättömään lausumaan syyllistymiselle on vankeusrangaistus.”
  .
  https://oikeus.fi/tuomioistuimet/fi/index/asiointijajulkisuus/kutsuttunaoikeudenkayntiin/todistajanaoikeudenkaynnissa.html

 9. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/wille-rydman-ja-vastuullisen-median-eettisyys-hsn-toimittaja-samuli-suonpaa-ei-ole-uskottava-toimittaja/

  HS:n toimittaja Samuli Suonpää ei ole uskottava toimittaja.

  En ole lukenut HS:n teilausartikkelia, mutta olen lukenut Wille Rydmanin vastineen. En voi välttyä ajatukselta, että HS:n juttu on tarkoituksellinen poliittinen tilaustyö, koska näyttö tuntuu huteralta ja kohteena on taas ”äärioikeistolainen” poliitikko/toimija.

  Samuli Suonpää on useiksi vuosiksi ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon tuomittu talousrikollinen, joka rikokset tehdessään toimi pahamaineisen rikollisjärjestön kirjanpitäjänä. – –

  Samuli Suonpää on täysverinen WOKE-ME-TOO-toimija, joka on hakenut julkisilla kannanotoillaan intersektionaalista suojaa julkisesti pukeutumalla naisten vaatteisiin. – –

 10. Ja täällähän sitä varsinaiset ”tuomarit” istuvat ja, joiden mielestä julkinen sana on aina heitä vastaan ja oikeus tekee vääriä tuomioita.

  1. Näitä tarjnoita sikiää ja kiertää puolin ja toisin.
   En paljoa niille arvoa anna.

 11. On tärkeää erottaa kaksi asiaa.
  1. Onko Hesari, tai tämä toimija luotettava? Mielestäni ei ja ei.
  2. Onko Rydman käyttäytynyt asiattomasti? Arvelisin että ”ei savua ilman tulta” ja sanoisin että hyvinkin mahdollisesti.

  Se, että asiasta on kertonut surkea media, ei tarkoita etteikö asiaa voisi olla. Todennäköisesti totuus on sitä tasoa, että puolet Hesarin kertomasta pitää paikkansa ja toinen puoli on mielikuvituksen, liioittelun tai vihan tuotetta, josta voi olla vastuussa media, toimittaja tai haastateltavat.

  Tämäkin on toki arvaus, koska en edelleenkään tiedä mitä on tapahtunut, etkä sinäkään.

 12. https://www.suomenuutiset.fi/seiskan-toimittaja-kertoo-oudosta-vedatyksesta-2019-wille-rydmanille-yritettiin-virittaa-median-avulla-ansa-teema-liittyi-nuoreen-n

  Seiska-lehden toimittaja Panu Hörkkö kertoo myös 2019 sattuneesta tökeröstä vedätyksestä, jolla kansanedustaja Wille Rydman yritettiin saadaa ansaan. Teema liittyi nuoreen naiseen. Hörkkö kertoo myös, ettei lehdelle ole tarjottu vinkkejä Wille Rydmaniin liittyen. Hän pitää tätä omituisena ottaen huomioon, että Wille Rydmanin kyseenalaisen toiminnan kerrotaan jatkuneen vuosia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *