Vähän kevennystä näille itkumuurilaisille

Kyllä Tampere on toista maata.

Eilen kirkkopuistossa oli eräs rouva ihailemassa valtavia lehtikuusia. Oli asunut Suomen kauneimmassa vanhassa Iitissä ja pitkään Helsingissä ja nyt meidän Pyynikillä.

”On tämä niin kaunis ja kaupunki järvineen, harjuineen ja vanhoine metsineen, etten enää ikinä muuta takaisin Helsinkiin. Kaikki on niin lähellä ja ratikka vielä !”

Olin samaa mieltä.

Muotokuva Sanna Marinista paljastetaan pian Tampereella: https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009060941.html?

Tampereen valtuuston puheenjohtajien kuvakaartiin Ikonen, Lyly jne.. tulee myös Marin, jonka on kuvannut Meeri Koutaniemi.

Pitko asialla: Ei rahalla eletä, vaan velalla: https://www.aamulehti.fi/pitko/art-2000009058968.html?share=a55276ed618edc876984fce1ce6605c9

Miksi teillä monella on niin tylsää, muuttakaa tänne, niin helpottaa !

17 vastausta artikkeliin “Vähän kevennystä näille itkumuurilaisille”

 1. Jos pitäisi asua taajamassa, Kämmenniemi olisi ihan ok.
  Ei Teiskossa ole kamalaa, mutta kivikeskustassa on ja sen kustantaminen Teiskossa asuville, jotka eivät niistä lämmitetyistä kaduista ja ratikoista hyödy, on kohtuutonta.

 2. Pyynikiajot huomenna 11.9. Klo 11. Ajot ovat 90-v muistoajot. Heinäpaaleja viritetty pitkin reittä tolppiin ja portteihin. Katsomoita on pitkin reittiä.

 3. Hauskaa. Minusta tuntuu, että tarvitsisin muutaman vuoden ulkomailla, jotta Tampereen idyllinen nostalgia valaistuine tehtaanpiippuineen kutsuisi taas kuin koti.
  Nyt kutsuvat alempana Euroopassa kirpeät aamut unettomana jyskyttävän kaupunki-organismin huurua hengittävässä porttikäytävässä, jonka takaa sukeltaa paperikauppojen, vihannes-kojujen, leipomoiden, maltaisten panimoiden, kolkottavien kirkonkellojen sekä kävelykadulla kokoontuvien punkkareiden laumojen aistilliseen kontrapunktiin. Sivulliseksi.

  Maalle ei mikään vedä kuolettavaan kamppailuun luonnon voimannäytteitä vastaan. Tunnustan luonnon ylivoiman. Luovutan tahraamattomat hanget sekä sormipaleltuman omalta osaltani metsän asukkaille, joita häiritsen ainoastaan kesämökillä.

 4. Teiskossa joskus erään talon vahtina omistin yhden kesän talon pihalle järjestetyllä ruokapaikalla käyvien villien ihmettelylle, joiden joukossa peurat, väkivaltainen harakka, uhmakas mäyrä sekä Nyctereutes procyonoides poikasineen, joista yhden istualtaan mussuttavan taivaaseen katsojan nimesin kielletyn kiintymykseni hurmoksessa.

 5. Pariisin aamut Seinen rantamilla uunintuoksuisine patonkeineen ja espressoineen aamukadun hälinässä on musiikkia korville.
  Tai Carbian aaltojen humu rantabaarin kilinässä ja maininkien loiskeessa kalastajien tuodessa jättirapuja merroistaan ravintolan keittiöön, jossa kattilat mausteliemineen lämpiää puunkieruisen hellan savussa.
  Tai Etelä-Saksan viinitilan aamumaistiaiset Reinin virratessa hiljalleen alla laaksossa.

  … ”ihan kuin ikään Tammerkosken pakkashöyryssä ensimmäiset krapularyypyään natiskelevat höyrpyt suissaan.”

 6. Hesan kiireisestä menosta Tampereelle 1966 oli kuin olisi tullut aikamatkan menneeseen ei kiirettä. Naapurikunnasta hamusin takaisin Tampereelle 2016 ja taas Amuriin vaan alkoi ahdistamaan joten pysyn mieluummin laitamalla… EläkäätteTampereella valvontakameroiden alla onnellisna.

 7. Nyt on menossa juuri Pyynikinajojen näytöskierrokset vanhoilla koneilla ml. johtoautoissa vanhat rallikuskit kuten Simo Lampinen Saab 96 Monte Carolsta. Antti Aarnio Vihuri Porchella,muut Izuzuineen ja Mineineen ym.. Koneiden jylinä kuuluu ikkunasta. Meno ja vauhti ei nyt yllä lähelle 200 mk/h suorilla kuin silloin ennen.

  Moottoripyörinä Royal, Norton, AJS, Ariel, Yamaha jne..
  Oli entisöitynä Vaissi Sulasaaren Norton kilpakone, jonka kampiakselin laakeripesät hioin nuorena miehenä konepajalla 1 000- osa mm:n tarkkuudella.
  Kesäteatterilla esiteltiin musiikin säestyksellä Pyynkinajojen voittajia kuten Salonen jne…

  1. Heikin tarkkuus on helppo kyseenalaistaa tästäkin kommentista!
   Näytöskierrokset loppuivat 14.30. Heikki väittää, että ajot ovat juuri menossa!? 14.51
   Tuhannesosan tarkkuudella! Tarkkuuskellolla ja -mittanauhalla!

 8. Mitäpä ei Heikki olisi tehnyt/osaisi!?
  Siihen aikaan ei ollut edes mittalaitteita, joilla olisi 0,001mm mittoja mitattu!

   1. Vaikka uskovainen olenkin, jossain kulkee raja, siis tässä.
    Mitään järkeä ei ole edes nortonin laakeripesiä yrittää liian tarkoiksi, satkut riittää. Pitää siellä mahtua öljynkin hoitaa hommansa. Siihen aikaan vielä mineraaliöljyn!
    Heittokelloilla ne reijät mitataan. Akselit mikroilla.

    1. Älä höpötä, se oli Vaissin ”vaatimus” niille koneille, millä homma hoidettiin.
     En ala saivaretelmaan sata vuotta sitten tehdyistä töistä, perkele! Ei ”takuu aikakaan” tänne saakka yllä.
     Hyvä tuli joka tapauksessa. Yhden välys hiukan ylittyi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *