Maanpuolustukseen pitää investoida nopeasti, eikä odottaa hintojen merkittävää nousua

Esimerkiksi Viro on ketterä. Tammikuussa Viro investoi maanpuolustukseen lisää 380 miljoonaa euroa. Tällä viikolla on tulossa todennäköisesti lisää 470 miljoonaa euroa ja piakkoin lisää vielä karkeasti 500 miljoonaa euroa.

Kannattaa huomata, että Saksa on päättänyt nostaa nopeasti puolustusmäärärahansa tasolle 2% bruttokansantuotteesta ja LISÄKSI investoida HETI 100 000 000 000 euroa pahimpien maanpuolustuksen puutteiden poistamseen. Sitten kun Saksa viimein saa tilauksensa tehtyä, niin toimitusajat ja hinnat nousevat.

Suomen Ruususen unta nukkuvat päättäjät HERÄTYS!

12 vastausta artikkeliin “Maanpuolustukseen pitää investoida nopeasti, eikä odottaa hintojen merkittävää nousua”

 1. Suosittelen muistamaan miten Suomelle kävi Talvisodassa.

  Pitkän aikaa ennen Talvisotaa ”säästettiin”, eikä ostettu esimerkiksi lisää tykistöä, eikä edes olemassa olevalle tykistölle ammuksia. Toki ziljoona muutakin puutetta oli korjaamatta kun Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun 30.11.1939 aloittaen Talvisodan, tavoitteenaan koko Suomen valloitus.

  Juuri ennen Talvisotaa Suomi sitten yritti ostaa sitä sun tätä, kun hinnat olivat jo nousseet ja toimitusajat pidentyneet.

  Tekeekö Suomi taas saman virheen?

 2. Täällä pitää odottaa ja perustella työryhmiä ja niihin apulaisia ja järjestää kokouksia. Juuri tänään hallitus päätti kipata rahaa kehittyvien maiden ilmastovouhotukseen 250€ miljoonaa. Emma Kari venailee milloin hänen ”hiilijalanjälki kampanja” saadaan maaliin….Heinäluoma luovutti Putin mitalin pois edistääkseen presidentinvaali kampanjansa (Kremlin mies…) nämä vouhottamiset menee tällä hetkellä oman maan puolustamisen edelle. Ihan normi päivä Suomessa…

 3. Pari iltaa sitten suuri kone lensi tästä yli. Katsoin Flightradarilla, C17 kuljetuskone. Reitti kulki Välimereltä Pirkkalaan. Veikkaan ”tuliaisia Israelista”.

  Onhan meillä Puolustusvoimat jo laatimassa tai laatinut ostoslistoja.

  1. ”Onhan meillä Puolustusvoimat jo laatimassa tai laatinut ostoslistoja.”

   Ostoslistasta ei ole hyötyä, ellei hallitus ja eduskunta tee nopeasti myönteisiä päätöksiä. Tämä hallitus ei ole osoittautunut nopeaksi oikeissa asioissa.

 4. Pahoin pelkään että Suomen kenttätykistölle ei ole tarpeeksi a-tarvikkeita.

  Ammukseen, eli kranaattiin, on yleensä valettu trotyliä sisään. Sellainen ammus sietää hyvin pitkäaikaista varastointia hyvissä olosuhteissa (kuiva kallioluola).

  Sen sijaan isompikaliiberisten tykkien kartussilaukaukset vanhenevat. Tykkiruuti on pitkiä ruutitankoja tai putkia ja pakattu kangaspussiin. Niillä pusseilla on ”parasta ennen” päivämäärä ja oletan Puolustusvoimien hävittäneen vanhentuneen ruudin sitä mukaa vuosittain – mutta tuskin on hankittu sitä mukaa uutta tilalle.

  Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa näkyy taas hyvin se vanha totuus, että ”kenttätykistö on taistelukentän jumala”. Ohjukset ovat kalliita, mutta tykistön ammukset niihin verrattuna halpoja.

 5. MiIllään uulla ei ole niin paljon järkeä hankinnoissa kuin hankkia parhaat mahdolliset ohjustentorjuntajärjestelmät, myös hyperosnisten ja myös niiden laukasalustoille.

 6. Ilmatorjunnan korkeatorjuntaan ja ballististen ohjusten torjuntaan käytettävä kalusto on jo selvitysvaiheessa, mutta ei vielä tilattu. Sen hankinnan valmistuminen operatiiviseen käyttöön vie useita vuosia.

  Nyt on tärkeää tilata nopeasti sellaista materiaalia, josta on pulaa, tai jota ei ole ollenkaan, mutta saadaan käytettäväksi lyhyessä ajassa.

  Stingereitä, NLAWeja, AMRAAMeja, Lämpötähystimiä, Lämpötähtäimiä, Droneja, jne., jne.

 7. Pitäisi lisätä kertausharjoituksia reilusti. Pitäisi antaa varusteet ja suojavarusteet kertausharjoituksiin tulleille ja käydä taistelijan tehtävät ja sijoitus läpi valmiiksi. Pitäisi hankkia reilusti maasta/ilmaan ohjuksia (stinger tyyppiset), pitäisi hankkia reilusti PST kalustoa. Pitäisi sitten kertauttaa reilusti lisää porukkaa toimimaan näiden aseiden kanssa.

  Nyt näyttää siltä että Kaikkonen puhuu että kertausharjoitukset lisääntyy (siinä normaali kaava on 6 kk päähän määrätään kovat krt harjoitukset, kun reserviläinen saa sen postissa) eli liian hidasta, nopeutettunakin se on 3 kk aika kun käskyä noudatetaan. Pitäisi muuttaa tämä vanha järjestelmä.

  1. Niin pitäisi, pitäisi ja pitäisi – mutta hallitus vain jahkailee. Tälle hallitukselle tärkeitä asioita ovat kolmannen sukupuolen mahdollistaminen henkilötunnusjärjestelmän muutoksen avulla, vihreä siirtymä, yksityisen yritystoiminnan vaikeuttaminen, sosialismin edistäminen, verojen korottaminen, jne.

   1. Puhumattakaan hiilinieluista ja hiilijalanjäljistä.. Odottavat vain kesälomaa jolloin ei tarvitse päättää yhtään mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *