Luuletko tietäväsi vai tiedätkö luulevasi?

Filosofi Sokrates (469 tai 470-399 eKr) vaikutti antiikin Kreikassa Ateenassa.

Sokrates on kenties ihmiskunnan viisain mies. Tähän viittaa sekin, ettei hän itse kirjoittanut riviäkään opetuksistaan  vaan  jätti kirjoitushommat tähtioppilaansa Platonin haltuun.

Theaitetos-dialogissa Platon pohtii Sokrateen suulla käsitteitä:  Mitä on rakkaus? Mitä on oikeudenmukaisuus? Mitä on tieto? Ja semmoista.

”Näin päädytään kolmanteen – ja filosofianhistoriallisesti kuuluisimpaan – määritelmään: tieto on oikea käsitys tai uskomus perustelun (selityksen kanssa). Tämä ehdotus on merkittävä – se on pohjana tiedon mallille, joka tänäkin päivänä on vallalla.”

Lähteet: Filosofi Esa Saarisen kirja ”Länsimaisen filosofian historia huipulta huipulle Sokrateesta Marxiin”.

Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Sokrates”.

81 vastausta artikkeliin “Luuletko tietäväsi vai tiedätkö luulevasi?”

 1. Kukaan ei ole osannut määritellä, mikä on oikeaa tai totuus.
  Sen sijaan kaikki tieto on olemassa; tiede on yksi tapa, joka yrittää sitä löytää pala palalta, mutta ei pysty sitä määrittelemään todeksi tai oikeaksi, koska filosofi voi väittää tai todistaa sen väärin ajatelluksi.

 2. https://www.partisaani.com/columns/2022/01/10/tiina-wiik-onko-laheisesi-tiedevastainen-denialisti-tee-testi-ja-tunnista-horhot/

  Onko läheisesi tiedevastainen denialisti? Tee testi ja tunnista hörhöt.

  Monestako sukupuolesta ihmislaji koostuu?

  Onko etnisyyksien välillä eroja henkisissä ominaisuuksissa kuten älykkyydessä ta temperamentissa?

  Tuttavani sai koronarokotteesta hyvin vakavia sivuvaikutuksia/Suomessakin on jo vahvistettuja rokotekuolemia tms.

  Rokotetut toimivat kasvualastana uusille, rokotteita tehokkaammin väistäville koronavarianteille.

  Voiko tavallinen suomalainen tai Suomen valtio vaikuttaa toimillaan globaaliin ilmastoon?

  Mitä se tiede sitten ilmastonmuutoksesta ja meidän ilmastotoimiemme vaikuttavuudesta oikein sanoo?

  Pitäisikö mielestäsi ilmastovaikutukset huomioida kaikessa päätöksenteossa?
  Eli meidän tulisi lopettaa maahanmuutto Suomeen kehitysmaista?

 3. ”Vaikka dialogi ei onnistukaan koskaan antamaan selkeää lopullista vastausta kysymykseen ”mitä tieto on?”, se antaa lukijalle joitakin epäonnistuneita ja joitakin hedelmällisempiä lähestymistapoja kysymykseen. Dialogia pidetään yhtenä Platonin parhaista ja vaikeimmista, ja nykyaikaisessa epistemologiassa keskustellaan edelleen lähestymistavoista, jotka muistuttavat hyvin paljon dialogin käsittelemiä. Dialogin epäonnistumisen kysymyksen tyydyttävässä käsittelyssä on ehdotettu johtuneen siitä, että Sokrateen kuulustelijat olivat matemaatikkoja, ja keskustelun talletti megaralainen.” – Wikipedia-artikkeli ”Theaitotos (dialogi)”.

  Jk. Megaralainen koulukunta oli antiikin kreikkalainen sokraattinen filosofinen koulukunta. Se sai nimensä Megaran kaupungista. Koulukunnan perusti Eukleidos Megaralainen, joka oli Sokrateen oppilas.

 4. ”Tuttavani sai koronarokotteesta hyvin vakavia sivuvaikutuksia/Suomessakin on jo vahvistettuja rokotekuolemia tms.”
  Suomessa ei ole yhtään vahvistettua rokotekuolemaa, joten älä levitä valheita.

 5. Onhan suomessa rokotteen saaneita kuollut. Se ei ole kovin yllättävää, sillä rokote suojelee koronan vakavalta muodolta, ei esim. ikääntymiseltä, syövältä, yms. Lääketiede osaa määritellä hyvällä tarkkuudella onko kuolema tapahtunut rokotteen ansiosta, siitä huolimatta, vai siitä riippumatta.

  Kiihkoilija ei tuota tarkastusta tee, vaan vetää mutkan suoraksi. Kausaliteetista tulee korrelaatio.

  Tieto lähtee siitä että ei tiedä, kuten jo jutunkin muinaiset kreikkalaiset tiesivät. Viisaus voi muuttaa päähän vasta kun pää tietää olevansa tarpeeksi tyhmä ja tyhjä.

  Se on juuri ero edellisissä: lääketiede lähtee tiedon puutteesta, selvittää, hankkii tietoa, ja sitten kertoo. Sitten toistaa tätä ad infinitum. Hörhöys lähtee vastauksesta.

 6. JuhaK:””Tuttavani sai koronarokotteesta hyvin vakavia sivuvaikutuksia/Suomessakin on jo vahvistettuja rokotekuolemia tms.”
  Suomessa ei ole yhtään vahvistettua rokotekuolemaa, joten älä levitä valheita.”

  Kannatatko sensuuria? Käskymuotosi viittaa siihen.

  1. Kannatan sananvapautta, mutta en valehtelemista ja ihmishenkien vaarantamista kaikenlaisten foliohattutyperyksienkään tekemänä.
   Rokotevalheiden levittämisetä pitäisi tuomita, kuten tahallisesta toisen hengen vaarantamisesta.
   Tosiasioita saa kertoa, mutta sehän ei ole salaliittouskovaisten rokotevastaisten tavoite.

 7. ”Tuttavani sai koronarokotteesta hyvin ikäviä sivuvaikutuksia/Suomessakin on jo vahvistettuja rokotekuolemia tms.”

  Kirjoittaja ei kerro yhdestäkään koronarokotteen sivuvaikutustapauksesta eikä väitä kenenkään kuolleen koronarokotteen takia, vaan käsittelee ihmisten suhtautumista koronaan ja koronarokotteisiin puolesta tai vastaan.
  Tämä kyllä selviää jos vaivautuu lukemaan otsikon alla olevan tekstin.

 8. JuhaK:on kommentti poistettu.
  Ihmisillä on oikeus saada mahdollisimman monipuolista tietoa heidän henkeensä, terveyteensä ja hyvinvointiinsa liittyvissä asioissa.

 9. Juuri uutisissa kerrottiin, että suuri osa sairaalassa olevista ”koronapotilaista” ei ole tullut sairaalaan koronaoireiden, vaan jonkun muun syyn vuoksi. Sairaalassa heidät on testattu ja he ovat saaneet positiivisen tuloksen. He ovat siis sairaalassa koronapotilaita!

  1. Ovat siis koronapotilaita, mutta syy on muu sairaus, mikä on se pääsyy kuolemisiinkin.

 10. Päivä ikäviä sivuvaikutuksia vaiko kaksi viikkoa sairaalassa ja vuosi pitkän koronan oireita? Se on näitä vaikeita valintoja nääs.

 11. Kaksi vuotta koronanhoureita, RIITTÄÄ!
  Koko maailma sekaisin normiflunssasta.
  On niillä miljardööreillä varmasti hauskaa!
  Tulee kuitenkin niillekin itku pitkästä ilosta, nekään eivät ole kuolemattomia!
  Helvetissä on varmasti eri valuutta!

  1. Kaksi vuotta foliohattuvalheita riittää.
   Hanki se ”normiflunssa” itsellesi ja nauti.
   Onneksi en tule olemaan sinun helvetissäsi, mutta saatat siellä olla itse.

  1. Malone sai bannit, kun levitti valheita ja todistamattomia väitteitä netissä.
   Siinä on todellinen ”tiedemies” ja foliohatut uskovat kaikkeen, kun se satuilu tukee foliohattu-uskontoa.

   https://www.politifact.com/article/2022/jan/06/who-robert-malone-joe-rogans-guest-was-vaccine-sci/

   ”Dr. Robert Malone was banned from Twitter for violating the platform’s COVID-19 misinformation policies. Soon after, YouTube removed videos of a controversial interview he did with Spotify podcast host Joe Rogan, according to reports.”

   ”Malone has promoted several false and misleading claims about the COVID-19 vaccines and pandemic. His claim of being the mRNA vaccine inventor and his ability to speak fluidly in scientific terms have given him great appeal to anti-vaccine audiences.

   Todella uskottava ”keksijä”…….

 12. Tässä on tärkeä muistutus: se, että henkilö väittää olevansa jossain asemassa, jonkin keksijä, jonkin rakentaja, ei tarkoita että hän oikeasti sitä on.

  1. Henkilö kuitenkin voi olla sitä, mitä sanoo olevansa, mutta Bill Gatesin omistamassa Microsoftin palvelussa voidaan kumota henkilön sanomiset, ettei Bill pahastu ja kärsi tappioita. Onhan tässä taas Billin miljardit kyseessä! Hän ehkä saattaa jopa palkita ruhtinaallisesti haitallisen tiedon kumoajat!

 13. Se on mielenkiintoista että vaikka tietoa olisi saatavissa niin se ei vaikuta siihen mitä pidetään totena. Korona on osoittanut, että valistuksella ja järkevillä perusteluillakaan ei osaa ihmisistä saada vakuutettua. Toisaalta eihän se ainutlaatuista ole, uskovathan jotkut edelleen Neuvostoliiton olleen ”työläisen paratiisi” ja Stalinin kiltti setä.

  Me jotka luotamme järkeen ja perusteluihin yliarvioimme sen vaikutuksen kaikkiin ihmisiin. Osa ihmisistä ei viitsi hankkia tietoa vaan luottaa yleisiin otaksumiin ja median lööppeihin. Osa taas ei usko mihinkään mikä voisi muuttaa heidän käsityksensä vaikka se olisi miten vakuuttavaa tietoa tahansa.

  1. Kerroppa Norppa, mistä nykypäivänä voisi hankkia täysin aukotonta mistään riippumatonta totuutta, ei ainakaan netistä!
   Siellä on niin paljon todellisia todistajia, jotka varmasti tietävät ”totuuden” ja sen hinnan!

 14. Ihan vaan huomautuksena aiempiin kinoihin koronarokotteen aiheuttamista kuolemista niin kyllä niitä taitaa kuitenkin Suomessa olla kaksi vahvistetttua ja joitain tapauksia, joissa rokotetta ei ole voitu poissulkea:

  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/8eb0c26f-0319-4206-b805-bbc43f8a2ba3

  Tarkkaa tietoa rokotteiden haitoista löytyy Fimean sivuilta ja laajemmin Euroopan lääketurvallisuusviraston sivuilta, ellei ne sitten ole foliohattujen ylläpitämiä nekin.

  Rokotteet ovat kuitenkin saatavissa oleva tiedon perusteella turavallisia ja ainakin itse suosittelen sellaiset ottamaan.

 15. Neuvostoliitossakin toisinajattelijat vaiennettiin. Heistä tehtiin mielenterveystapauksia, tai sitten muuten valtiolle vaarallisia henkilöitä.
  Big Tech ja valtamedia on tehnyt Ropert Malonesta epähenkilön ja eliitin ”hyödylliset idiootit” peesaavat. Ja lääkeyhtiöt tahkoavart miljardin toisensa jälkeen tällä koronabluffilla.

 16. https://koronarealistit.com/todellinen-anthony-fauci/

  Amerikkalainen tri Anthony Fauci on USA:n johtava tartuntautiasiantija.

  Amerikkalaisen Ropert Kennedyn uusin kirja ”Todellinen Anthony Fauci” tuo esiin karmivan ihmiskuvan Yhdysvaltain arvovaltaisimmasta tartuntatautien lääkäristä Dr. Anthony Faucista.
  Vaikkakin teos on ollut eniten myydyimpiä kirjalistojen kärjessä ympäri maailmaa, ei siitä kuitenkaan löydä mitään isoimmissakaan tiedotusvälineissä. – –

  Yhä useammat ymmärtävät, että korruptio on mennyt niin syvälle että se on pyyhkäissyt pois ne kontrollimekanisit, joihin olemme yhteiskunnassa aikaisemmin luottaneet.

  Per Shapiron artikkelissa teoksesta ”The Real Fauci” mainitaan lisäksi, että tämä ”America´s Doktor” Fauci on Pentagonin lukuun ollut erittäin vaarallisien virusmutaatioiden kehittelyn keskeisessä asemassa, julkisin varoin kustannetussa ”gain-of-Functon”- tutkimuksissa kiinalaisissa laboratorioissa.
  Teoksessa herätetään kysymys, että oliko todella nin että näissä laboratorioissa modifioitiin SARS-CoV-2.

  1. Salaliittoteoreetikoilla foliohatut rapisevat, kun koittavat kaikin keinoin löytää todisteet jokaikiselle teorialleen.
   Tyhmyys näyttää leviävän…
   https://nypost.com/2021/09/23/anti-vax-conspiracy-theorist-rfk-jr-is-the-dumbest-kennedy/
   Kirjan nimi ”The Real Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma, and the Global War on Democracy and Public Health.” eli tyypillinen foliohattujen salaliittoteoriasatu ja todella uskottava…

   P.S.Nimi on Robert F. Kennedy Jr. – ei Ropert

   1. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008370902.html

    ”Quebec alkaa kerätä terveys­veroa rokottamattomilta – ”Kyse on oikeuden­mukaisuudesta”

    Vain noin 15 prosenttia Quebecin asukkaista on rokottamattomia, mutta heidän osuutensa sairaalahoitoa vaativissa koronatapauksissa on noin puolet.”

    Perusteltua, koska rokottamattomat rasittavat törkeästi terveydenhoitoa ja vaarantavat muita sairauksia potevat.

 17. JuhaK:on kommentti poistettu.
  Nimimerkki saa luvan levittää elliittiä hyödyttävää koronapropagandaa jossain muualla kuin tässä blogissa.

 18. JuhaK:on kommentti poistettu. Syynä perusteltu epäilys, että kommentoija on nauttinit muutakin kuin kansalaisluotamusta

 19. Olisikohan JuhaK vetänyt rokotteita, kun ne oli niin mennyt päähän!?

 20. JuhaK:on kommentti poistettu. Poiston syy sama kuin edellisenkin poiston kohdalla.

 21. https://koronarealistit.com/kuolleisuus-suomessa-vuonna-2021/

  Koronainjektiot aloitettiin Suomessa vuodenvaihteessa 2020-2021, suunnilleen samaan aikaan muun läntisen maailman kanssa. Luulisi, että tämä näkyisi alentuneena viruksen leviämisrekvenssinä ja alentuneena kuolleisuutena. Viruksen leviämisestä tiedämme jo, että se on lisääntynyt räjähdysmäisesti injektioiden myötä.
  Mutta maailmalta kuuluu kummia. Esimerkiksi Yhdysvalloista raportoidaan, että työikäisten kuolleisuus on noussut noin 40 prosenttia vuonnan 2021, ja tämä ei johdu koronakuolemista.

 22. Heikki Karjalaisen kommentti poistettu.
  Syynä solvaava kielenkäyttö.

 23. JuhaK:on kommentti poistettu.
  Nimimerkki saa luvan levittää eliittiä hyödyttävää koronapropagandaa jossain muualla kuin tässä blogissa.

 24. http://sinikkatyynela.blogspot.com/2021/12/yhdysvaltojen-kuuluisimman.html

  ”Kirjoitin tämän kirjan, jotta amerikkalaiset – sekä demokraatit että republikaanit – ymmärtäisivät tohtori Faucin tuhoisan roolin, kun se antoi lääkleyhtiöille mahdollisuuden hallita hallitustamme ja horjuttaa demokratiaamme, ja kertoa avainroolista, joka tohtori Faucilla on ollut nykyisessä vallankaappauksesssa demokratiaamme vastaan.”
  —————————————————————————-
  Kaikkia voi huijata jonkin aikaa, joitakin voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikka ei voi huijata kaiken aikaai. – Aabraham Lincoln.

 25. On se mielenkiintoista, kuinka rokotevastainen valehtelu uppoaa uskovaisiin.

 26. Juhak:”On se mielenkiintoista, kuinka rokotevastainen valehtelu uppoaa uskovaisiin.”

  JuhaK sitten varmaan paljastaa Sinikka Tyynelän blogissa olevat valheet tai ”valheet”.

  En ole ollut koskaan rokotevastainen, mutta kokeellisiin koronarokotteisiin suhtaudun kriittisesti (niin kuin esimerkiksi prof. Tapio Puolimatka ja lääkäri Antti Heikkilä(muiden muassa).

  1. Tyynelän blogin valheet on osoitettu jo muuallakin kansainvälisesti, mutta sama valehtelu jatkuu – sokea usko ei tosiasioista piittaa.
   Koronarokotteeet eivät ole kokeellisia muualla kuin rokotevastaisuususkoaisten levittämissä valheissa.

 27. Heikki Karjalaisen kommentti poistettu. Syynä henkilöön kohdistuva solvaus ja täydellinen asiattomuus eli suomeksi trollaus.

 28. JuhaK: ”Tyynelän blogin valheet on osoitettu jo muuallakin kansainvälisesti, mutta sama valehtelu jatkuu – sokea usko ei tosiasioista piittaa.
  Koronarokotteeet eivät ole kokeellisia muualla kuin rokotevastaisuususkoaisten levittämissä valheissa.”

  Tyynelän blogin alkupuolella ilmenee, että Robert.F. Kennedy julkaisi kirjansa johdannon tri Faucista 1.12.2021 Global Researhissa.
  Tyynelä ilmoittaa postaavansa kirjan johdannon suomeksi hieman lyhenneltynä.

  No, tuleeko niitä todisteita Tyynelän ko. blogin valheista tai ”valheista” vai eikö tule?

  1. Kennedyn satukirjan salaliittoteoriat menevät reippaasti yli hilseen ja räikeimmät valheet on kansainvälisesti valheiksi todistettu.
   sen kuin kuuklaat kennedyä, niin tietoa tulee.
   Sen sankarit on bannattu useilta sivustoilta ja kennedy itse on todettu vainoharhaiseksi salaliitouskovaiseksi.
   Se, että on Kennedy, ei tee kenestäkään millään perusteella asiantuntijaa muussa kuin ylimielisessä elittielämistyylissä.

  1. Todisteet Kennedyn valheista on esitetty julkisesti ja se tekee Tyynelän potaskasta valheen.

   1. P.S. Kai kannat mukaasi allekirjoitettua dokumenttia, missä kieltäydyt hoidosta saatuasi koronan, koska se on vain vaaraton ”flunssa”.

 29. JuhaK:on kommentti poistettu.
  Pelkkä suunsoitto ei ole mikään todiste Tyynelän blogin väitetyistä valheista.

 30. https://koronarealistit.com/reiner-fuellmich-harkittu-massamurha/

  Harkittu massamurha.

  Tunnettu saksalainen lakimies Reiner Fuellmich kertoo tässä TimTruth.com 11.1.2022 julkaisemassa haastattelussa siitä, miten heidän noin 50 lakimiehestä koostuva kansainvälinen ryhmä uskoo kaiken tähän menessä kertyneen todistusaineiston perusteella täysin yksimielisesti siihen, että tässä koronarokottamisessa on kyse harkitusta massamurhasta:

  ”He eivät yritä tarkoitushakuisesti ainoastaan tappaa talousjärjestelmiämme, vaan he pyrkivät myös aivan tarkoituksellisesti tappamaan meidät. Mutta he pyrkivät löytämään sellaisen tavan, että se ei olisi liian ilmselvää. He tahtovat, että ihmiset jatkavat matkaansa kohti ”kaasukammiota”. Meillä on täysin kiistaton todistusaneisto.”

  1. Mistä noita sekopäitä aina putkahtaa esiin?
   Ilmeisesti trumppelin uskolahkon kannattajat ovat saaneet levitetyksi valheitaan jenkkilän ulkopuolellekin.

  2. Jestas sentään ..

   ”Meillä on täysin kiistaton todistusaneisto”
   .
   Todistusaineistoa ei löydy varmasti mistään. Eniten ihmetyttää se, että joku kehtaa esittää tuolisen väitteen.

   **********************************************************************************
   *
   Harkittu massamurha. varmaan tämäkin, vai mitä Lasse Kallo

   Espanjantauti oli vuosina 1918–1920 riehunut pandemia, jonka aiheutti harvinaisen tappava influenssa A:n alatyyppi H1N1. Nimestään huolimatta tauti ei ollut lähtöisin Espanjasta. Arviot kuolleiden määrästä vaihtelevat suuresti, noin 30 miljoonasta 100 miljoonaan. Lähde :Wikipedia

 31. ”Kirjoitan seuraavassa analyysin siitä, miten Kiina on nyt kasvavalla todennäköisyydellä paljastumassa syylliseksi edelleen jatkuvaan koronapandemiaan ja miten tällä on mullistavia vaikutuksia maailmanpolitiikkaan. USA:n presidentti Donald Trump – Oranssimies – 23.1.2020 TV-haastattelussa kertoi, että pandemia sai alkunsa Wuhanin viruslaboratoriosta. Trump leimattiin salaliittoteoreetikoksi, valehtelijaksi ja foliohatuksi valtamediassa.

  Pandemialla on nyt lähes neljä miljoona uhria ympäri maailmaa.”

  Lähde: Oikea Media 22.6.2021 Mikko Paunion blogi otsikolla ” YK:n punavihreän sadun loppu – Oranssimies oli oikeassa? – Suursota uhkaa”.
  ———————————————
  Mikko Painio (60-vuotias) on suomalainen terveydenhuollon erikoislääkäri ja epidemiologi.
  Paunio on ollut SDP:n jäsen vuodesta 1977 lähtien. Hän on kirjoituksissaan kertonut syyt miksi hän erosi demareista ja liittyi Perusuomalaiseen puolueeseen vuonna 2021.
  Ehkä lopultakin se, että demarit omaksuivat kriittisen rotuteorian, oli Pauniolle niinku liian paksua.
  ”Kriittinen rotuoppi tai kriittinen rotuteoria (engl. critical race theory) on äärivasemmistolainen valetieteeseen perustuva identiteetti-ideologian osakertomus, joka kertoo valkoisen heteroseksuaalisen miehen olevan syyllinen kaikkeen maailmassa olevaan pahaan ja sortoon. SDP on monien muiden suomalaisten ja muiden länsimaalaisten yhteiskunnallisten toimijoiden ja instituutioiden tapaan omaksunut kriittisen rotuopin osaksi ohjelmiaan ja ajatteluaan.

  Miksi kuuluisin puolueeseen, joka on omaksunut kriittisen rotuteorian teesit 2018 hyväksyttyyn suoraan Yhdysvalloista kopioituun yhdenvertaisuusohjelmaansa (1)? Tämän uuden rotuopin mukaan olen valkoihoisena heteroseksuaalisena miehenä pahan ja sorron alkulähde.”

  1. Turha näitä on bannata.
   Itsehän tekevät itsensä naurunalaisiksi julistaessaan suureksi totuudeksi tieteellisesti valheeksi todistettuja väitteitä.

 32. Jospa Feikki Karjalainen sitten argumentoi mikä on valemedia, mikä totuusmedia, ja semmoista.

 33. Rahalla saa valemediaa ja isolla rahalla saa isoa valemediaa!
  Missähän se iso raha luuraa?
  Olisikohan miljardööreillä?
  Rahalla voi pestä isonkin valheen valkoiseksi!

   1. Mikäli HK tarkoitit Raamattua, sitä ei pidä tulkita!
    Raamatun Sana pitää vain Uskoa!
    Se, joka uskoo, pelastuu, joka ei usko, se ei pelastu!

    Joh.3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
    17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

    1. Kas kun tulkitset sitä heti luettuasi. Ihmisen mieli tulkitsee kaiken lukemansa. Raamatun teksti on sen verran vaikeaa että tulkinnoista tulee helposti erilaisia. Juuri siksi meillä on niin paljon protestanttisia kirkkoja että ihmiset ovat tulkinneet Raamattua eri tavoin. Katolisella kirkolla tulkinnan monopoli on Vatikasnissa ja siksi se ei ole pirstoutunut samalla lailla vaikka katolilaisia on maailmassa paljon enemmän.

 34. Riittinen rotuteoria todistaa, että kalpeanaamaiset germaani-finländaret ovat aina meitä keltaihoisia finnejä sortaneet. Hävittäneet tänne vuosisatoja aiemmi levinneen ortodoksisuuden, kansanrunouden ja kansankulttuureihin suopeammin suhtautuvan ortodoksisen perinteen.

 35. Ylläpito toteaa, että käytös voisi olla parempaa, mutta lopulta säännöt ja lait ovat myös minua varten. Valehtelu Internetissä ei ole laitonta. Ihmisellä on oikeus altistaa itsensä valheille jos hän niin haluaa.

  Suosittelen ihmisiä harkitsemaan lähdekritiikkiä ja pohdiskelevaa ajattelua. Se myös parantaa mielen terveyttä ja ehkäisee monia sairauksia.

  Mutta voin vain suositella, en pakottaa.

 36. https://www.elinahytonen.fi/2021/07/me-teimme-suuren-virheen/

  Kanadalainen immunologi ja rokotetutkija tri Byram Bridle sai japanilaiselta valvontavirastolta käyttöönsä Pfizerin biodistribuutiotutkimuksen. Tutkimus, jota ei ole ennen julkistettu, paljastaa että COVID -rokotteisiin liittyy hälyttävä ongelma.

  Rokotteiden kehittäjät ovat olettaneet, että niiden mRNA jää suurimmaksi osaksi pistoskohtaan ja sen lähiympäristöön. Pfizerin tutkimusdata kuitenkin näyttää, että rokotteen mRNA ja siihen liittyvä piikkiproteiini leviävät laajalti kehoon jo muutamassa tunnissa.

 37. https://koronarealistit.com/tiedekooste-yli-tuhat-tutkimusta-kertoo-koronarokotteiden-olevan-vaarallisia/

  Tiede on puhunut.

  Yli tuhat titeellistä tutkimusta ja julkaisua kertovat yksiselitteisesti geeniteknologisten kronarokotteiden vaarallisuudesta.

  Turvallisuuden puolesta ei liputa enää kuin lääketehtaiden maksamat päivittäiset myyntipuheet. Myös lääketehtaiden oma tutkimusdata paljastaa rokotteet vaarallisksi, mikä on nyt julkista tietoa USA:n oikeuslaitoksen tiedonvapaus-päätöksen ansiota.

  Yhdistyneen kuningaskunnan terveys – ja turvallisuusvirasto on kerännyt COVID-19-rokotteen aiheuttamista vagingoista alla olevat yli tuhannen tutkimuklsen lähdeviitteet.

  Jokainen, joka tämän jälkeen pienelläkin tavalla edistää koronarokotuksia, syyllistyy murhaan, sillä on tietoinen rokotteiden tappavuudesta.

 38. https://alyhoi.com/blog/article-10

  18.1.2022.
  Tiede on puhunut.

  Historian suurin valhe ja miten se on mahdollista.

  Olemme kohta kaksi vuotta kärsineet taudista, jota olisi voitu hoitaa apteekin hyllyltä löytyvillä lääkkeillä, mutta niin ei tehty.

  Ajatus on raskas ja tuntuu lähes mahdottomalta hyväksyä. Koska tuo valhe vaikuttaa satoihin miljooniin ihmisiin, ja on aiheuttanut ainakin puoli miljoonaa kuolemaa, on se historian suurin valhe.

  Suuren valheesta tekee myös se, että sen paljastaminen oli aina meidän kaikkien silmien edessä, vain hetken googlaamisen päässä.

  1. Puusilmät ja puupäät eivät vaan voi myöntää olevansa väärässä!

  2. Puhdasta paskaa taas.
   Invermetiinin luultiin olevan lääke,mutta se osoittautui sudeksi ja sekundaksi koronalääkkeenä.
   Sen sijaa osama lääkekokonaisuutta se toimii nimenomaan tartunnan ehkäisyssä osana kokonaisuutta – ei yksinään.

   https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/377398e6-7566-43a1-ade5-103f0d8a8006

   ”Tällä asialla ei ole yhteyttä siihen, miten ivermektiini toimisi koronainfektion hoidossa. Meidän valmisteemme ei pyri hoitamaan, vaan ehkäisemään infektiota, Väänänen korostaa.”

 39. Veikko Vallaton:”Puusilmät ja puupäät eivät vaan voi myöntää olevansa väärässä!”

  Näinhän se menee.
  ————————————————-

  Pääsi koronavirus liikkeelle kiinalaisesta laboratorioista millä tavalla tahansa, tämä oli eliitille mannaa silläkin tavalla, että kokeelliset koronarokotukset ovat jakaneet länsimaissa ihmisten mielipiteitä varsin rajusti, jopa perheiden sisällä. Eliitin omistamat valtamediat ovat lietsoneet tätä suuntausta (vähintään kohtalaisen hyvin onnistuen).

  Antaako Suomen alueluevaalien tulos osviittaa tästä puolesta.?Varsin alhainen äänestysprosentti, ja kolme suurinta puoluetta kaikki globalismin talutusnuorassa! Jopa kulttuurimarxismin”pehmittämä” keskustapuolue!

 40. Olisi varmasti kova paikka joutua myöntämään, että on tullut totaalisesti höynäytettyä ottamaan rokotteet ja vielä uskomaan niiden välttämättömyyteen!
  Seuraavassa katkelma edellisestä linkistäsi:

  Myös tavallisen mukavaa elämää eläneen ihmisen, joka on ottanut rokotuksensa turvallisesti ja seurannut vain suuren median uutisvirtaa, on vaikea hyväksyä ajatusta siitä, että tämän hyvän teon taustalla olisi valhetta.

  Hänen on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että ne somen sivuilla näkyneet sa­la­liit­to­teo­ree­tik­ko­jen jutut todella ovatkin totta.

  Tilanne on tragikoominen ja elokuvamainen. Koomista siinä on se, että kerrankin, kenties monille tyydyttävällä tavalla, kokonainen foliohattujen armeija on oikeassa.

  Ja traagista siinä on se, että järjestelmä,joka on aina tuottanut oman elämän mukavuuden ja turvan, onkin petollinen. Se onkin valehdellut. Suoraan päin naamaa. Tutusta television ruudusta.

  Ja kun tuo petos on tapahtunut jo vahingollisen pitkään, on sitä yhä vaikeampi hyväksyä todeksi.

 41. Lueppas Albanus viittaamastasi linkistä https://alyhoi.com/blog/article-10 noin puolestavälistä eteenpäin tohtoriTess Lawrien ja tohtori Andrew Hillin zoom-keskustelunsa ja mieti, mikä sai Hillin muuttamaan mielipiteensä! Olisikohan 40milj.vaikuttanut asiaan!?

  1. Luepa tämä ivermetinin tosiasiat kertova juttu ja ihmettele sitten

   https://www.bbc.com/news/health-58170809

   ”Ivermectin: How false science created a Covid ’miracle’ drug

   By Rachel Schraer & Jack Goodman”

   Lisää ivermetinin potaskasta

   https://www.theguardian.com/world/2021/oct/13/how-my-ivermectin-research-led-to-twitter-death-threats

   ”How my ivermectin research led to Twitter death threats
   Andrew Hill”

   ”However, we then found several examples of medical fraud in the clinical trials of ivermectin: some of the databases had been simply made up by unscrupulous doctors. When we filtered out all the poor-quality clinical trials, there was no longer any clinical benefit for ivermectin.”

   Olisikohan tohtori luottanut vain tieteeseen, kun totesi, ettei ivermetinistä ollut hyötyä väitteiden mukaisesti?

   Toki salalliittopellet uskovat mieluummi luuloihin ja toistensa valheisiin.

  2. Lueppas tämä Veikko Valaton:

   Can the flu cure with medication?

   https://www.sharecare.com/search?query=flu

   Can flu be cured completely?

   Although there is currently no medical treatment that will cure the flu, there are four medications that may shorten the course of the virus and decrease the severity of the symptoms if you begin taking them within the first 2 days of the onset of the symptoms.

  1. Jälleen paskanjauhantaa ja valhekuvan kehittelyä.
   Kyse ei ole alkuperäisestä Covid-19-viruksesta, vaan sen pseudokopiosta.
   Rokotevastaisille foliohattu-salaliittouskovaisille se puolestaan on raskas todiste kaikille salaliittoteorioille

 42. JuhaK.:lta pelkkää tautologiaa ja valtamedian aivopesun (korona-asioissa) kritiikitöntä myötäilemistä.

  1. Foliouskovaisten ainoa ”tieto” on peräisin samanlaistenääliöiden sepustuksista ja kaiknlaisten huuha-huijareiden julistuksista.
   Sitä samaa paskaa on tuutin täydeltä mm. ”koronarealistis.com”.
   Selitykset ”lääkäreistä, fyysikoista, juristeista ja muista asiantuntijoista” on myös satuilua varsinkin, kun fyysikot, juristit ja ns. asiantuntijat eivät lääketieteestä mitään ymmärrä.

 43. https://koronarealistit.com/tappava-annos-saku-matto/

  Suurin osa nyt koronarokotteen nimellä meihin injektoitavasta teknologiasta on peräisin Yhdysvaltain ja Kiinan armeijan laboratorioista. Voitaneen puhua Darpa-teknologiasta.

  ”Tappava annos?”-kirjan tarkoitus on herätellä jokaista itsellisesti ajattelemaan. Kirja ei esitä väitteitä, vaan se esittää lähteiden valossa vain muiden lausumia. Nuo lausujat ovat alansa huippuja: lääkäreitä, fyysikkoja, juristeja ja muita asiantuntijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *