Jallu tai jauho, onko se nyt niin nokon nuukaa.

Onhan se hyvä että nyt puhutaan muustakin kuin siitä ja sen kestävyydestä, enkä nyt tarkoita sitä, mikä monelle tulee ensimmäisenä tästä lausahduksesta mieleen, vaan sodasta, jota nyt Ukrainassa käydään.

Saksasta ollaan tällä kertaa saamapuolella, kun urheilijoilla on jalometallia tuomisina toisin kuin Uniperin juhlat kansan piikkiin.

Marinikin on puhuttanut ja tulee varmasti puhuttamaan jatkossakin ja nyt odotellaan sitten huumetestin tulosta ja jos se olisi puhdas, niin seuraavana sitten saadaankin kysyä, että kuka kusi pulloon Sannan puolesta ja oliko näytettä ollut ottamassa lääkäri vai Ilmari.

Kansantaitelijakin puhuttaa nyt kuolemansa jälkeen ja sillä tehdään jopa politiikkaa, kun kepun kulttuuriministeri huomasi ketä kansa rakastaa, niin syöksyi myös ruumiinvalvojaisiin ehdottelemaan valtiollisia hautajaisia ”Uunolle”.  Itselleni ei Uuno uponnut, mutta kaikki kunnia kuitenkin hänen pitkälle uralleen ja varmasti on suuri joukko viihdetaiteilijoita Loirin lisäksi, jotka ovat kansaa viihdyttäneet ja ensiksi tuleekin mieleeni esimerkiksi Reijo Taipale, joka toimi ikäänkuin tunteiden tulkkina kansaa ja pareja yhdistäessään.  Lavatanssit olikin 50-60-ja vielä 70 luvuillakin se mistä useat löysivät elmänkumppaninsa, kun tanko tunki yössä.  Nyt ovat lavat lähes kuolleet ja ne jotka vielä sinnittelevät, niin niitä pitävät pystyssä ne, jotka mainittuina vuosikymmeninä olivat nuoria.

Ilmat ja sääilmiöt aina puhuttaa ja on ihmisten huulilla kohdatessa, mutta jos sanon, että 30 asteen helteet eivät ole valkoihoisten hommaa, niin toivottavasti tästä heitosta ei mielensäpahoittajat nouse barrikaadeille.

Minua nauratti vähän, vaikka vakavasta asiasta onkin kyse, kun eduskunta lomailee vielä muutaman viikon, niin kokoomus väsää jo kiireellä välikysymystä terveydenhuollon ongelmista.  Hallituksessa ollessaan kriisiytti koko alan, eli oppositiossako se sitten se järki vasta palailee pätkittäin.

Eiköhän tuo Amerikan maakin pian nouse taas pramille, kun Trumpin poppoo nousee välivaaleissa vallankahvaan niin ”ylä kuin alahuoneessakin”.  Eli nämä ovat ikäänkuin presidentinvaalien alkusoitto ja ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä kun tietää, että menestyessään Trump ilmoittaa valtaavansa Valkoisen talon takaisin ”epädemokraateilta”.

Suomessakin on presidentinvaaleja käyty medioissa jo muutama vuosi ja nyt etsitään kissojen ja koirien kanssa Saulille jatkajaa, mutta omasta puolestani voin sanoa, kun toivoisin koko instanssin lakkauttamista että,  EVVK.

Hiihtäjätkin jo rasvailevat lamuskoitaan doupping kuntoon ja nyt kun venäläisille ei numerolappuja anneta, niin Iivollakin on vain tusina Norjalaista astmaatikkoa lähtövaatteen alla kilvoittelemassa kärkipaikasta ja kenen henki paremmin kulkee ja kuka ne parhaat lääkkeet on keksinyt kehoonsa ja lamuskoidensa pohjaan.

Elintarvike ja energiapula uhkaa ja holotna voi tulla pirttihin ja ei pääse edes saunaan lämmittelemään, kun puukiukaat viedään polttomoottoriautojen ohella romutettavaksi.  Saksassa rukoillaan jo polvet verillä idän suuntaan, että paa Putin töpseli seinään aseveliakselin hengessä.

Anteeksi, onkohan tämä plogi pituudellaan ylittänyt jo häveliäisyyden rajan tässä mielensäpahoittajien luvatussa maassa, mutta voihan jättää lukemattakin, siinä ei mitään häviä.

Nyt sitten toinen kuppi soroppia tämän päälle ja ei muuta kuin leukaa rintaan arvon plogistit ja kohti uusia pettymyksiä.

 

 

4 vastausta artikkeliin “Jallu tai jauho, onko se nyt niin nokon nuukaa.”

  1. Yhden neuvon tai sanoisinko varoituksen haluan sanoa teille arvon plogistit, että älkää nyt kuitenkaan menkö syömään sitten viimeisiä siemenpernoitanne, sillä niille on kovempi tarve köyhässä Italiassa.

  2. Isoin ydinvoimala saatetaan ajaa seisokkiin ja Ukrainassa ainakin tulee kylmä talvi.

  3. Jallu vai jauho?
    Ei se ny ihan turhaakaan ole, nääs kun mää satuin oleen se Jallu.

  4. Jos viitataan biletysvideoon, se on jauho. Tässä ohjelmassa eräs haastateltava, akateemisella alan osaamisella, totesi miten on varmistettavissa tarkalleen mitä siellä sanottiin.

    Minäkin kuulun jauhojengiin. Ostin Sunnuntai-vehnäjauhoja kun haluttiin kotona leipoa. Koskas minulta vaaditaan huumetestiä?

Kommentoi