Ukraina tappelee kaikkien meidän puolestamme ja samaan aikaan täällä poliitikot tappelevat keneltä otetaan talouden nirri pois

Eilen 13.10. A-Talkissa poliitikot kinasivat, mistä pitää valtiontaloudessa leikata ikuisuuskysymyksenä.

Kaikki olivat sitä mieltä, että valtiontaloutta pitää tasapainottaa tulevaisuudessa. Jaa-ha, tuleekohan sellaista mahdollisuutta, kun sota Euroopassa jatkuu ja koskee kaikkia ?

Kokoomus leikkaisi asuntotuista, porrastaisi työttömyystukea ym. kurjimmassa asemassa olevien elinoloja ja alentasivat veroja. Mutta se tapahtuisi usempana tulevana hallituskausina, ei nyt.

Persut leikkasivat kaikesta liikuvasta, kehitysavuista, maahanmuuton kuluista ( mm. ukrainalaisetkin ? ), laskisivat bensan hintaa ja verotusta ja polttasivat puuta, turvetta, ölyä ja kivihiltä ja muuta ihanaa kaikille.

Demarit tasapainottaisvat tulevilla hallitusohjelmalla, joka pitää tietojen mukaan sisällään kululeikkauksia byrokratiaan jne., mutta myös veronkorotuksia joillekin ? Mutta tasapapainotus olisi useamman hallitukauden työ. Ei selvää kantaa vielä.

Vasurit olisivat maltillisimpia huono-osaisten kohtelussa, mutta korottaisvat pääomaveroja, arvonlisästä jne. muita ns. varkkaiden tulolähteitä, joilla vähiten yhteiskunnan nousevat kustannukset aiheuttavat ongelmia elämiseen.

Ukraina käy sotaa kaikkien meidän puolestamme yhteistä vihollista vastaan, eikä loppua näy. Tuki heille on välttämätön joka maan budjeteista ja se ei ole ilmaista. Ja täällä tapellaan siitä keneltä otetaan pois ?

Eikö moraali sano yhtään mitään, että he, joilla on otetaan ja heiltä, joilla ei ole, annetaan, niin meillä kuin maailmassa, Ukrainalaisillekin.

Täällä vaan neulansilmästä ei pullea pösö mahdu, luuviulu kyllä luikahtaa laihuuttaan.

Laihalainen teurastus: pakotetaan  sika niin kapean ja tiukan aidan välistä, että vain rasvat tippuvat ja sika luikahtaa välistä elvänä takaisin karsiaansa.

15 vastausta artikkeliin “Ukraina tappelee kaikkien meidän puolestamme ja samaan aikaan täällä poliitikot tappelevat keneltä otetaan talouden nirri pois”

  1. No, niin arvasihan tuon. Kaikki muut ovat kuutamolla, persuille se aurinko vain paistaa.
    Periaateistahan tässä puhutaan.
    Et vastaa periaatekysymykseen, miksi pitää leikata huonoimmin pärjääviltä ?
    Se tarkemmin tässä blogissa ei tarvitse mennä.

  2. Jos puhuisit Perussuomalaisista PS puolueena etkä ”Persuina” niin voisi kuulostaa edes vähän uskottavammalta. Mutta asian ilmaiseminen pitää myös olla muuta kuin ”paniikin luomista” ja ”vainoharhaisuutta”…

  3. Jaksat haukkua kaikkea muuta paitsi vasemmistolaisuutta. Sellaisen kuvan jutustasi saa että Suuomi on maa jossa varakkaat viettävät makeaa elämää ja köyhät elävät armopaloilla.
    En ole samaa mieltä, vähän enemmän olisin jos nimeäisit maita joissa tasa-arvossa ja vähäosaisten tukemisessa ollaan edellä meitä että voisimme ottaa esimerkkiä. Suomi on maailman onnellisin maa näillä eväillä jotka vuosien varrella eri puolueiden toimesta luotu.

    Oletko varma että yleinen hyvinvointi parempiosaisten kyyköttämisillä olisi yksinomaan hyvä asia. Näetkö mitään rajaa sille kun rikkaat on kyllin kyykytetty, ennen sosialismia siis.

    1. Juuri tällainen asenne sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen ei edistä mitään yleistä hyvinvointia. Se luo oikeutettua katkeruutta.
      Sieltä pitää ottaa ensin, mistä on vara ottaa oli se sitten vasemmistolaisuutta tai oikeistolaisuutta. Sillä ei ole väliä.
      Mutta sillä on, että me varakkaat emme soisi veromarkkojamme niiden hyväksi, jotka eivät itse voi ansaita, eläkeläiset, sellaiset työlliset, joille ei ole löydettävissä töitä, vaikka halua on jne..
      On käsittämätöntä, ettei osaa pääomaverotuksesta ole ansioveron piirissä.
      Samoin piilo-omaisuus, varasinsiirto pääomissa kunnolla jne..

    2. … mitä hiton sosialismia ? Suomi ei ole sosialistinen valtio eikä tule.
      … Suomi ei ole oikeiston käsikassara trumppilaisuuteen eikä tule.
      Suomi on demokraattinen Pohjoismainen hyvinvointivaltio, jonka on mahdollistanut mm. malli ruotsalaisesta sosialidemokraattivetoisesta hallinnosta kymmenet vuodet. Siitä huolimatta ruotsalainen avosylinen kansankoti ei ole Suomen tie, eikä se tie nyt oikeistohallituksella, jota ”ruotsipersut” tukevat.

  4. Tämä on kai tulkittava niin, että demarit jatkaisivat (asteittain pienentyen?) velanottoa useamman hallituskauden ajan – ei hyvä

    HK/ demarit . ”Mutta tasapapainotus olisi useamman hallitukauden työ.”

    1. Se onkin hyvä kysymys ihan yhteiskunnallisestikin, koska kokkarit nimesivät juuri ”kojamot” jne. nimeltä.
      Miten se tehdään niin, että ” kojamot” eikä muut asuntosijoittajat tai vuokranantajat saisi asuntotuettua vuokran osuutta välillisesti asuntotuen saajilta?

  5. PerusS:llä maahanmuuton ja kehitysavun kuluista tinkiminen on hyvä kun itse olemme pulassa.
    Vasemmistolla hyvä että auttaisivat heikoimpia ja ottaisivat niiltä joilla on yllin kyllin.
    Kokoomus alentaisi veroja ja sillä saa kannatusta, mutta äänestäjät eivät oivalla mihin se johtaisi sillä vero% alennus antaisi eniten suurituloisille.

  6. Tällä uskoisi olevan merkitystä siihen keneltä voisi leikata ja keneltä ei. Entä, miten lie puolueiden kanta tähän asiaan ?

    US puheenvuorossa oli ehdotus, että yli 70 000 € /v ansaitseville palkansaajille pantaisiin määräaikainen alv:n 22 % kokoinen verolisä niinkuin on ollut raippavero tietylle eläkeryhmälle n. 7 % jo vuodet.
    …ja, että osa osinkotuloista olisi palkkaveroon kuuluvia.

    ”Kuluttajat köyhtyvät nyt historiallisen paljon” – sähkön hinnan ja asuntolainojen keskikoron nousu pitivät inflaation kiivaana: https://www.aamulehti.fi/talous/art-2000009134398.html?share=49667b814ab0d8589bc3ff3f4255aa2d

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *