Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii, kun Sannas valvoi taas ja ahker(j)oi.

Vaikka media on varmasti kysynyt Marinilta jo kaikkea maan ja taivaan väliltä, koskien hänen ”riekkumisiaan”, niin kukaan ei ole kuitenkaan kysynyt häneltä sitä kaikkein oleellisinta asiaa,  että miksi ”Jeppe” juo ?

Sanotaan, että raskas työ vaatii raskaat huvit, mutta kun kyse on suomen pääministeristä, niin minun ymmärrykseni mukaan juuri sen vuoksi tulisi kyllä hillitä tanssijalan liiallista vipattamista ja jättää vähemmälle ”atmosfääristen” aineiden kanssa seurustelu.

Lehdet tiesivät kertoa, että kahdeksasta päivästä neljänä, hän on ollut viihteellä.  Vaikka en haluakkaan olla minkään enkä kenenkään moraalinvartja, niin nyt sitä olen, kun kysymys on kuitenkin äidistä, jolla on pieni lapsi ja aviomies kotona, niin eikö silloin varsinkin ole juhlanaihetta juhlia heidän kanssaan kotona yhteisen ajan merkeissä ja viettää niinsanottua laatuaikaa silloin, kun aikataulu siihen antaa mahdollisuuden.

Juopunut ei ole koskaan selvän väärtti, vaikka olisi kuinka paljon juovuksissa. (arvin aforismi)

Nytkin Marinin puolustelijat ja hänen ymmärtäjänsä sanovat, että onhan suomessa johtavassa poliittisessa asemassa olevat osanneet aina ottaa kuppia ja ei ole niinsanoakseni lasiin syljetty, mutta minä kysyn nyt, että perinteetkö sitten Marinia velvoittaa, olla valtiomiehenä valtiomiesten joukossa.

Siinä on aina vaaransa jos ja kun ja tässä tapauksessa kun, henkilö nousee raketin lailla kansakunnan kaapinpäälle kaikkien ihailemaksi kauniiksi ja rohkeeksi, niin vaarana on kuten nyt on käynyt, että jos keltainen neste on noussut yläkertaan, niin se ei ole hyvä kenenkään kannalta, siinä hukkuu kontrolli ja harkintakyky ja todellisuuden taju heittää härän pyllyä.

Mutta vaikka olisi miten korkeassa asemassa ja kuinka palvottu hyvänsä, niin on yksi kuningas kuitenkin, jolle ei kenenkään tule antaa elämänsä suitsia ja se on kuningas alkoholi, kun sille antaa pikkusormensa, niin kuin huomaamatta se onkin jo vienyt koko käden ja sitä rataa…..

Toivon totisesti että olen väärässä, en suomen kansan vaan Marinin itsensä takia.

Nyt olisi pääministeri voinut olla vaikka Saksassa kannustamassa nuoriamme, jotka suomen liput hartioillaan ja siniristilipulle antavat kunniaa omilla suorituksillaan ja ovat esimerkkinä lapsillemme.

30 vastausta artikkeliin “Hei huomenta Suomi hyvin pyyhkii, kun Sannas valvoi taas ja ahker(j)oi.”

 1. On on ollut yötä päivää vähän muita hommia kun riekkuminen jossain jonninjoutavassa urheilukilpailussa, meinaan koronaa kolmeen otteeseen, Natoa, Ukrainaa, Suomen maineen myyntiä maailmalla, josta nyt kaikki demokraattiset maat Marinia liputtavat juhlimisineen. Olisipa meilläkin tuollainen pääministeri, kirjoittavat, paitsi Suomen oma, oppositiovoimien hallussa oleva lööpimedia.
  Otetaas Marnin kunniaksi kuoharit: cheers, prost, helan går-skål, zum beispiel !

  1. Gallupit ovat mitä mieltä ovat, minä muodostan oman mielipiteeni ilman niitä ja jos ne enemmistön mielipiteestä poikkeavatkin, niin en hyppää kuitenkaan sopulilauman jatkoksi huutamaan Glooriaa.

 2. Onnellisten maa jossa saa välillä tanssia ja ottaa vielä hömpsyt sitten on uusi päivä ja edessä uudet isot päätökset…

 3. Mielestäni on vikaa niin sysissä kuin sepissä. Minun on vaikea esimerkiksi ymmärtää että nuori (36v?) äiti parinakin iltana peräjälkeen juhlii nuorison kekkereissä isin hoidellessa lasta kotona.
  En siitäkään pidä että keinolla millä hyvänsä päivästä toiseen toistellaan samoja syytteitä Marinia kohtaan kukin kuin ne olisi itse keksinyt.

  Mutta tosikova pokka on Marinilla ja se että valehteleeko siitä on mahdoton saada selvää.

  Se tässä kiistassa on kummallista että itse kukin aiheesta puhuva on ehdoton, on vain syyllinen tai syytön, osasyyllisyyttä tai syyttömyyttä ei ole olemassa.

  1. ”Ei tässä syyllisiä kaivata, Lahtista ja konekivääriä minä kaipaan”.

 4. Nuorena isänä ja tuo oli normaalia elämää sovittaa työ ja siihen liittyvä tiivis edustaminen yhteen. Milloin minä harvemmin äiti.
  Tuo on erittän kevyttä bilettämistä, mihin Marin on osallistunut vrt entiset ajat.

  1. Heikki taitaa nyt niputtaa pääministerin ja kirjanpainajan työt samaan nippuun.

    1. HK: ” ..kanssainvälisen yritysjohdon edustamisen Unileverissä”
     Eiks’ sun pitänyt olla koodaajana Unileverissä?

     1. En, vaan ennen sinne siirtymistä, mutta se auttoi hirveästi COP:ssä ymmärtämään toimintaa ATKn suunnittelijoiden kanssa, kun tehtävänä oli kaikkien tuotteiden myyntiennusteiden teko ja sen mukaisesti koordinoida hankintoja ja tuotantoa.
      Sieltä urapolku johti teknokemian tuotteiden markkinointivastaavaksi jne jne jne aikauslehtimaailmaan, sanomalehtimaailmaan, uuden viestintätekniikan sovellusmaailmaan jne…….Eiköhän tämä riitä minusta.

      Kerro itse, oletko kaivinkoneen kuljettaja vai kirjanpitäjä vai joku muu konttorirotta..?

       1. Kyllä, ja kaiken muun jo edellisten lisäksi, oman F-musiikkilikkeen hall. pj., yrittäjä, pianonsoiton opettaja, pianonkantaja, musiikkileikkikoulun opettaja.
        Viilari, hitsaaja, metallimies, talonrakentaja, kiinteistösijoittaja. Kärkimedia oy: hallituksessa, Sanomalehtien liiton levikkijaoston vpj..
        Koulutettu turvallisuupäällkkkö ja isännöitsijä.
        Suuren omakotialueen yhdistyksen puheenjohtaja.
        Pikajuoksija, telinevoimistelija ja voimistelun varaopettaja, maroonari, sm-tason painonnostaja.
        Kolumnisti, palkittu innovaattori ja keksijä
        ….

       2. Kyllä nyt varmaan jotain unohtui, joten kirjoita vielä yksi romaani.

      1. ”Sutari pysyköön lestissään” – sanotaan
       HK: ’Kyllä, ja kaiken muun jo edellisten lisäksi, oman F-musiikkilikkeen hall. pj., yrittäjä, pianonsoiton opettaja, pianonkantaja, musiikkileikkikoulun opettaja.”’
       .. nii’i ja ohjelmoitsija (hah,hah)

       Muuten – ketä kiinnostaa?

       HK. :”Kerro itse, oletko kaivinkoneen kuljettaja vai kirjanpitäjä vai joku muu konttorirotta..?”

       En mikään näistä, mutta en myöskään tyhjän keksijä.

       *******************************************************
       HK . ” ..olen ollut myös suunnittelija ja ohjelmoija ( Central Opertions Plannig / Unilever”

       Hah, hah – Seiskan toimittaja /pomottaja ohjelmoijana

      2. Minua kiinnostaa, missä hommassa joko konttorirotta tai puupäiden veistäjä voisi pärjätä. Noiden linkkikommenttiesi perusteella hakemuksesesi olisi niin huono, että et pääsisi edes haatatteluun, saisit potkut etukäteen.
       Hyvästi !

      3. Sanotaan, että valehtelijalla tulisi olla hyvä muisti. Ei hyvältä näytä, jos äijä ei muista muutama viikko sitten kirjoittamaa tekstiään.
       .
       HK . ” ..olen ollut myös suunnittelija ja ohjelmoija ( Central Opertions Plannig / Unilever”

       Hah, hah – Seiskan toimittaja /pomottaja ohjelmoijana

       *
       Heikki Karjalaisen jutut laskeutuvat usein solvauksiksi, kun äly loppuu.
       .
       HK: ”Minua kiinnostaa, missä hommassa joko konttorirotta tai puupäiden veistäjä voisi pärjätä.”

      4. Ai niin, ei voi kaikkia pikku hommia muistaa kuten cobol- touhuja ja järjestelmämyyntejä Systeemitekniikka Oy:ssä. Se, mikä liittyi kirjanpitojärestemien suunnitteluun ja myyntiin, oli pilkun nussimusta ja tylsää.
       Unileverissä niiden kanssa pääsi sinuiksi enemmänkin ATK-sovelluspuolen ymmärtämisessä.
       Tulikin mieleen kolumnistina kirjoittaa kirja supeasta ajattelusta aina sumeaaan logiikkaan, joita kimmoaa erityisesti isosta talosta.

 5. Urkilla oli kotelossa kaikki tavara hyvin järjestyksessä, mutta tappoiko liemi liikaa soluja.
  Ilman liemen kanssa leikittelyä Urkki voisi olla pressa vieläkin.
  Eihän tuo 122 vuotta ikänä niin hirveältä tunnu.

 6. Jos Marin käyttäisi aikaa ja vaivaa politiikkansa ajamiseen, ei kieltäytyisi niin usein asiamedioiden haastattelupyynnöistä ja lähtisi rakentamaan agendaa vakavilla aiheilla, olisi vähemmän tilaa bilejutuille. Kuten politiikan tutkijat ovat spekuloineet, vaikuttaa siltä että tämä bileimago ja bilevideoiden julkaisu on toistaiseksi pääministerin itse valitsema linja, jota puolue tukee niin kauan kun se näkyy gallupeissa.

  Pallo on – ainakin toistaiseksi – Marinilla.

  1. Kyuu,- jotkut ilkeämieliset puhuivat tuolla ”Esson baarissa”, että Marinin useat sairastumiset eivät ole olleetkaan koronaperäistä, vaan krapulaperäistä.

  2. Yhteispeliähän tämä varmaan on puoluejohdon ja Marinin kanssa. Näin vanhemman miehen on vaikea ymmärtää että biletysjulkisuus lisää gallupsuosiota sillä SDPn perinteinen tuki, vanhukset, saattavat menoa hirvitellä.
   Niin tai näin, tulella nyt leikkivät

   1. Näinhän se on Myllymatti ja niin kauan kun Gallupit tykkää, niin mölyt pidetään mahassa.
    Mutta jos suuntaa alkaa näyttämään alaviistoon, niin silloin puolueessa alkaa puukkohippa, jossa hipaisuja ei lasketa.
    ( anteeksi musta huumorini )

    1. Kovasti minua vistottaa peli ja raadollisuus, taitelu tavallisten ihmisten hyväuskoisuuden kanssa politiikan teossa oli puolue sitten mikä hyvänsä.

 7. Sanna on hoidellut työnsä erittäin hyvin ja on nuori ihminen juhlii myös kuten muutkin nuoret terv tepivaari

  1. Juhlii vapaasti vapaa-ajallaan – ei silloin, kun on virallisesti pääministerinä.
   Sitä juhlimista varten oli merkitty loma, mutta senkin Marin peruutti.

 8. Mielestäni jokaisen ministerin pitäisi tanssia kuten Sanna! Tuo on erinomaista aerobista harjoittelua ja myös kehonhallinnan reeniä. Jos pitää kropastaan huolta, tekee myös fiksumpia päätöksiä. Hyvä Sanna!

  Sen sijaan yhtä suopeasti en suhtaudu viinalla läträämiseen työaikana, enkä siihen että hän on jo selvästikin tehnyt poliittisia päätöksiä ryyppykavereidensa miellyttämiseksi (kulttuurirahoituksen äkkimuutokset).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *