Meitä on moneen junaan.

Kuulun varmasti siihen minimaaliseen sakkiin Suomalaisia, jotka eivät seuraa jääkiekkoa eikä heidän ”sielunmaisemaansa”, edesottamuksiaan, menestystään tai menestymättömyyttään millään tasolla, maajoukkueesta miljoonakaukaloihin ja heidän pankkisaldojensa koostumusta.  Toki nuorra miehenä tuli seurattua lähes kaikkea urheilua ja itsekkin jonkinsortin harrastaja olin mm.yleisurheilussa. Nykyään seuraan lähinnä vain snookkeria, jos sitä nyt voi urheiluna edes pitää.  Tuosta jääkiekosta vielä sen verran, että taitaapa ne parhaat pelaajat puuttua näistäkin kisoista, kun ovat tahkoamassa miljoonia taalajäillä ja Venäläiset ovat suljetut vankileirien saaristoon.

Toinen Suomalaisten ”kansallisurheilulaji” edellisen lisäksi pitää vastaisuudessakin silmäni ja korvani lomalla, eli formulat ja taitaapa tästä(kin) tulla isänmaapetturin leima otsaan.

Sitten aina vain lista jatkuu ja urheilusta siirryn aasinsiltaa pitkin henkilöpalvontaan ja en ole saanut herätystä Saulin palvonnalle ja se vasta onkin häpeällinen teko, sillä häntä kumarretaan jo pimeimpää Amerikkaa ja Aasiaa myöden, Euroopasta puhumattakaan.

Onhan näitä asioita paljonkin, missä en edusta valtavirtaa ja kun perälauta lähestyy ja parasta ennen päivämäärä on jo aikaa mennyt umpeen, niin kiinnostuksen kohteet ovat nykyään oman elinpiirin ympärillä tapahtuva toiminta rutiineineen ja eläkeukon askareineen ja yksi palvonnan kohde toki on minullakin ja hän on ollut kuningattarenani jo pian 45 vuotta ylä ja alamäkineen ja jokainen päivä vaimoni rinnalla on suurta juhlaa ja joka päivä kiitän taivaan isää, että hän minulle näin suuren onnen lahjoitti.

Tätä kansaa ei vastukset voita sanotaan laulussakin ja kun vastustukset voitetaan, niin pienikin onnen murunen sen jälkeen tuntuu lähes lottovoitolta, jos ei nyt ihan täysosumalta, mutta neljä ja lisänumero nyt kuitenkin, vaikka liika on toki liikaa erityisesti rahan kohdalla ja sopiva määrä suolaa ja sokeria annosteltuna saa elämän keitoksista juhla-aterioita.

Käki tuolla rantakoivikossa tänäkin aamuna kukahteli ja lokit aukaisivat runosuonensa minut nähdessään, tietäen taas saavansa aamupalakseen affenta.

Joten loppukaneetiksi sopii, että jokainen ihminen on laulun arvoinen…..

 

23 vastausta artikkeliin “Meitä on moneen junaan.”

 1. Suhteeni jääkiekkopeliin on iän myötä kovasti haalistunut. Nuorempana tuli seurattua ja fanitettua jotakin joukkuetta. Nyt näen pelissä keskeisinä rahan ja väkivallan. Rahalla on niin suuri valta että se estää monen hyvän pelaajan osallistumisen mm-kisoihin toisin kuin vaikka rahakkaassa lajissa eli jalkapallossa.
  Myös se että nuori voi harrastaa jääkiekkoa parhaissa seuroissa on jumalattoman kallista, ei pysty vähävaraiset tai sitten isin haaveissa kuvasteleva uusi teemuselänne imee perheen kaikki liikenevät varat.

  Tätäkin olen aina ihmetellyt että kateellinen Suomen kansa suo riemuiten pallonpelaajille ja kilpa-auton ajajille miljoonatulot toisin kuin vaikkapa menestyvälle ihmisiä kotimaassa työllistävälle yrittäjälle.

 2. Minä olin munaskuitani myöten tekemisissä jääkiekon kanssa aina Aarne Honkavaaran ajoista saakka Kummolan Kalen touhuihin ja eri sponsorointikuvioissa sitä raha- ja julkisuuspuolelta katsoneena.
  En ole peliukkoja, en seuraa muuten kuin lehdistä tuloksia.
  Mutta täällä Tampreeella se nyt näkyy ja kuuluu kaikkialla ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Kaupunki on täynnä kansainvälisyyttä ja turisteja hotellit täynnä Puolangalta Pentagoniin.
  Ainakin tuo parjattu Areena on paikkansa ja maineensa nyt ansainnut keskellä kaupunkia ja palveluita. Ja ratikka siinä kulkuvälineenä.
  Hyvä Tampere !

      1. Kuten totesin, on eri asia olla pitämättä jostakusta kuin jatkuvasti aiheesta piitaamatta mollata jotakuta.
       Näissä on melkoinen ero, jos et ole huomannut.
       Tällä ei todellakaan ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa, vaan jokinlaisesta suhteellisuudentajusta.
       Niinistön mollaamisessa pärjäät loistavasti perusjen mollaajille.

  1. Jumalattomat ruuhkat, katijen sulkeminen, harjoitushalli, mihin eikatsojoa pääse, sekavat tilat jne.
   Ratikalla 4ipääse kuin se minimaalinen keskustasakki.
   Kyllä se on kehun paikka…

 3. Hannu Tiainen vertaisi blogissaan 18.5 Niinistöä ”lännen mieheksi, jolla on revolveri lanteillaan” ….enpä osaisi paremmin asiaa ilmaista.

 4. arvi – jatka sinä vain kusipää putinin ihailuasi.

  *
  arvi : ”Sitten aina vain lista jatkuu ja urheilusta siirryn aasinsiltaa pitkin henkilöpalvontaan ja en ole saanut herätystä Saulin palvonnalle ja se vasta onkin häpeällinen teko, sillä häntä kumarretaan jo pimeimpää Amerikkaa ja Aasiaa myöden, Euroopasta puhumattakaan.”

  1. Albanus taas tyylilleen uskollisena vetelee mutkat suoriksi, sillä jos ei dikkaa Niinistöstä, että se olisi automatio Putinistiksi.
   Mutta niinkuin jo otsakkeenikin osoittaa, niin meitä on moneen junaan ja Albanuksen junaan ei näytä sopivan kuin hänen laillaan elämöivät yhden totuuden torvensoittajat.

   1. Tämä on tullut selväksi arvin aikaisemmista kommenteista:
    [ mutkia oikomatta]

    arvi – jatka sinä vain kusipää putinin ihailuasi.

    *
    ”Meitä on moneen junaan.”

    Tässä olisi arville sopiva juna lähtöön – harmi että sen kulku on lopetettu (vuosiksi?)

    *
    Allegron liikennöinti on toistaiseksi keskeytetty.

    https://www.vr.fi/junalla-venajalle/allegro

 5. Tyttären pojat oli junnuvaiheessa jääkiekossa pelaamassa ja minäkin rahallisesti tukemassa ja katsomassa, mutta siihen laantui kun molemmat loukkaantuivat niin että jatkaminen oli mahdotonta.
  Jääkiekossa moni nuori loukkaa itsensä valitettavasti ja siksi en suosi koko lajia. Säännöillä voitaisiin estää, mutta katsojakadon pelossa sitä ei tehdä?

 6. Kaksi herraa täällä ovat aika kovan linjan ottaneet henkilökuvien luomisessa. Oikeastaan Hannu on kolmas sitä sorttia, mutta hänellä on siihen vahva puoluetaustal.

  Miinä miettisin toisenkin kerran Putinia arvostellessa, vaikka päässä lainehtisi miten paljon vaan.

  1. Pentit Tuominen miettiköön ( ja pelätköön?) , mutta Suomessa voi, ainakin vielä, arvostella Venäjän diktaattoria.

   *
   Onneksi jotkut venäläisetkin uskaltavat – enkä usko että uskalikoilla lainehtii ..
   *
   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008806186.html

   ”Säälittävä ja vainoharhainen diktaattori” – yksi Venäjän suosituimmista uutissivustoista täytettiin Putin-kritiikillä

   ”Valeuutisiksi” tulkittavan materiaalin jakamisesta voi saada Venäjällä vuosien vankeusrangaistuksen. Venäjä-mielisen sivuston toimittajat kyllästyivät propagandaan.

  2. Niin Pentti, en kyllä ymmärrä, että miksi Putin nostettiin blogiini mukaan, eihän tämä blogini häntä koske eikä hänen tekemisiään eikä tekemättä jättämisiään millään lailla.

   1. arvi : ” en kyllä ymmärrä..” – kuulostaa varsin uskottavalta

    *
    Aiheena olikin presidenttimme – varsin omalaatuisella tavalla
    .

    Tässä yksi kommentti arvile:

    22.5.2022 08:41, HK : ”Mutta tuo Arvin Saulin mollaaminen alittaa kaiken säällisen rajat.”

    1. En kyllä tiedä mikä siinä on Saulin mollaamista, jos sanon että en ole hänen faninsa.
     Pitäisikö minun yhtyä muiden kuoroon häntä ylistämään, että saisin Heikin ja Myllymatin selkääntaputuksen, ei perkele.

     1. On aivan eri asia olla pitämättä kuin jatkuvasti haukkua joka asiassa.
      Näyttää olevan jollekulle vaikea ymmärtää eroa.

 7. Ainoa mielenkiintoinen asia urheilussa on heijastus yhteiskuntaan.

  Urheilija hakkaa vaimoaan, siitä vaietaan. Pienempi julkkis ristiiinnaulitaan julkisesti.

  Urheilija törttöilee, se on lupsakkaa. Kansanmies törttöilee, se on törkeää.

  Urheilu paljastaa maamme likaisimmat puolet, ilmiö jota media alkaa myös vähitellen käymään läpi.

  Urheilu oli tapa, jolla venäjä hallitsi meitä neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Kun venäläinen raha vähitellen siitä katoaa, katoaa iso osa urheiluakin.

  Korkea aikakin.

Kommentoi