Alea iacta est

Arpa on heitetty, Venäjän mahdollinen hyökkäys Ukrainaan siirtyy tammikuun yli. Syy: Yhdysvallat on saamassa Putinin neuvottelupöytään. Se kuinka neuvottelut menevät on nyt toissijaista, tärkeintä on saada aikaan rauhallinen tilanne rajoille.

Yhdysvallat ja Venäjä neuvottelevat Ukrainan tilanteesta tammikuussa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008503307.html

Sekä samalla avautuu se mitä Venäjä yksipuolisesti vaatii ja kuinka se yrittää vaikuttaa mm Suomen asemaan, sillä nyt heidän vaatimuslista on yksipuolinen ja ajoittuu sopimuksiin ja rajoihin ennen vuotta 1997. Putin yrittää epätoivoisesti palata ajassa taaksepäin … ei muuten mene maaliin, emme ole idiootteja.

Kommentti: Putinin vaatimissa sopimuksissa on ainakin viisi suurta sudenkuoppaa – Suomen Nato-jäsenyyden estäminen olisi vasta yksi https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008452137.html

Edelleen se hyökkääkö Iivana länteen päin on arvailua. Mutta mitä siinä menettää arvaileeko, se ei maksa mitään, tämä ei ole mikään Veikkauksen sivu.

(Kuva: Hca Barbieri news)

17 vastausta artikkeliin “Alea iacta est”

 1. Ruudinkatkuista uutisointia uudenvuoden pommituksien kynnyksellä. Kiinari kädessä kohti itää…

 2. Sekä Suomen pitää alkaa valmistelemaan neuvottelut NATO jäsenyydestä ASAP!

  ”Valtonen: Korkea aika käyttää Nato-optio
  Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen arvioi, että Venäjän retoriikassa on tapahtunut muutos, josta kertovat sekä Kremlin vaatimukset Natolle ja Yhdysvalloille että Suomelle ja Ruotsille suunnattu viestikin. Tämä muutos vaikuttaa hänen mielestään myös Suomen Nato-option tehoon.

  –  Nato-option olemassaolon ajatushan on ollut toimia pidäkkeenä. Mutta jos Venäjä ei nyt sitä kunnioita, niin sen pidätevaikutuskin on pienentynyt. Silloin ollaan hyvin erilaisessa tilanteessa kuin esimerkiksi näiden selontekojen laatimisen aikana, Valtonen sanoo STT:lle.

  Nato-jäsenyyttä julkisesti kannattavan Valtosen mielestä nyt voisi olla korkea aika käyttää Nato-optio ja vähintäänkin keskustella täysjäsenyyden hakemisesta.” (MTV)

 3. Tavoitteena saada entiset alusmaat haltuun ja ehkä mielellään Suomikin haluaisi Karjalan. Sisäpolitiikkaa ulkopolitiikalla ja kansa tuskin tietää asian todellista laitaa? Oppositio vaientamalla tekaistua vihollista vastaan? Jos nyt annetaan periksi niin se on sitten alkusoittoa.

 4. Onko sitten olemassa neuvotteluille vaihtoehto, ainahan voi tietysti juosta karkuun.

  1. Kun Venäjä vaatii mm., että:
   – Suomi ja Ruotsi eivät saa liittyä NATOon;
   – Baltian maissa ei saa olla liittolaisten joukkoja, eikä saa järjestää sotaharjoituksia;
   – jne. aivan idioottimaisia vaatimuksia.

   Niin ei ole mitään neuvoteltavaa.

 5. Suomi ei neuvottele yhtään mistään yksin. Neuvottelut käydään tasolla EU-USA/NATO-Venäjä, jos yleensä neuvotellaan.
  Jos Natoon liityttäisiin, sitä ei kansalta kysytä, vaan sen kokonaisuus on jo neuvoteltu piilossa pöytälaatikossa ja napin painalluksen takana Ruotsin kanssa.

 6. Venäjän rajojen pisin naapurimaa (6 467 km yhteistä rajaa) on julistanut poikkeustilan, kaikki tuntuu sopivan hyvin Venäjän hajoita ja hallitse politiikalle..tämä maa on Kazakstan ja samaan aikaan tulilinjalla on Ukraina. Epäilijät voi laittaa persiljaa korviin ja mennä tuvan ylisille pötköttämään.

 7. Hiukan asian vierestä. Harmittaahan se ruotsalaisten ylimielisyys, jostakin luin kun heidän ”joku suurlähettiläänsä sanoi” , että sitten kun Ruotsi liittyy Natoon, niin Suomen olisi hyvä tulla heidän kainalossaan. Se olisi hänen mielestään ihan ilmasta kyytiä.

  1. Kyllä Suomi oman päätöksen tekee, saisi tehdä pikaiseen…ei tämä maailmanmeno hyvältä juuri näytä lähialueillamme…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *