Maaseutuja ajetaan alas ilmastonmuutoksen varjolla

Rakennetaan tornitaloja. Raivataan metsiä uusille asuinalueille, nopeille liikenneyhteyksille kaupunkien välille. Ajamme ihmiset sumppuun asumaan – säästetään luontoa.

Maalla asuvat ovat pahoja ilmaston pilaajia. Ovat ressukoita, eivät ymmärrä luonnon monimuotoisuutta, saati sen suojelemista. Me kaupunkilaiset olemme lukeneet kirjoista ja opiskelleet kuinka ilmasto pelastetaan.

Maatalous alas. Ei ihminen elä leivästä, maidosta. Lähiöiden tieltä hakattujen metsien tilalle tehdään pelloista metsiä hiilinieluja pelastamaan. Myös energiantuotanto on kertakaikkiaan loputtava maaseuduilla. Jos metsään haluat mennä nyt – varsinkin kaatomielessä – siitä on tehtävä rikos.

Mutta kun nuo pahalaiset eivät usko. Jäävät asumaan kotikonnuilleen. Eivät veikkoset ymmärrä kuinka kaupungeissa kaikki toimii, tai ainakin tulevat toimimaan. Kun saamme palvelut keskitettyä jättiyksiköihin.

No, nyt vielä palvelut sakkaa, kun olemme lakkauttaneet kuntien terveyspalveluja, mutta siltikään eivät jättäneet kotejaan. Nyt sitten ambulanssit kuskaavat jonossa potilaita maalta tänne ensihoitoyksiköihin.

Meillä kun olisi kaupunkilaisetkin hoidettavina, eli ruuhkaa piisaa. Kas kun keskittämisen vimmassa ajoimme myös lähiöiden terveysasemia alas. Mutta näitähän sattuu, kun kiireessä yritetään tehdä ihmisille parasta.

Sanovat maaseutukunnissa olevan sairaaloita tyhjillään. Olkoon, mutta emme me voi perua pakkomuuttoja kaupunkeihin ja alkaa panostaa paluumuuttajiin takaisin maalle. Voi herranjestas, ihan mahdoton ajatus. Että hoitopaikkoja suljettuihin sairaaloihin. Kaikkea hölmöjä ne siellä jossain miettivätkään.

Ajatelkaa nyt, miten me kaupunkilaiset kykenisimme huolehtimaan luonnosta, jos joutuisimme vahtimaan ja pitämään kuria, etteivät maaseudun ihmiset pilaisi ilmastoa enää yhtään. Alkavat pian kyntää metsiä pelloiksi ja tuottamaan ruokaa. Sitä emme voi sallia.

Eivätkö he ymmärrä, että ruokaa saa kaupoista. Kyllä kaupungeissa ollaan viisaita kun maaseudulla vahinkoja sattuu.

7 vastausta artikkeliin “Maaseutuja ajetaan alas ilmastonmuutoksen varjolla”

 1. Onhan se uhkakuva tuokin, mutta eiköhän se lopu vuoteen 2035 mennessä. Silloin ei liiku enää autot, kun ei saa mistään bensaa, eikä liioin sähköä.

 2. Valitettavasti Hannu olet liiankin oikeassa.
  Samaan johtaa tuo cityvirheiden ajana Eu:n ”ennallistaminen”, missä 30% pinta-alasta pitää palauttaa entiseen oloonsa.
  Siinähän ei ennallisteta keski- ja etelä-Eurooppaa palauttamaan tuhottuja metsiään, vaan käytännössä vain metsäiset maat asetetaan loopin alle.

 3. Toivottavasti vielä syntyy eläväinen aate jonka keskeinen sisältö on paluu luontoon, aitoon luontoon.
  Nuoret akateemiset teoreetikkonaiset, tennarit tukevasti ilmassa, nämä vallassa olevat jotka etsivät elämäänsä sisältöä utopioista että kun he aikuistuvat ja rauhoittuvat tulisi tilalle luonnossa viihtyviä punaposkisia ihmisen ja luonnon yhteiseloa ymmärtäviä realisteja.

 4. Hannu puhuu asiaa. Kuinkahan monta kohtuullisessa kunnossa olevaa ent. terveyskeskusta voitaisiin ottaa käyttöön ?
  Hoitohenkilökunta taitaa olla kiven takana.

  1. Ongelmaon siinä, että tulevassa sotesotkussa kaikkea halutaan keskittää ja pidentyvien matkojen kustannuksetkin kaatuvat potilaiden piikkiin.
   Samalla rakennellaaan uusia kalliita keskuksia, vaikka toimivia on olemassa.

   1. Hajautetuissa malleissa on omat etunsa. Ei tarvitse kuin ajaa TAYS ympäri, niin saa ihmetellä mikä ihmeen terveystehdaskompeksi tuo mammutti on.
    Siellä on melkein jokaiselle elimelle oma tuotantolaitos korvienväli ml.

 5. Jos tulee tiukat ajat niin maaseutu on se jokaa pärjää pidemmälle. Sotamme jälkeen asutettiin siirtolaiset maaseudulle ja sieltä ponnistivat uuteen elämään.
  – Valitettavasti maaseudulta viedään palvelut ja terveydenhoito keskittäen Taysiin joka on ruuhkassa joka ei sitten edes mammuttina toimi.

Kommentoi