Usko siirtää vuoriakin.

En tiedä mutta, minulle tulee hyvä mieli kun näen ihmisten pakkautuvan kirkonpenkeille jouluna juhlistamaan vapahtajan syntymää ja laulamaan Hoosiannaa Daavidin poikaa ja lukemaan aterialla jouluevankeliumia niin ajattelen, että taitaa se hyvyys ja laupeus kuitenkin asua ihmisen sisimmässä.

Mutta kun arki koittaa, niin muina päivinä sitten vuodessa voidaankin elää kuin Ellun kanat ja kielletään Vapahtaja ja hänen nimensä lausuminen ja hänen tekojensa ylistäminen, sillä se on saatanasta joka johtaa tuomioon maallisen vallan kammareissa.

Raha ja valtahan se on nykyihmisten ja läntisen sivilisaation Jumala jota palvotaan ja kumarretaan ja sen kaikkivoipaisuuteen uskotaan ja onnellisuuden kuvitellaan löytyvän.

Tottahan rahaa tarvitaan, mutta jos se rengin asemasta nouseekin isännän rooliin huushollissa ja yhteisöissä, kun kaverille ei jätetä ja mulle kaikki heti, niin hukassa ollaan.

Eihän köyhyys tee ihmisestä itsessään hurskasta, jos köyhyydestään syyttää taivaan isää, mutta aika vähissä taitavat olla nekin ihmiset, jotka rahan jumalasta luopuisivat ”uskossaan”.

Kaikkihan me syntisiä olemme, mutta on vain yksi Jumala, älköön ihminen pitäkö muita jumalia ja joka tähän uskoo pelastuu.

 

 

 

 

 

10 vastausta artikkeliin “Usko siirtää vuoriakin.”

  1. Tekeekös raha muka onnelliseksi eipä tee mutta kun sitä on edes vähän se helpottaa elämää aika paljon hyvää joulun aikaa kaikille terv tepivaari

  2. Tässä se, mikä myös minua Joulukirkossa säväyttää: ”Hoosianna” !
    Soitin sen itse Pispalan kirkossa jokunen päivä sitten muine Joulun perinteisine virsineen.
    …ja lopuksi tietenkin Enkeli Taivaan.
    Tämä on minun Kirkkoni.

    Alla Hoosianna uruilla, Tuukka Taipale

    https://youtu.be/ELpBSS_Bt8c

  3. On toki hienoa käydä kirkossa, mutta Herraa ei tarvitse etsiä laitoksista ja rakennuksista, jos ymmärtää hänen olevan aina vierellä.

  4. Kyllä se herra osaa sinne missä itse olet ei siihen kirkkoa tarvita terv tepivaari

  5. Joulukirkko on ollut perinne, mutta nyt jää flunssan takia välistä. Muuten ei ole tullut kirkossa paljoa käytyä, ehkä pitäisi kokeilla. Tosin Turun reissulla tuli istuttua ruotsinkielisessä adventtikirkossa ehtoolliseen asti kun satuimme paikalle. Onhan siinä aivan oma tunnelmansa.

  6. Jos yksi miinus pitää kirkosta löytää, oli se että oli todella huonosti säädetty äänet nyt. Minulla on aika hyvä kuulo ja kuulin papin puheista ehkä joka toisen sanan. Huonokuuloisemmat lähellä eivät kuulleet mitään.

    Mutta olihan se silti hyvä visiitti.

    1. Akustiikka kirkoissa on kyllä ongelma vielä, jos sitä aletaan rukkaamaan honolaatuisilla ja huonosti sijoitetuilla lisäkaiuttimilla kuten Aleksanterin kirkossa.
      Tuomiokirkossa akustiikka toimii yllättävän hyvin.
      Kalevankirkko on kaunis, mutta akustiikaltaan surkea.
      Näitä ei voi koskaan verrata Lahden Sibeliustaloon, Helsinkiin tai vaikka Tamperetaloon.

  7. Minä olen samaa mieltä, aika usein on Ylen lähetyksissä jotain epäselvää äänityksissä. Varsinkin luonto- ohjelmissa pitää tunkea musiikkia päälle.
    Nyt katselen ja kuuntelen Paavin messua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *