Kuluttaja-asiamiehen mielestä käteistä käyttävien syrjintä on hyväksyttävää

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008529780.html

”Kauppaketju perustelee kokeiluaan sillä, että suuri osa asiakkaista maksaa ostoksensa kortilla ja käteisen käyttö on vähentynyt.”

”Kuluttaja-asiamiehen mukaan maksukorttia voidaan useimmiten pitää riittävänä vaihtoehtona käteismaksulle.”

Entä ne jotka eivät niitä maksukortteja saa?

On melkoisesti ihmisiä, jotka eivät saa luottokortteja tai muita kortteja ja ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta sellaista osaa käyttääkään.

Tuleeko kuluttaja-asiamies kuittaamaan maksun vai miten asia hoidetaan?

Entä sitten se, että joistakin pankeista ei enää saa käteistä?

Suomen pankin mukaan käteisen pitää kelvata maksuksi, mutta millä kaksat, kun käteistä et saa tai sitä ei kelpuuteta?

13 vastausta artikkeliin “Kuluttaja-asiamiehen mielestä käteistä käyttävien syrjintä on hyväksyttävää”

 1. Ongelma poistuu, kun kaikki on totutettu ottamaan paljon rokotteita. Niihin voi kätevästi sovittaa myös kaikki henkilötiedot, pankkitiedot, kulkuluvat ja ehkä ”sirun”, jolla valvotaan esim. liikkumista, elintoimintoja, orgasmeja, yms.
  Isoveli valvoo!
  Ei osannut George Orwell edes aavistaa kaikkea, jossa jo olemme!

  1. Et viitsisi jauhaa roskaa.
   Tällä eiole mitään tekemistä rokotteiden kanssa.

 2. ilm.13:16Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin. 17Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

 3. Jospa lopettaisit tällä ja muilla aloittamillani blogeilla tuon uskontojauhamisen tähän.
  Jatkossa poistan ne samantien.

 4. Maksukortin saa jokainen täysivaltainen kansalainen tai maassa laillisesti asuva. Myönnetään että maahanmuuttajataustaisille se on hieman pidempi prosessi, mutta jos on paperit kunnossa, pankki palvelee. Aluksi palvelu on rajallista, mutta rajallinenkin palvelu sisältää maksukortin.

  Luottokorttia ei toki jokainen saa.

  En silti tietenkään kannata käteisen kieltämistä.

 5. Antti-Aarnio Vihuri sanoi Ylen haastattelussa, ettei käytä koskaan Suomessa luotto- tai pankkikorteja maksuihin. Hän käyttää aina käteistä, koska ei halua kenenkään rekisteröivän hänen paikkatietojaan, ostokäyttäytymistä jne..
  Ulkomailla ollessa se on pakko olla.
  Edelleen hän korsti myös sitä, että pankki -ja luottokortit ovat liian usein häriötilassa ja hyökkäyksien kohteina eli mitä sitten, jos ei ole käteistä.
  Tämä on ollut hyvin yleistä useammankin kerran kaupan kassoilla.

  Ohlson menee metsään. Pitäkööt jonkun kassan auki käteisille.

 6. Antti-Aarnio Vihuri puhui myös täyttä paskaa. Kanta-asiakaskortit rekisteröivät tätä tietoa, maksukortit ovat pankkisalaisuuksien piirissä ja sitä tietoa voi käyttää hyvin rajallisesti. Myymälöiden kassajärjestelmään ei koskaan tule maksukortin numeroa, vaan ainoastaan joka maksussa vaihtuva tarkistusviite. Maksukortin numero jää maksupäätteen tiedoksi.

  Ja tästäkin huolimatta toivon käteisen yhä toimivan.

  1. No, eipä puhunut. Kanta-sonnikorttiin liittyy maksuominaisuus S-kortissa,
   K-kortissa jos haluaa. Minulla on.
   Kaupanryhmät seuraavat massoja suunnitellessaan valikoimia ja maksajien taustatietoja.
   Poliisi tms. viranomainen pääsee korttitietoihin.

 7. Se, onko kanta-asiakaskortti erillisenä, vai onko sen liittänyt maksukorttiin vai kännykkään, ei muuta ylläolevaa mitä sanoin. Ne ovat saman kortin eri toimintoja, joita ei ole pakko käyttää samanaikaisesti.

  Poliisi toki pääsee maksutietoihin, joskin vain tuomioistuimen luvalla ja miten hyödyllistä se sitten on tietää että käytit 47,38 euroa kaupassa rahaa? Toki, samainen poliisi pääsee myös valvontakameratietoihin, jolloin saadaan nopeasti selville sekä henkilö, että jos hän tuli autolla, rekisterinumero.

  Toki moni rikollinen napataan maksukorttitietojen pohjalta, mutta en edelleenkään näe mitään syytä pitää herra Vihurin puheita muuta kuin pölhöpopulistisena hevonpaskana.

 8. Yhdisyeytssa S-kortin kanta-maksukortissa bonukset kirjataan maksutapahtumasta maksetun summan mukaisesti.
  Asikakkaan asiointi S-kaupoissa, ABC- pisteissä paikannetaan ja palveluja tarjotaan sen mukaisti. Kun liitetään sähkölaitosten, vakuutuslaitosten ym. bonustiedot asiakkaaseen, ollaan asiakkaan profiili tarkennettu tarjontaa varten hyvin pitkälle. Jos lisäksi käyttää kotiin tuotavia ostopalveluita, olet täysin projiloitu henkilö perskohtaisesti. Rinnakkaiskortti perheessä täydentään tietoja. Ristiin-rastiin ja päällekkäin taulkkoinnissa olet napakympissä, kun käytät maksukortti-luottokorttimaksuja. Aarnio-Vihuri puhui täysin totta. Hänellä moniottelijana yritysmaailmasta on laajat tiedot.

 9. Koko tämä Suomen kanta-asiakasjärjestelmä ainoastaan nostaa hintoja ja kuitenkin sen tarkoitus tulisi olla asiakkaan suosimista tiettyä kaupparyhmittymää näillä typerillä bonus- ja pistejärjestelmillään.
  Tietääkseni Suomessa ainoastaan tavaratalo Hurrikaani antaa suorat alennukset maksutilanteessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *