Maahanmuutto ei ratkaise tulevia ongelmia, mutta jo maassa olevat ovat ratkaisseet

Kaikki tahtovat unohtaa sen, että jo pitkän aikaa sitten maahan muuttaneet ovat erittäin tärkeä työvoimamme osa: ravintolat, siivous (SOL 80 % siivoojista maahanmuuttajia), hoivatyöt, ym. muut alan firmat), bussikuskit, rakennus- ja tietyöt katu- ja kivitöineen ym, ym, ja tietenkin foodoorat, kun läskit sohvaperunat nuoret roudaavat pizzansa kotisohville.

Alla oleva virkamies on yksioikoisen oikeassa ellei järjestelmää muuteta suunnitelmallisemmaksi perheitä koskevaksi ja valikoivaksi.

Pakolaisuutta tämä ei koske.

Lauantaivieras | Puheet työperäisestä maahan­muutosta ovat täysin epä­realistisia ja vastuuttomia, sanoo tutkija: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009190374.html?share=54fd6c8a412093a9794ada1eea29a930

 

20 vastausta artikkeliin “Maahanmuutto ei ratkaise tulevia ongelmia, mutta jo maassa olevat ovat ratkaisseet”

 1. Teemme maahanmuuttajista pyhimyksiä tai perkeleitä, puolueesta riippuen.

  Mitä jos tekisimme heistä ihmisiä ja suomalaisia? Vaikkapa tarjoamalla vihdoinkin kielenopetusta. Ja jos humanitaarisin syin hakee turvaa, nuo maan tapojen kurssien pitäisi olla pakollisia, edellytys turvapaikan saannille. Nyt niistä voi kieltäytyä uskontoon vedoten.

  ”Uskontoni pakottaa hakkaamaan naisia, joten en voi tulla kurssille” – tässä tämän päivän Suomea.

 2. Mistä kaivoit tuon 80% SOL siivoojista on maahanmuuttajia?

  On toki niin, että maahanmuuttajia toimii kaikilla mainitsemillasi aloilla, mutta olisiko paikalla myös pohtia syitä ja seurauksia?

  Sinisilmäisyys ei tässäkään asiassa ole eduksi.

   1. Ajattelin vaan kun SOL: n omassa vastuullisuus raportissa vuodelta 2021 ulkomaalaisten työntekijöiden osuus on 28% mutta se koskee koko henkilöstöä.

    1. Se voi selittyä sillä, että on alueellisia, kaupunkikohtaisia ”jakoavaimia”.
     Mutta, mikä tässä luvussa niin närästää ? No, ymmärätäähän sen ps-näkökulmasta.

     Ulkomaalainen on eri asia kuin Suomen kansalainen, mutta maahanmuuttajataustainen.

     1. En minä tiedä mikä sinua närästää jos kysytään, että mistä sait luvun 80%

  1. ” .. kun ei osannut huolehtia työnjohdosta ja työn valvonnasta.”

   Mistä tämäkin ’tieto’ mahtaa olla peräisin? – hatusta , vai?

   1. Mitä h….tä vinoilet ?
    Kuten sanoin tieto on SOLin päällikkötasolta, ei minulta.
    Muu tieto on kilpailutuksen hoitaneilta ja tilanneilta yhtöiden päättäjiltä ja asukasedustajilta.

 3. https://www.lapinkansa.fi/siivuousalan-irtisanomiset-rovaniemella-tyo-jatkuu/14454

  Tarjouskilpailun voittanut yhtiö saattaa palkata toisesta irtisanottuja työntekijöitä töihin, joita he ovat aiemmin tehneet. Käytäntö ei ole mitenkään poikkeuksellinen, sanoo siivouspalveluyritys SOL:n pääluottamusmies Taija Seiloo. – Monesti samat ihmiset jatkavat samoissa töissä, mutta vaatteiden väri vaihtuu, kun yritys vaihtuu.

  SOL hävisi Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjouskilpailun, minkä seurauksena Rovaniemeltä irtisanotaan suuri osa työntekijöistä. Kilpailutuksen voitti ISS.

  Seiloo pitää todennäköisenä, että osa irtisanotuista saa töitä ISS:ltä ja jatkaa tutuissa kohteissa.
  – Osa työntekijöistä on tullut meille ISS:ltä, kun SOL voitti koulutuskuntayhtymän tarjouskilpailun kuusi vuotta sitten.

 4. SOL ja ISS ovat molemmat haisevia kasoja sitä itseään. Ei pienintäkään välittämistä työntekijöiden hyvinvoinnista tai yhteiskuntavastuusta. Pitäisi kieltää rikollisjärjestöinä mokomat.

  Se, että he hyväksikäyttävät maahanmuuttajataustaisia ystäviämme ei ole minkään sortin sulka hattuun vaan rivi rötösrekisteriin.

  1. SOL ja ISS ovat molemmat ..

   Luulenpa, että Kyuu Eturauttin ajatukset näistä firmoista ovat aikalailla oikeaan osuvia – valitettavasti

   Halvalla pitää saada työvoima, että voitetaan kilpailu ja saadaan riittävät voitot.

   *
   Annetaan nyt toisen näistä firmoista kehuskella itseään.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/ISS_Palvelut

 5. Aihepiiri on hyvin mielenkiintoinen, mutta kuten ensimmäisessä kommentissa mainitsin niin sinisilmäisyys ei tässäkään asiassa ole hyväksi.

  On toki hyvä se miten maahanmuuttajat ovat osaltaan ” ratkaisseet” joitain työmarkkinoiden ongelmia, mutta ollaan nyt rehellisiä, samalla työmarkkinoilla ovat jotkin ongelmat merkittävästi lisääntyneet.

  Voidaan kai kysyä miksi viranomaistarkastuksissa kerta toisensa jälkeen etniset ravintolat ovat räikeästi yliedustettuina monenkirjavissa väärinkäytöksistä?

  Miksi rakennusalalla paljastuu niin paljon esim.alipalkkausta ja monia muita ongelmia kuten esim.väärennettyjä osaamistodistuksia jne. Kovin usein kyseessä ovat ulkomaiset työntekijät, ulkomaalaisomisteisessa yrityksessä.

  Miksi maahanmuuttajia sitten on niin paljon siivousalalla tai vaikkapa bussikuskeina?

  Kun joidenkin mukaan meille on tullut korkeasti koulutettuja osaajia, niin jokin ei nyt vaan täsmää.

  Olisiko sillä jotain tekemistä asian kanssa, että jo pitkään on järjestetty koulutuksia, joihin pääsykriteetinä on maahanmuuttajia?

  Toisaalta voidaan kysyä mikä on Sirpa Siivoan Siilinjärveltä mahdollisuus muuttaa Helsinkiin töihin, siis ihan aidosti?

 6. Tämä monien päättäjien sinisilmäisyys on yksi osa tätä. Kun oletetaan että kaikki mihin liittyy maahanmuutto on kaunista, ei ymmärretä katsoa realismia. Ei nähdä kiskontaa, ihmiskauppaa, alipalkkausta, sopimusrikkomuksia, yms. Ne paljastuvat vasta paljon, paljon myöhässä.

Kommentoi