Ei saa juhlia isänpäivää

HS tietää kertoa tänään tälläistä:

Lopetetaan korttitalkoot

”Moni lapsi kokee surua ja ulkopuolisuuden tunnetta, koska aikuiset eivät tahdo luopua mukavasta isänpäiväperinteestä.”

Eli ne isänpäivät pitäisi lopettaa…odotan jo kuinka kohta joulusta alkaa seuraava itku. Varsinkin joululauluista jotka ei kaikille käy…

Eli semmottii…

22 vastausta artikkeliin “Ei saa juhlia isänpäivää”

 1. Eipä isänpäivällä mitään perinteitä ole se on nuori asia kun vertaa äitienpäivään terv tepivaari

 2. No mulla on lapsille aina ovet auki vuodessa on vain yksi päivä jolloinka se ovi ei aukene ja se on isänpäivä
  Jos satun kotona oleen terv tepivaari

 3. Joulukinkkuja ei saa mainostaa kun se loukkaa tiettyä vähemmistöä.

  1. Saavat sitten syödä villasukkaansa Joulukinkku on Suomessa pöydän kunkku terv tepivaari

 4. Empä ole siihenkään omituisuuteen sotkeentunut, perhana, nyt ilmestyi jostain kärpänen.

 5. Isänpäivä ei ole mulle sieltä tärkeimmästä päästä, mutta en pane sitä pahaksikaan. Vaimo tarjosi aamulla kahvia ja pullaa ja lapset onnittelivat tekstarien muodossa. Tack, tack!

  Seuraavaksi odotellaan joulua, sitä juhlista jalointa. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, pöydässä on kinkkua, suolalohta, laatikoita ja semmoista. Ja syömämiehiä on useampi kuin me kaksi.

 6. Jos mokuttajat tykkäävät kyttyrää perinteisistä suomalaisista juhlapäivistä (olkoon perinteet sitten lyhyitä tai pitempiä), jättäköön itse sellaiset päivät väliin😀. Tämä on vapaa maa.

 7. Itse menin jotenkin lukkoon, enkä saanut onnitelluksi yhtäkään isähahmoistani, joita on monia. Ja tästäkös syy paskuuden potemiseen, kun jälleen tuottanut pettymyksen heille, jotka kuitenkin ovat itselle tärkeitä.

 8. Osin minulla varmaan meni maku touhuun, kun sisaruskilpailua aktiivisesti vireillä pitävä sisarus suureen ääneen tapansa mukaan jo ennen isänpäivää mainosti kuinka hän muistaa biologista isäämme. Mene ja tiedä. Kilpailkoot sisarukset keskenään paras lapsi-palkinnosta.

 9. Juhannuskin on tuskainen kun kaikki ei pidä siitä että on yötön yö ja pitää polttaa kokkoa, siitä tulee pienhiukkasia ja maailma lämpenee …🤔

 10. ”Suomalaisia isiä juhlitaan erityisesti yhtenä päivänä vuodessa. Juuri samana päivänä Helsingin Sanomat esittää tympeän moralisoivaan sävyyn monille hyvää mieltä tuovan isänpäiväperinteen lopettamista. Hesarin ehdotuksen taustalla on kollektivismin hengessä oivallus siitä, että jos kaikilla ei ole yhtä hauskaa, kenelläkään ei saisi olla.”- Ingressi Suomen uutisten artikkelista 13.11.2022.

  Eihän joulupukkiinkaan ole pakko uskoa jos ei taho. Ainahan voi uskoa vaihtoehtoon kuten pakkasukkoon.

  1. Hyvän mielen ja ilon tunteesta voi kuunnella psykologi Katja Myllyviidan hienosti erittelemiä näkökulmia:

   ”Ilo tekee keveäksi ja antaa hyvää virettä. Se värittää todellisuutta miellyttävään suuntaan ja ohjaa tekemään lisää sitä, mikä tuntuu hyvältä. Iloisuus on tavoiteltava tunne, mutta joskus sen tuoma nautinto voi johtaa addiktioon tai uupumiseen. Sen estämiseksi tarvitaan säätelyä ja rauhoittumista.
   Psykologi Katja Myllyviita kertoo ilon tunteesta. Kehon tunnekartasta selviää, missä päin kehoa ja millä tavoin ilo tuntuu.
   Toimittaja on Jaana Sormunen. Äänisuunnittelu Katja Kostiainen.”

   https://areena.yle.fi/podcastit/1-4444755

     1. Okei, joku italialais-taustainen yhteiskuntatieteiden ylioppilas (Italiassa melko konservatiivinen suhtautuminen taitaa olla naisiin) haastattelee tyttöä, joka on löytänyt populismin, jolla pärjää some-aallon harjalla tällä hetkellä paremmin kuin ihantyhmällä feminismillä, josta södet kuntosalijäbätkään ei tykkää, eivätkä hekumallista blondia poninhäntää kuolaavat nörttipojat; samaan kategoriaan taitaa mennä myös tuo että koronan aikana ”kirjoittaa” kirjan. Löytyykö omia ajatuksia Puopololta tai blondilta tyttölapselta, jota en kyllä itse naiseksi pysty hahmottamaan noiden ulostulojen perusteella — onneksi hänelläkin on elämässä aikaa kokeilla vielä monia asioita.

 11. ”Miesten tasaarvory

  Mikset
  @Slfvrbrg
  vaatinut äitienpäivänä äitienpäiväkorttien askartelun lopettamista? Feministitoimittajana et vain sulattaa sitä, että isyyttä arvostetaan ja isiä juhlitaan. Miesviha ja yhdenvertaisen vanhemmuuden vastustaminen pukkaa pintaan. #tasaarvo #misandria #isänpäivä
  10.00 ap. · 13. marrask. 2022.” – Twitter

 12. Kaikki lapset silti saa alkunsa miehen siittiöstä ne lisääntymiset vois tehdä kahdella muna solulla
  Siinä on yksi perus syy miksi ei siitä tuleva lapsi olisi klooni ja se on lakien mukaan kielletty Suomen lain mukaan terv tepivaari

Kommentoi