Koomikot tappavat kansan nauruun.

Minä tervehdin tyydytyksellä tulevaa ja jo osin olevaakin energiakriisiä, että jospa sitä kautta ihmisten tervehtyminen kulutshysterian ja materian kaikkivopaisuudesta lähtisi liikkeelle.

Mutta sehän on kuitenkin selvää, että jos päättäjät eivät laita suitsia tiukemmalla, vaan jatkavat oman ”vaalikarjansa” tyytyväisenä pitämista, ottamalla velkaa velan päälle, että sirkushuvit saisivat jatkumonsa.

Joten, vain pakon ja puutteen kautta alkaa tervehtyminen takaisin perusasioiden äärelle ja toivottavaa olisikin, että tuleva kriisi ei olisikkaan vain muutaman vuosikvarttaalin mittainen, vaan että siitä tulisi normaali, asioita tärkeysjärjestykseen priorisoiva yhteiskunta yksilöineen.

Ihminen ei elä pelkästään leivästä se on totta,  mutta jos sirkushuvit ja materiasta ja kulutushysteriasta tulee elämän tarkoitus ja palvonnan kohde, niin silloin myöskin leipä voi loppua pöydästä.

Sehän on selvä että kansalaiset lähtevät barrikaadeille puolustamaan saavutettuja etujaan ( lelujaan ) ja siksipä tulisikon löytyä sellaiset henkilöt päätöksiä tekemään, jotka asettavat kansalaisten henkisen hyvinvoinnin etusijalle ja annostelevat vain pikkulusikalla sitä jota tähän asti on kauhalla tuputettu niin että hukumme kohta paskaan.

Joten loppukaneettina tähän että,  kun rahan jumala tulee sisään ovesta materian länget kaulassa, niin samassa onnen pienet murenet lentävät ulos ikkunasta.

 

 

21 vastausta artikkeliin “Koomikot tappavat kansan nauruun.”

 1. Kauhea valitusvirsi kun leipä on kallista ja samaan aikaan juostaan ja lennellään pää kolmantena jalkana pitkin maailmaa hakemassa ”sivistystä” ja elämyksiä, kun mikään ei enään tunnu miltään ja mistään ei pääse aufforiaan.

  Nostaisivat nyt sen polttoaineenkin kerralla heti 5 euroon litralta, eli parempi kerta rytinä kun ainainen kitinä.

 2. Hintojen nousu vähentää kulutusta ja lisää työttömyyttä. Monopolin vapaa hintojen vedätys on poissa joltakin toiselta?

  1. Niilo,- kun muutamme kulutuskäyttäytymistämme ja elämäntapaamme, niin rahaa riittää entistä enemmän ihmisen perushyödykkeiden hankkimiseen hömpän ja hötön sijaan ja lopetetaan sen lottovoiton ja onnen perässä juoksentelu-, arki on sitä itsessään ja se ei maksa paljoa.

 3. Arvilta vaihteeksi blogin avaus, jossa olen (pääosin) samaa mieltä.

  Luulenpa, että monelle suomalaisista hyödykkeistä tärkein , ruoka, on itsestään selvyys.

  Edessämme voi olla aika, jolloin paljastuu totuus – suomi ei ole omavarainen ruoan suhteen

  Maailman tilanteen muuttuessa kaoottiseksi, niin alkaa varmasti vientimme haltata – ei ole riittävästi maksukykyisiä ostajia tuotteillemme. Kun vienti halttaa, niin myös elintarvikkeiden hankinta ulkomailta alkaa hiipua.

  ***

  arvi: ”Ihminen ei elä pelkästään leivästä se on totta, mutta jos sirkushuvit ja materiasta ja kulutushysteriasta tulee elämän tarkoitus ja palvonnan kohde, niin silloin myöskin leipä voi loppua pöydästä.”

  1. Tulisi ”kieltää” kaikien sellaisten tuonti, jotka kyetään kotimassakin tuottamaan ja valmistamaan, silloin raha jäisi kotimaahan ja sen investointeihin ja uuden luomiseen.
   Tämä suomalainen bulkkiteollisuus pitäisi muntaa korkean osaamisen tuotteiksi, joka kyllä pitäisi ulkomaankauppamme suotuisana ja jolle ostajat kyllä löytyvät, se voi olla myös yhdensuuntaista, jossa ei tuoda ulkomaista krääsää vaihtokauppana.

   1. …joten suositan ”tervettä” protektionismia vaihtotaseemme tasapainottamiseen.

 4. Se tuontikrääsä, mutta kun on halvempaa.
  Vyön kiristys saa meidät äänestämään puoluetta jotka lupaavat parhaiten.
  Kokoomus lupaa alentaa veroja ja se sopii kaikille veronmaksajille, mutta huomaammeko mitä seuraa siitä johtuvista leikkaulistojen toimista eli hinnat nousevat edelleen ja hyöty sulaa toki siinä pannaan köyhät kyykkyyn.

  1. Totean vissiin sadannen kerran, että kunnissa ja valtiolla pitää tarkasti käytä läpi se, mitkä menot todella kuuluvat niiden maksettavaksi.
   Kaikki sen päälle jäävä on tarpeetonta rahan haaskausta ja voidaan harkita vata, kun tarpeelliset toimet on maksettu.

 5. Kyllä sitä sitten haetaan metsistä eikä paljon kysytä keltään jos sapuska alkaa oleen vähissä
  Loput einekset löytyy järvistämme aika helpolla ja kyllä sitä viljaakin jonkun verran tulee itselläkkin pelloistamme terv tepivaari

  1. ”Kyllä sitä sitten haetaan metsistä … Loput einekset löytyy järvistämme ..”

   .. niin ja merestä

   Kuinkahan moni suomalainen osaa metsästää ja kalastaa?

   Toivotaan parasta, jos (ja kun) tosiaan ulkomaankauppa alkaisi näivettyä.

   Ongelmaksi voisi muodostua maatalouden pyörittäminen ilman öljyä.

   Traktorit, leikuupuimurit, kuivurit, … kuljetus ..jakelu ..

   ****
   80 prosenttia – mukavaa, jos tosiaan tilanne on näin hyvä.

   https://yle.fi/uutiset/3-11677042

   Isoissa keskusliikkeissä suomalaisen ruoan osuus kaikesta myydystä ruoasta on ollut jo ennestään korkea eli noin 80 prosenttia. S-ryhmässä se on kasvanut korona-aikana hieman ja K-ryhmässä pysynyt ainakin ennallaan.

   1. Ei se metsästäminen kai nykyään hirveästi taitoa tai moraalia vaatine, kun syöteillä houkutellaan otukset aukealle, josta lapsikin osuu metsästyskopin rimanalituksesta.
    Sukulaiseni pelasti erään tällaisen sissin, kun hän kännissä lähti sitten vielä veneellä vettä uhmaamaan — mutta enpä tiedä oliko sen ihmisen armoitus ihmeen hyvä teko.
    Holkeria voi haaveilla merestä toivonaan ”haihumala”; kalan liha kun lienee ammoniakkipitoista virtsan keräydyttyä jopa vuosisadat sen elimistöön.
    Ruotsissahan valtio ilmeisesti kannustaa kansalaisia erätaitojen saloihin, katselin ”preppers”-dokkarin alkutekstit.

    1. Botuliineista ja säilykepurkkiruokahysteriasta:

     ”C. botulinum is an anaerobic bacterium, meaning it can only grow in the absence of oxygen. Foodborne botulism occurs when C. botulinum grows and produces toxins in food prior to consumption. C. botulinum produces spores and they exist widely in the environment including soil, river and sea water.”

     (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/botulism)

     Suomeksi:
     ”Clostridium botulinum tuottaa ihmisille vaarallista hermomyrkkyä botuliinia. Botuliini ihmisen elimistössä voi aiheuttaa botulismi-sairauden, joka johtaa pahimmillaan kuolemaan. Elintarvikkeissa bakteerin itiöitä esiintyy hunajassa ja kaloissa. Alle yksivuotiaiden suolistofloora ei ole tarpeeksi kehittynyt estääkseen Clostridium botulinum -bakteerien kasvua, mikä lisää riskiä imeväisbotulismiin sairastumiselle. Tästä syystä Elintarvikevirasto Suomessa ei suosittele hunajaa alle yksivuotiaille.”
     (Wikipedia)

    2. ”Ei se metsästäminen kai nykyään hirveästi taitoa tai moraalia vaatine, kun syöteillä houkutellaan otukset aukealle, josta lapsikin osuu metsästyskopin rimanalituksesta.”
     Suosittelen tutustumista asiaan ennen ”tuomioiden” laukomista.
     Käytännössä pääosin vain peuraa ja villisikaa kytätään käyttämällä ruokintaa apuna.
     Tarkoituksena on asiallinen metsästäminen ja sen turvallisuuden lisääminen.
     Samalla myös paranevat mahdollisuudet harkita, onko paikalle tullut eläin sääntöjen ja ohjeiden mukainen eli sallittu saalis.
     Totta toki on, että se lisää saaliin saamisen mahdollisuutta, mutta, kun tavoitteena on erityisesti peura- ja villisikakantojen pienentäminen, se ei ole huono asia.
     Erityisesti villisikojen metsästäminen koirilla tai ajometsästyksellä on heikkotuottoista ja vaatii ison joukon metästäjiä.

     1. Nämä ovat täysin asiallisia pointteja, ja sikäli että muutkin tällä alustalla pitäytyisivät asiallisella tasolla, olisi huomattavasti todennäköisempää että myös itse saisin mahdollisuuden tutustua asioihin niitä esittävien ihmisten patoumien ynnä muun täysin ylimääräisen sijasta.
      Täytyy kysyä moderaattoreilta, saisiko tällaiselle alustalle jatkossa featuren, josta voisi suoraa suodattaa itseltään ulos tiettyjen blogistien kaikki jutut. Ainakin ideatasolla lämmittävää.

       1. No vaikkapa jatkuva asioiden politisoituminen, sanoitpa sitten vain oman nimesi ja vaikka olisit lukuisia kertoja alleviivannut sitä ettet ota poliittisesti kantaa; yleisellä tasolla kanssablogaajien syyttely, suora ja epäsuora haukkuminen, melko häiriintyneen oloinen epäsuora kaksimerkityksinen ilmaisu syrjivällä ja/tai rasistisellakin vireellä, henkilöön menevä leimaaminen tai rinnastukset jne..
        Mitä täysin ymmärrän, että se on jotakin jolle ihminen itse ei mahda mitään, osin voi olla omaakin tulkintaani, ja josta syystä aiheellista sensuroida itseltään sen käydessä itselle häiritseväksi. Kuten aivan normaalisti muuallakin sosiaalisessa mediassa.

 6. Toisenlaista käyttöä:

  ”Kasvolihaksiin annettuja botuliinipistoksia käytetään myös halvaannuttamaan kasvolihaksia ja estämään siten ilmehdinnän edistämää ihoryppyjen muodostumista kasvoihin.” (Wikipedia)

  On myös huomattu, että pistoksina annettu sementti ei välttämättä liukene ulkonäöstään huolehtivan elimistöön, vaan aine saattaa ”vaeltaa” ja kertyä esimerkiksi muhkeista huulista tai otsaryppyjen kohdilta muualle kasvoihin, jolloin yhä uudet pistokset hiljalleen saattavat aikaansaada sitä, että kauneudenhoitoon sekä pistoksiin riippuvuuden kehittänyt saattaa vuosien pakkomielteen seurauksena päätyä näyttämään hyvinkin kohoneen-hiivataikinaiselta kuukasvolta, jossa silmät kuin vetiset mustikat kraatereissa.

  Tämä ei kuitenkaan ole myrkytysoire, vaan aivan normaali käytön tulos.

 7. Ps. Tietokoneen suomalaisella näppäimistöllä ovat i ja o-kirjaimet vieretysten, jolloin kirjoittaessa nopsaan sanan ”botuliini” saattaa sormi osua viereiseen nappulaan, joka on i-kirjain, ja jolloin syntyy ns. typo, eli kirjoitusvirhe. Taitaa se täällä Pirkan Blogeillakin olla aivan vanha ja tuttu ilmiö, jota arvon pappojen ei syytä pelätä tahi vierastaa. Meillä kaikilla on kädessä viisi nakkia, ja luin että joissakin ihmisiä maistelevissa alkuperäis-kansoissa juuri ihmisen peukalo, jonka meillä lapsi laittaa suuhun, olisi heille se herkkupala kuten meille sormiruokana maistuvat rapeat kanasiipiset! Valkoista terveellistä lihaa vaikka ilmafriteerattuna ilman uppopaistorasvavaaraa!

  (https://www.philips.fi/c-m-ho/ruoanlaitto/airfryer?as_templateid=8411&origin=7_700000002272871_71700000093703822_58700007799260887_43700070865285339&gbraid=0AAAAABxV4pLh91Y3b8FHiAZh6QpY33nWP&gbraid=0AAAAABxV4pLh91Y3b8FHiAZh6QpY33nWP&gclid=EAIaIQobChMIiZf6zLzI-QIVoAWiAx19zw5cEAAYASAAEgLvK_D_BwE&gclsrc=aw.ds)

  1. Joo, varmaan minun aika palailla normaalin sosiaalisen median ulottuvuudelle. Mutta ei mitään, hyvätkin jutut. Tsemiä nimimerkki ”Heikki Karjalaisen” kanssa vääntöihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *