Vihreä siirtymä vie ja suomalaiset vikisee.

Metsäyhtiö UPM rakentaa uuden biojalostamonsa Hollannin Rotterdamiin.

Kotkaa pidettiin alkujaan mahdollisena tai jopa todennäköisenä sijoituspaikkana, mutta jos en nyt tässä ruodi sen paremmin ja tarkemmin syitä Rotterdamin valinnalle, niin sanon vain taikasanan,- ana nasa käämä,  eli vihreä siirtymä.

9 vastausta artikkeliin “Vihreä siirtymä vie ja suomalaiset vikisee.”

 1. Eikä ole tässä(kään) ulosliputuksessa kyse mistään nappikaupasta, sillä rakennusaikana se olisi työllistänyt tuhansia ja valmistuttuaankiin satoja tyntekijöitä, joten miljardiluokan vihreä valhe saa tämänkin aikaan.

 2. Pullistelua kotimaata vastaan? Oletan Hollannissa työvoimakustannusten nousevan suomea korkeammiksi.
  Suomalaiset työn sankarit nostivat firman kukoistukseen ja siitä heille märkä rätti?

 3. Pikemminkin nuo aikovat harrastaa nimenomaan ”vihreää siirtymää”. Verkossa=Tuotteet pienentäisivät UPM:n mukaan merkittävästi tie- ja lentoliikenteen hiilijalanjälkeä sekä korvaisivat kemikaalien ja biomuovien fossiilisia raaka-aineita uusiutuvilla vaihtoehdoilla.

  ”Suunniteltu biojalostamo laajentaisi UPM:n menestyksekästä biopolttoaineliiketoimintaa huomattavasti. Samalla se lisäisi UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan pitkän aikavälin kilpailukykyä ja vastuullisuutta. Käyttöön otettaisiin useita uusia kestäviä raaka-aineita, joiden avulla hiilidioksidipäästöt vähenisivät ainutlaatuisen paljon nykyisin markkinoilla oleviin biopolttoaineisiin verrattuna”, UPM:n teknologiajohtaja Jyrki Ovaska sanoo.

 4. Uskoisin että UPM osaa asiansa, liiketoiminnan menestyksen kannalta on tehtävä oikeita päätöksiä. Palkoista en tiedä mutta on niin monta muuta asiaa jonka pohjalta tällaiset päätökset tehdään, esim sijainti logistiikan suhteen, alihankkijat, verotus, valtiovallan suhtautuminen yrittämiseen, AYn toiminta ainakin heti mieleen tulevat.

  1. ”Uskoisin että UPM osaa asiansa, liiketoiminnan menestyksen kannalta on tehtävä oikeita päätöksiä.”

   Nii’varmaan – ja suomalien vihreäpolitikka takaa sen, että UPM:n päätökset ovat epäedullisia suomalisille.

 5. Ehkä merkittävin syy on suomalainen Ay-mafia, joka parhaillaan käy taistelua UPMää vastaan.

  Tukilakot ja poliittiset lakot pitää säätää laittomiksi. Laittomista lakoista pitää säätää ja tuomita erittäin suuret sakot ja täysimittaiset vahingonkorvaukset.

 6. AY.n sanotaan olevan työmiehen ja naisen puolella, mutta minusta se toimii juuri palkansaajia vastaan, pakottamalla yritykset siirtämään tuotantonsa sinne, missä se on kannattavaa ja jossa yhteiskunta ei ole yritysvastaista.

 7. Eiköhän toi Rotterdam valtavine satamineen ja hyvine liikenneyhteyksineen keski-Eurooppaan liene yksi syy. Ja taitaapa olla Hollannissa enemmän vihreetä siirtymää-oikein korkeimman oikeuden voimalla. Twitteristä=Hollannin korkein oikeus linjannut, että maan hallituksen nykyinen ilmastopolitiikka on ihmisoikeusloukkaus ja että Hollannin tulee vähentää päästöjä 25 % ensi vuonna. Huikea päätös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *