Italiaa uhkaa katastrofi, jos äärioikeisto, facistit, pääsevät valtaan

Kohta Marion Draghin tiukka talouskuri lässähtää, jos  ”meloonit” pääsevät vallan kahvaan.

Kolumnisti niputtaa  Räsäsen ja Halla-ahon Melonin ja Berlusconin kanssa pellehermannien joukkoon. Berlusconi kun vielä on lisäksi Putinin hyvä kaveri.

Kannattaa lukea:

Sunnuntaivieras | Italialla saattaa olla kohta pääministeri, joka on kuin Päivi Räsäsen ja Jussi Halla-ahon risteymä – Nämä asiat Italian vaaleista kannattaa tietää: https://www.aamulehti.fi/kolumnit/art-2000009089184.html?share=b81b4ed83b2bc0b3f35a69659010e487

 

53 vastausta artikkeliin “Italiaa uhkaa katastrofi, jos äärioikeisto, facistit, pääsevät valtaan”

 1. Mitä sitä talouskurilla, kun EU jakaa satoja miljardeja, jotta italialaiset saavat kämppäremonttinsa ilmaiseksi.

 2. Mikä katastrofi Italiaa muka uhkaa, kun äärioikeistolaisia ovat nykyään kuulemma kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealla.
  Jos tämä Giorgia Meloni on oikeasti kuin Jussi Halla-ahon ja Päivi Räsäsen risteymä, sittenhän hän on varsin mallikelpoinen poliitikko – moraali ja ulostuotto ovat kohdillaan.

 3. Putinin kokiessa vastoinkäymisiä Ukrainan lihamyllyssä meinaa sitä että yksittäinen ”melooni” tai edes banaanivaltion ”johtajat”(näitä Afrikan ja Etelä-Amerikan maita jotka nuolee Putinin arsee) ei vaikuta pätkääkään mihinkään. Perus HK käveli klikkiuutiseen.

 4. ”Italia on Euroopan velkaisin talous. Maan ajautuminen kaaokseen tietäisi todennäköisesti lopun alkua EU:lle ja valuuttaunionille. Italialle osoitettu 200 miljardin euron elpymistuki on siten elintärkeä sekä unionille, että Italian mahdollisesti ensimmäiselle naispääministerille.

  Ulkopolitiikassakin veljet ovat sitoutuneet eurooppalaisiin arvoihin ja ovat yhdessä rintamassa Venäjän Ukrainaan kohdistamaa aggressiota sekä energiasotaa vastaan.” – Suomen uutiset 23.9.2022.

  Giorgia Meloni on 46-vuotias, äitinsä puolelta sisilialainen, joten sisua ja luonnetta pitäisi riittää.
  Onko hänellä sitten kompromissikykyä ja poliittista pelisilmää, jää nähtäväksi mikäli hänestä tulee pääministeri.

  1. Suomen uutiset, kas kun ei oikeamedia tai MV-media tai Luukkanen tai Turtiainen.
   Eiköhän Italiassa asuva suomalainen toimittaja näe ilman värilaseja tilanteen mustana.

 5. Kolumnistilla onkin puurot ja vellit sekaisin kun sekoittaa fasismin, arvokonservatismin ja maahanmuuttokriittisyyden.

 6. Kolumnisti: ” Meloni pitää puheita kuin Goebbels” ja esimerkkinä se että Meloni sanoo ”olen äiti ja kristitty” What???? Pitikö Goebbels muka tuollaisia puheita ja sekö on PAHA jos sanoo noin???

 7. SK:n kaltaiset vähemmän öyhöttävät mediat ovat avanneet taustaa. Myönnetään että itsekin pelästyin kun tuli ensimmäiset hesarien yms sensaatiomedioiden jutut mutta alan ymmärtämään tätä Italian kontekstissa. Meloni ei ole yhtään sen pahempi kuin Berlusconi, joka sinänsä on aivan helvetin paha tyyppi.

  Melonin johtama liike tuntuu olevan vähän kuin Legan sellainen versio joka haluaa myös hallita. Lega halusi vain räyhätä.

  Italia on käynyt surkeista hallituksista toisiin vuosikymmenten ajan. En oikeasti enää jaksa uskoa että tämä – sinänsä selkäpiitä karmiva poppoo – sen pahempi kuin mikään edellisistä. Ja jos olisikin, kettuakos me sille voimme?

 8. ”Suomen uutiset, kas kun ei oikeamedia tai MV-media tai Luukkanen tai Turtiainen.
  Eiköhän Italiassa asuva suomalainen toimittaja näe ilman värilaseja tilanteen mustana.”

  Kas kun Karjalainen ei kumonnut tuota lainaamani kohtaa Suomen Uutisten artikkelista. Haukkua luskuttaa vain.

 9. Minun on kyllä hieman vaikea ymmärtää miksi ketään kiinnostaa jonkun tuiki tuntemattoman kulttuuritoimittajan mielipide politiikasta?

  Aina yhtä huvittavaa kuitenkin on se hyväihmisten pelko väärinäänestämisestä se kaiketi tälläkin kertaa uhkaa demokratiaa jne.jne. koko luettelon uhkakuvista voi käydä lukaisemassa vaalien alla ilmestyneistä medioista.

  Olkaa hyväihmiset kuitenkin toivorikkaita, kyllä se katastrofi sieltä vielä tulee ja ellei nyt niin sitten heti seuraavalla kerralla.

  P.s. lapsella on ainoastaan yksi äiti, eikä miehet edelleenkään synnytä.

 10. Arvokonservatiivisuus, kansallismielisyys, nationalisni, maahanmuuttovastaisuus, rahan valta, kuuluvat jotenkin tutulta itäsestä naapurista, joka haluaa viedä arvonsa alistaen sotavoimilla murskaten veljeskansaansa.
  Aate on vaarallinen Italian mafian käsissä.
  Onneksi Italiassa ja muualla ovat vahvat vastavoimat ja EU selkänojana.

 11. Katsoin Ylen 20.30 uutislähetyksen aiheesta, sielläkin toppuuteltiin hätiä ja huolia. Melkoisia paskiaisia, mutta eivät ne maailmaa muuta sen enempää kuin aiemmatkaan.

  Alkaa ottamaan isosti päähän sanoma-medioiden hyvin amerikkalaiskonservatiivinen uutisointityyli jossa kaikista asioista n hätä, paniikki, huoli, maailmanloppu. Ihmiset turtuvat siihen. Tulee mieleen tarina pojasta joka huusi susi.

  1. Juu, on rankkaa tekstiä

   Uskoisin käytännön asioiden nousevan lopulta päälimaisiksi
   .
   *****************************************************************
   https://yle.fi/uutiset/3-12637110?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

   Italialla on pelissä paljon. Sähkö on energiakriisin myötä kalliimpaa kuin missään(siirryt toiseen palveluun) muussa EU-maassa, ja poliitikot hakevat ratkaisua unionin laajuisesta maakaasun hintakatosta.

   Samalla talous sakkaa, ja maalla on näinä vuosina käsissään lähes kahdensadan miljardin euron arvosta tukia ja lainoja Euroopan koronaelvytysrahastosta.

   Massarin mukaan niiden käyttäminen hyödyllisesti on tärkeää, ja myös Meloni tietää tämän.

   – Siksi hän on jo tyynnytellyt äänenpainojaan Brysselin suhteen. Mutta sopeutuuko esimerkiksi Salvini tähän, se on iso kysymys.
   *
   Lisää kiistoja voisi olla edessä pian. Uuden hallituksen pöydälle tulee heti ensi vuoden budjetti, joka pitää hyväksyttää Brysselissä.

   Ainakin Salvini haluaisi ottaa lisää velkaa jo ennestään valtavan julkisen velan(siirryt toiseen palveluun) kylkeen. Salvinin ollessa viimeksi hallituksessa Italia joutui EU:n kanssa napit vastakkain nimenomaan liian alijäämäisen budjetin takia.

 12. Kieltämättä huolta on siitä mitä Salvio ja Berlusconi tekevät. Melonin osalta ei niin isoa huolta ole, hän on aika lailla perusänkyräkonservatiivi.

  On yksi asia todeta että vaalien suosikeilla on varsin huolestuttavia mielipiteitä, sekä subjektiivisesti katsoen (vasemmisto vs oikeisto jne), että objektiivisesti (venäjä-yhteydet).

  On toinen asia väittää että tulee katastrofi, maailmanloppu, fasistien valtananousu tai vastaavaa.

  Halusivat tai eivät, Italia on osa Eurooppaa, osa EU:ta, osa maailmaa. He eivät voi ihan mitä tahansa tehdä.

 13. Myös Sauli Niinistö on arvokonservatiivi. Hui, meillä on fasisti presidentti! Miksi emme valinneet Pekka Haavistoa!
  Ja Englannissa on ihan konservatiivipuolue vallassa. Voi raukkoja fasistien orjia!

  1. Olla isänmaallinen riittää. Se kattaa riittävästi muu termit, mutta ei kanssalismielisyyttä ja nationalismia, jotka ovat facismin perusta mm. rasismille.
   Arvokonservatiivisiä on niin vasureissa kuin äärioikealla, jotka kannattavat perinteisiä arvoja.

 14. Italiassa on valtaan tullut muu kuin äärivasemmisto. Nyt kun oikeisto nousee siellä valtaan varsinkin kansallismielisiä niin voi kyynel. Tämä on kuulkaa demokratiaa. Meloni joka tulee valtaan on tuominnut mm Ukrainaan kohdistuneen Venäjän hyökkäyksen.

  Oikeisto bloggi voitti vasta vaalit Ruotsissa ja oikeisto bloggi tulee voittamaan myös Suomessa keväällä. Voi hirveetä kun vasemmisto ja vihreät alkaa häviämään…

 15. Vihreiden ja vasemmiston liitto sai vain 3,4% äänistä, mikä on mielestäni oikein hyvä juttu.

 16. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009092734.html

  Oikeistoliittouma on saamassa noin 43 prosenttia äänistä, joka Italian vaalitavan ansiosta on tuomassa sille selvän enemmistön paikoista parlamentin alahuoneessa eli edustajainhuoneessa ja ylähuoneessa eli senaatissa.

  ***
  Italian parlamentti (ital. Parlamento Italiano) on Italian tasavallan lainsäädäntövaltaa käyttävä elin. Parlamentti koostuu edustajainhuoneesta ja senaatista, jotka yhdessä valitsevat myös presidentin. Edustajainhuoneeseen kuuluu 630 jäsentä ja senaattiin 315 senaattoria. [Wikipedia]

 17. Minusta suurin fasismin perusta on kommunismi.(Hitler on mennyt eikä takaisin tule.)
  Unkarilainen kirjailija Denis Kiss kävi Suomessa 1970-luvulla. Häneltä kysyttiin mitä mieltä hän oli fasismista.
  ”Kummasta fasismista, mustasta vai punaisesta?”, kirjailija kysyi viattomasti.
  Seuraus: suomalainen kommunisti kanteli Unkarin kulttuurivaikuttajille Denis Kissin maan päälle langetetun uskonnon ohuudesta.

 18. Fasismi on autoritaarista äärinationalismia ja tälläistä on pikkuisen vaikea yhdistää nyt johtoon nousseessa puolueessa Italiassa. Perus HK taas yliampuu jutussaan.

   1. Ja aivan erityisesti putinismille.
    Kannattamasi punademarius puolestaan on sukua kommunismille, sosialismille ja muulle kansan kurjistamisideologialle, missä hallitseva luokka elää ideologian nimissä eliittimäisesti ja tarjoaa kansalaisille pakkovaltaa, mielipidevainoa ja surkeutta.

    1. Minä en kannata mitään muuta kuin sosiaalista oikeudenmukaisuutta olipa se sitten kokkari tai demari.

     Mutta tuo kertoo selvästi mihin leiriin nuo mielipiteet kuuluvat, ”meloonien” ääriliikkeelle, mussoliinin sukulaissieluille ja persuille !

     1. Väärin jälleen.
      Mielipiteesi suosivat punademariutta eivätkä siedä edes asiallistakritiikkiä sen suhteen.
      Fasismia edustaa tänä päivänä nimenomaan putinismi, mutta myös multikulttuurin ja holtittoman maahanmuuton kannatus.
      Hysteerinen persukammo tosiasioista piittaamatta on aika lähellä sitä – punademuja kannattamalla.

   2. Se ei ole sukua oikein millekään mitä tässä ehdotat. Tätä Mussolinin faisimia jumaloi mm Hitler mutta se ei ole sukua millekään vaan muut apinoi sitä jopa Suomessa IKL.

    Lue kirja ”Mussolini” Göran Hägg

    Ja olet edes pikkuisen perillä mitä se oli.

 19. Oli tämä Meloni nyt ihan mitä tahansa niin se on ainakin selvä että meidän Sannastamme saa nähdäkseen kauniimpia kuvia ja enemmän

   1. Myönnän mutta kun alkaa vistottaa tämä ylenpalttinen kuvatarjonta niin kauniita ja siloiteltuja kun ovatkin ne eivät mitenkään vahvista uskoani kykyihinsä, teot puhuvat. Toki ymmärrän että monet äänet niillä saavutetaan. Politiikassa liki kaikki keinot ovat sallittuja.

 20. Tutkija pisti Ykkösaamussa viikon vitsin. Kertoi että tutkija ei käytä sanaa fasisti kevein perustein.

  Meinasin ajaa kolarin naurukohtauksessa.

  Tutkijoiden mukaan maailmassa on jo yli 50 miljardia fasistia ja niitä tulee joka päivä lisää enemmän kun ihmisiä syntyy.

  Onko Melonin hallinto sitten millään järjellisellä mittapuulla fasistinen? En tiedä, etkä tiedä sinäkään. Tiedämme sitten, kun ovat olleet hetken aikaa vallassa.

  1. Se, miten tätä asiaa käsitellään mediassa liittyy politiikan ja henkilön historiaan ja viiteryhmään.
   Tässä tapauksessa Mussoliinin perintöön, fasismiin.

 21. Putin moittii Ukrainaa fasismista, suomalainen varsinkin vasemmistomielinen somessa mieluusti viittailee Malonin kohdalla fasismiin. Missä oikein mennään?

 22. On kyllä vilpittömän huvittavaa seurata miten suomalainen valtamedia ja hyväihmisiksi itsensä tuntevat höyrypäät mekastavat maailmanlopusta hävittyään jälleen yhdet vaalit.

 23. Brittiläinen näyttelijä, Laurence Fox sanoi takavuosina ”Nykyään kaikki, jotka ovat maolaisuudesta oikealla, ovat äärioikeistolaisia, fasisteja, natseja.”
  Ja näinhän se on. Koska kommunistinen utopia tarvitsee vastavoiman, ”äärioikeiston”, ollakseen uskottava, ja koska aitoja äärioikeistolaisia ei ole (tässä mielessä tarpeeksi paljon) juurikaan muualla kuin kommarin mielikuvituksessa, repertuaaria täytyy laajentaa. Ja kas, jos uskallat olla eri mieltä woke-idioottien ja cancel- kulttuurin kivittäjien kanssa, olet fasisti, rasisti, natsi…

  ” Gulak, Vankileirien saaristot”- kirjan kirjoittanut Alexandr Solzhenitsyn on sanonut, että kommunismi on maan päälle langennut uskonto. Näinhän se menee, se on kiristinopin maallinen versio, koska Marx tietoisesti teki siitä sellaisen.

 24. ”Fasistin leima vei työt Komisario Lewis -näyttelijältä: Nyt hän kieltäytyy tapailemasta ”liian valveutuneita” nuorempiaan ja perustaa Britanniaan uutta oikeistopuoluetta”
  Iltalehti 22.1.2020.

  ”Komisario Lewis -poliisisarjasta tunnettu Laurence Fox ryhtyi oikeistoaktivistiksi ja haluaa nyt ”Britannian takaisin”. Vastustajilta tulee sosiaalisessa mediassa tappouhkauksia, mutta kadulla kannattajat kiittelevät. Brexitiä tukenut sijoittaja lahjoitti Foxin uudelle puolueelle miljoonia.”

Kommentoi