Jos et sä soita, mä sinuun turhaan rakastuin, jos et ….

Lukaisin tuossa aamukahvia ryystäessäni, että Niinistö esittää suomen valtiollisen ja ulkopoliittisen johdon välittömästi alkavan valmistelemaan Naton täysjäseneksi liittymistä ja lausuu vielä, että nato-optiot ovat tuuleen huutelua.  Lisäksi Niinistö mainitsee, että valinta tulee alistaa eduskunnan ratkaistavaksi, ilman erillistä kansanäänestystä natosta.

Olin iloisesti yllättynyt ja voisin sanoa että tohkeissani, kun presidentillä on vihdoinkin alkanut päässä raksuttamaan, eikä enään odottele sitä, mitä meistä ja meidän suunnitelmista ajatellaan Kremlin ”mausoleumissa”.

Mutta kuten suomalainen sanonta kuuluu, että itku pitkästä ilosta, niin näin kävi minullekkin, vaikka en ihan kyyneleitä vuodattanutkaan, niin tämän yllämainitun puheenvuoron lausuja oli toki Niinistö, mutta Jussi etunimeltään, entinen puolustusministerimme.

Mielessäni ajattelin vähän ehkä ilkeästikkin, että jospa Niinistöt vaihtaisivat hetkeksi toimenkuvaansa, että Sauli menisi kunnanjohtajaksi Kannukseen ja Jussi tulisi siksi ajaksi Mäntyniemeen, että tämä kiireellinen asia saisi lihaa luunympärille ja salarakkas muuttuisi siunatuksi avioliitoksi.

Ja jos Jussi hyvin tämän kysymyksen saa maaliin viedyksi, niin eikös se Saulin virkakausi tulekkin jo pian tiensä päähän, niin annetaan Niinistön jatkaa edelleen presidenttinä, vaihdetaan vain etunimi Jussiksi.

Eikä Niinistöt siihen lopu, hyvin voisi Villekin tulla ”dynastiaa” vahvistamaan ja ottaa ulkomisterin pestin itselleen, kun minulle on tullut vaikutelma, että Haavistosta on tullut Lenin sedän palsamoidun ruumiin vieressä palavan ikuisen tulen kipinämikko.

Sanontahan kuuluu, että silloin on liian myöhäistä palovakuutusta ottaa, kun talo jo palaa.

Saattaa käydä niin, että  kokoomus on pian kukkapuskan kanssa pyytämässä Jussia puolueensa presidenttiehdokkaaksi, eli hyppäämään Saulin saappaisiin sen jälkeen kun ne on ensin Jussin jalkaan käyty sopiviksi suurentamassa.

Sillä eihän suomella ole varaa maksaa Saulin massiivisia puhelinlaskuja enään, ne eivät tuo suomelle turvatakuita, eikä niillä meille rauhaisia yöunia taata, joten parempi on ottaa ”natopyssy” turvaksi tyynynalle yöksi, niin ei tarvitse nähdä painajaisia, kun presidentinlinnan salkoon nousee kaksipäinen kotka.

No, taisipa tuossa kahvikin jo jäähtyä, vaikka itse kävinkin kuumana.

 

 

15 vastausta artikkeliin “Jos et sä soita, mä sinuun turhaan rakastuin, jos et ….”

 1. Suomen ei pidä sekaantua mihinkään sotilasliittoon
  Maamme on ollut ns puolueeton jo pitkään v 1991 ollut itsenäinen kun tuo Yya loppui
  Se taas olikin toisen osapuolen sanelema juttu ei Suomen jotenka se siitä J Niinistön puheesta
  Ja mitä vaikuttas Sotilasliiton jäsenyys maamme tilaan kunniakkaana maana kun on neuvottelujen aika
  Se oliskin eka joka sais luodin polveensa terv tepivaari

 2. Nyt näyttävät kaikki asiaan vihkiytyneet ”kapitulentit” ja poliitiikan dosentit sekä turvallisuus,-ja puolustusasiantuntijat ennustelleen, että ensikevään eduskuntavaaleista on tulossa Nato vaalit.
  On se mielenkiintoista seurata, kun tätä kuumaa perunaa heitellään taskusta taskuun ja suusta suuhun ja käännetään perperiä samaan tahtiin, mihinpäin
  Nato-Gallupit sattuvat kulloinkin sohottamaan.

 3. On asioita joissa en ole kääntänyt yhtään perperiä Naton jäsenyys vie meiltä enemmän kun vain rahaa
  Rahaa saa uutta mutta entäpä ne muut joita sen jälkeen ei enää ole olemassa
  Gallubeille viittaan kintaalla ne ei edusta koko kansaa missään asiassa terv tepivaari

  1. Tarkoitin nyt perperinkääntäjillä vaaleissa ehdokkaana mukanaolijoita puolueineen.
   Nämä Gallupit mitä tulee joka kuukausi ympäri vuoden, niin oletko tepi huomannut saman kuin minä, että aika monen politikon ja puolueenkin toimintaa ne ohjailevat.

   1. Olen toki huomannut galluppeja pidetään suuntaa antavina mutta kun ne tehdään espalla n 2000 ihmisen mielipiteistä en paljonkaan niitä arvosta terv tepivaari

 4. Suomi oli puolueeton myös yya-aikana. Sopimuksen seuraus oli, että Suomi pysyi noskemagttomana idän ja lännen taholta. Suomi ei sekaantunut suurvsltojen välisiin kiistoihin.

  Pitäisi harkita yya-sopimuksen tekoa Naton kanssa.
  Naton kannalta olisi edullista turvata Suomen koskemattomuus. Ja koska Suomi sanoutuisi irti kaikesta Venäjän vastaisesta politiikasta esiintyen kiistakysymyksissä pyolueettomana, niin Venäjä ei voisi pitää Suomea vaarallisena ennen kuin vasta rubtyessään Suomen vastaisiin sotatoimiin. Naton ja Suomen yhteisharjoituksia ei saisi pitää ainakaan Suomen alueella.
  Keskimääräisellä älykkyysosamäärällä on mahdototonta ymmärtää Paasikiven yya-sopimuksen nerokkuutta. Kekkonen ymmärsi ja mm. kieltäytyi Suomen ja NL:n yhteisharjoituksista.

 5. Jos Ukrainasta löytyisi älyä omaavia ja kurin aöaisia poliitikkoja niin se voisi pyrkiä yya-sopimukseen Naton kanssa ja sitoutua puolueettomuuteem suurvaltojen välisosissä kiistoissa.
  Ukrainan ja Venäjän välinen yya-sopimus ei luultavasti onnistuisi, koska maassa asuvat venäläiset pyrkisivät tyhmyyksissään venyttämään sopimusta liittosppimimukseksi. Tähän suuntaan tyhmänpuoleiset lotikommunistimmekin pyrkivät omaa yya-sopimistamme venyttämään. Vai onko muistikuvani väärä?

  1. Pidän todennäköisenä, ellei täysin varmana, että sota tästä tulee, kuinka laaja, niin sitä en osaa sanoa, vaikka kaiken muuten tiedänkin, sillä venäjä ( Putin ) ei tästä voi enään perääntyä ilman yhteenottoa, muuten se menettää kasvonsa oman väen keskuudessa.

 6. Koivisto oli älyltään tavallinen tallukka. Siksi hän oli kansan suosiossa. Maukka kärkkäsi taloutemme Holkerin kanssa kompuksessa kstastrofiin markan valheellisella yliarvostuksella ja aloitti päättömän säntäyksen kohden unionia, vaikka oli homman vastaan ottaessaan luvannut kunnioittaa perustuslakeja. Siinä meni terveitä yrityksiä ja kotitalouksia nurin, kun Maukka puolusti korkeita korkoja ja yrityskaappauksia, kun täytyi saada pankkien taseet äkkiä kuntoon valheellisen markan aiheittaman tuhon jäljiltä voidaksemme pyrkiä unioniin. Unioniin liittyminen tehtiin perustuslakia rikkoen, koska se olisi edellyttänyt perustuslain säätämisjäjestystä. Saukki taisi olla oikeusministerinä.
  Viedessään Suomen myöhemmin euroon todisti Saukki olevansa ei-ruudinkeksijä ja valikoivasti lukutaitoinen. Ei kuunnellut nobelistien varoituksia, jotka varoitukset myöhemmin osoittautuivat oikeaan osuneiksi.

  Humoristi Maukka kyllä oli. Sanoi: ”Kansa yllättyisi, jos tietäisi miten vähäisellä järjellä valtioita johdetaa.”

  Olisihan meillä ollut älyä omaava presidenttiehdokas v.1996, Keijo Korhonen ja v.2000, Ilkka Hakalehto, jotka vaikuttivat hulluilta älyllisesti keskinkertaisten silmin.

 7. Aika vähävirheistä tekstiä näytti tulevan, vaikka jodunkin kirjoittamaan puolisokkona kykenemättä tarkistamaan tekstiä. Mutta luontoihmisenä en kiiruhtaisi ostamaan uutta vempelettä, koska tämä toimii kaikilla muilla käyttämilläni sivustoilla. Mutta jos suljen FB:n en luultavasti pääse takaisin, koska evästeiden hyväksyntä ei mahdu näyttöön. .

 8. Yarkistelin:
  Saukki ei ollutkaan Aholla oikeusministerinä, vaan asialla olivat keskustan Pokka ja Jäätteenmäki.
  Voi olla, ettei Saukki olisikaan suostunut siihen sekamelskaan, mikä silloin vallitsia ”Koiviston konklaavin” ja eu-asioiden suhteen. Sen sijaan Holkeri olisi tullut hallitukseen mielellään mukaan joko korjailemaan tai sotkemaan lisää..

 9. Minä en Msukkaa ja Saukkia suoranaisesti vihaa, vaan tarkoituksenani on rokkaista politiikkamme kritiikkiin hymistelyn sijasta.
  Sopivasti msnipuloimalla myös kiropraktikko poistaa kehon virheet.

 10. Ukraona voisi pelastaa Putinin nassun sitoutumalla puolueettomuuteen suurvaltojen välisissä suhteissa ja sanoitumalla irti (hajoavasta) eeuusta.
  Uurainen ja Naton välistä yya-sopimusta vastaan ei Putinilla pitäisi olla päteviä vastalauseita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *