Myllyutopiaa

https://www.hs.fi/talous/art-2000008828836.html

”Suomen tuulivoimalat tuottivat huhtikuun ensimmäisen päivän yönä vain 22 megawattia sähköä. Toukokuun 7. päivä samat voimalat tuottivat 3 169 megawattia eli enemmän kuin kaikki ydinvoimalat yhteensä. Miten sähköjärjestelmä selviää tällaisesta heittelystä?”

Siinäpä satojen miljoonien arvoinen kysymys.

Tällä hetkellä luotetaan naapurimaista siirrettävään sähköön, vaan sekään ei ole taattua.

Kun ei pohjolassa tuule, ei sähköä tule.

Norjan ja Ruotsin vesivarastotkaan eivät ole loputtomia.

Samoin ollaaan vaatimassa kuluttajapäässä joustoja tuotannon mukaan, vaan mitenkä joustat, kun mökki tarvitsee lämpöä ja vettä?

Myllyjen määrä kasvaa, vaan varastointi ei toimi.

Myllyjen rakentajat eivät vastaa vara- ja säätösähkön saamisesta, vaan se kaatuu muiden niskoille.

EU suunnittelee aurinkopaneelipakkoa kaikille rakennuksille – myös vanhoille.

Valitettavasti niistäkään ei saada sähköä talvella lumen alta ja yöllä.

3 vastausta artikkeliin “Myllyutopiaa”

 1. Vesivoimalla voidaan tasoittaa asiaa, mutta ydinvoimaa on oltava lisää tai tuulivoiman kanssa käy huonosti. Aiheesta lisää tuoreimmassa Tekniikan Maailmassa.

  Tuulivoima on hyvä juttu, mutta kohtuus kaikessa (pullo päivässä)

 2. Suomeen yritetään koko ajan rakentaa yhä vaan lisää ja lisää tuulivoimaa, vaikka se on selvästi haitallista sattumavoimaa. Tässä artikkelissani on pitkä kuvasarja, josta näkyy mainiosti millaista tuulivoima on Suomessa aikuisten oikeasti. Viimeisin kuva on huhtikuu 2022:
  https://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

  Tuulivoimahuijarit ovat valmiita tekemään mitä hyvänsä saadakseen omiin taskuihinsa paljon rahaa, vaikka se tuulivoima on haitallista Suomelle.

  Suomeen pitää rakentaa lisää nimenomaan ydinvoimaa, ydinvoimaa ja ydinvoimaa. Ydinvoimala tuottaa sähköä erittäin suurella toimitusvarmuudella juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten. Tuulivoimalat eivät silloin tuota sähköä Suomessa ainakaan mainita saakka.

  1. Itä-suomi on näiltä huu-haa myllyiltä onneksi vielä säästynyt puolustuksellisiin näkökantoihin vedoten, mutta nyt kuulin uutisista, että Naton myötä se poistuu ja myllyt pääsevät myös näitä rajaselkosia ”rikastuttamaan”.

Kommentoi