Suvaitsemattomuus ja ideologinen ahdasmielisyys lisääntyvät – sananvapaus vaarassa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7089227b-5157-4830-ab57-4be2466517dd

”Kolumni: Ville Ranta poliisikuulusteluihin huumorista – tätä kolumnia en olisi halunnut kirjoittaa”

”Pilapiirtäjän raahaaminen poliisikuulusteluun kertoo, että Suomi on sananvapauden kehitysmaa.”

Näin on.

Kaikenlaiset ”valtakunnansyyttäjät” ja muut suvaitsemattomat koittavat supistaa sananvapauden vain itse päättämiensä ”hyvisten” oikeudeksi.

6 vastausta artikkeliin “Suvaitsemattomuus ja ideologinen ahdasmielisyys lisääntyvät – sananvapaus vaarassa”

 1. Kumma juttu että islam on erityissuojelussa kaikenlaiselta arvostelulta, mutta kaikkia muita uskontoja on saanut pilkata vapaasti.

 2. Nyt valmistelussa on hallituksella tuoda ns.maalittamis laki eduskuntaan, joka kaventaa entisestään sananvapautta, kun kansalaiset ajetaan itsesensuuriin virkamiespelossaan.
  Kaikki puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta ovat tätä ajamassa, joka kaventaa entisestään perustuslaillista oikeutta sananvapauteen.

  1. Arvi, hyvän pointin nostit esille, hallitus tosiaan ajaa sananvapauden kaventamista ja vihapuhetta tulee olemaan kaikki vihervasemmistolaiset ” arvot” kyseenalaistava puhe jota ei todennäköisesti tarvitse edes ääneen esittää vaan riittää kun joku hihhuli on sitä mieltä, että joku olisi saattanut jotain sanoa tai tulkitsee jonkun sanoneen jotain mitä ei kuitenkaan ole sanonut.

   Olihan Päivi Räsänenkin syytteessä sanomisesta jota hän ei ollut sanonut.

 3. Jonkin verran akateemisella puolella on nostettu huolta juurikin uskontoon liittyvästä sananvapauden kaventamisesta. Toivon mukaan tätä huolta nostettaisiin enemmän. Uskonto ei saa olla arvostelun yläpuolella, vaikka ihmisten osalta olisimmekin tiukempia.

  Kaius ”bussin alle” Niemi ei sen sijaan ole vielä käyttänyt kaksoiskansalaisuuttaan ja siirtynyt venäjälle, vaan on edelleen iloksemme Suomessa väittämässä, että sananvapaus kuolee jos hesari saa syytteet maanpetoksesta. Tämä on toinen osa ongelmaa: ajatus siitä että toimittajien pitää olla vapautettu rikosvastuusta, samalla kun toimittajat vaativat muille kovempia tuomioita.

  Tekninen termi on ”voi helvetti”

 4. Että ollaan oikeusvaltio, sitä on usein maalaisjärjellä vaikea ymmärtää. Huonolle tuulelle tulee jos ryhtyy pohtimaan mitä kaikkia muotoja se voi saada ja vielä oudoimmillaan ollessaan (omasta mielestä) kuinka paljon resursseja oikeusvaltiona oleminen sitoo.

 5. Valitettavasti myös uskontoa käytetään valloitusmielessäkin.
  No olihan meilläkin papin saarnoja sotaan lähteville ja siunausta tehtävään.
  Myös Kirill kirittää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *