Kalan hyödyntäminen taloudellisesti.

Tässä kun on puhuttu asiasta ja asian vierestä ruuan hinnasta; laitanpa oman systeemisen peliin.
Lohikala; avattu, maksaa tarjouksessa vieläkin jopa alle 10€/kg.
En osta koskaan fileitä, vaan pyöreän kalan, kidukset katsottuna.
Kotona sitten fileroin kalan; jää kaksi filettä, joko savustukseen tai osa graavaukseen ja pakastukseen.
Fileerausjätteet, pätkin ja nopeasti höyrykattilassa kiehautan.
Sitten haarukalla rapsuttelen lihat erilleen,pääruodosta, evistä ja pään lihat, saan melkoisen määrän kalanlihaa, jonka soseutan ja lisään itsetekemääni majoneesiin, Dijoun sinapilla ryyditetty majoneesi; sinne kalat ja oivallinen levite leiville.
Vieläpä nuo rapeiksi paistetut kalannahat ovat herkkua.
Niin, ja muuten Mirri halusta syö kidusten lisäksi evätkin.

14 vastausta artikkeliin “Kalan hyödyntäminen taloudellisesti.”

  1. Mitäs Kalle on oma kalastuksesi sujunut tällä kaudella?

    Itsellä on noin 30 kiloa filettä pakkasessa, ahventa,kuhaa, haukea.

    Särkeä olen opetellut purkittamaan ja hyvää siitäkin tuli.

    Tyrskytaimenta en ole vielä onnistunut saamaan, mutta eiköhän sitäkin vielä tartu.

  2. Hävettää tunnustaa oma saamattomuuteni kalastuksen saralla. Takavuosina vielä jään allakin verkkoja pidin. Nyt velttouttani olen ostokalan varassa, poikkeuksena vuosittainen viikon kalaretki kauemmaksi kotivesistä, tänä vuonna oli Lyngen vuono Norjassa, vieläkin turskaa, seitä ja mateennäköistä kalaa pakasteessa.

    Onneksi on tässä naapuri, entinen kalakaveri jolla virtaa riittää, männäviikolla ostin häneltä 4 kiloa ahvenfilettä, riitti lapsillekin antaa.
    Myy sitä sopuhintaan, vähän alle puolet kaupan hinnasta.

    Mutta tuo Kallen tapa ja resepti laittaa lohen perkeistä herkkua, voileivän päälle panisin, sitä pitää kokeilla.

    1. Meillä syödään kalaa vähintään 3-4 kertaa viikossa, mutta ei syötäisi ellen itse kalastaisi, on ne hinnat vaan niin kovia.

      Taisi ahvenfile olla kalleimmillaan 32 euroa kilolta täälläpäin.

      1. Samaa hintaa se on Tampereellakkin onneksi on isoja järviä josta voi itse pyydystää kalansa ja on varmaan tuoretta ei niissä lohta ole mutta kaikkia muita kuten vaikka kuhaa taikka siikaa
        Ja tietysti ahventa terv tepivaari

  3. Eilen ostin 2 lohifilettä vakuumissa pvm.viimeinen 28.10. Tein lohisopan toisesta ja toinen pakkaseen.
    Aivan kelpo kala soppaan. Hinta vain 2.95 / kg. Naapuri vinkkasi, joka osti 4 filettä.

        1. Graavattu siika on aivan aatelia, mutta eipä graavattu särkikään huonoa ole.

          Tuli jokin aika sitten graavattua kuhaa ja toimii.

  4. Graaviahventa ja graavihaukea oli kotona pikkupoikana, päällä oli sipulisilppua. Tai suolakalojahan ne olivat, laudanpala ja kivenmurikka suolauspilkkumin päällä kalojen painona.

  5. Tuhansien järvien maana voisimme tuottaa aitoa järvikalaa aina vientiin asti jos niin tekisimme.

Vastaa käyttäjälle Mika Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *