Eestiin halvalle bensalle

Nyt kun Eestissä on halvempaa bensaa niin ei muuta kuin sinne ämpäreiden ja kippojen kanssa, silkkaa säästöä, siihen aimo kasa valkosipulia mukaan. Avot Harasoo kun piarasoo!

Polttoaineen hinta hirvittää – kannattaako tankkausmatka Tallinnaan? https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/c0b9f8f2-1362-4425-b366-8320a1f00128

18 vastausta artikkeliin “Eestiin halvalle bensalle”

  1. Minä muistan hyvin, kun meidän tien päähän maantiellä kaatui säiliöauto, jossa ollut bensa valui ojaan. Siitä sitä lapioitiin ja läpi suodattimen kerättiin 200 litran tynnyreihin. Siellä sitä oli hengenvaarallisessa työssä muutama äijä, räjähdysvaarallisessa paikassa. Enään se ei edes onnistuisi, kun kun poliisi ja palokunnta olisi paikalla alle aikayksikön. Siitä on aikaa vuosia.

    1. Afrikassa on edelleen tapana, että kun säiliöauto-onnettomuus tapahtuu, niin kansa lähtee bensavarkautta tekemään – ja usein se koko paska syttyy tuleen. En itke uhreja.

  2. Laitoin tuohon tuon linkin mikä aukenee. Jep, on oikeasti ääliömäistä lähteä ajelemaan satoja kilometrejä ja maksamaan laiva maksut jotta säästää polttoaineesta, miinuksillehan siinä menee 😅

    1. Miinksillehan siinä menee, mutta, jos muista syistä olisi sinnemenossa,niin vähällä bensalla sinneja tankki täyteen.

      1. Siten olen menetellyt noin 30 vuotta. Tallinnassa viimeisenä ennen laivaan menoa Nesteen huoltoasemalta Juhkentalissa tankki täyteen. Sikupilli Prismassa tulee kuitenkin käytyä siinä lähellä. Saarenmaallakin tankkaan yleensä Nesteellä suomalaista bensaa.

      1. Tällä kylällä ei kilsoja paljon tule, möksälle kun menee niin ei linja-autot eikä moni muukaan siihen suuntaan kulje..

  3. Kyllä se fillari tällä kelillä on huono meno peli kokonaan Mutta makuasia sekin on terv tepivaari

    1. Jos yrittää ajaa autotiellä, sekin on täällä huonossa kunnossa, kunhan heitin leikillään tuon

    1. Sen verran kiire on, ettei koko päivää yhteen kauppareissuun viitsi käyttää.
      Samoin ei viitsi tavallista ostoskassia kantaa kymmentä kilometriä.
      Fillarilla taas ei edelleenkään voi ajaa tuon loskan ja jäätikön takia ja muutenkin on tekemistä, ettei viitsi kaupassa silläkään käydä.

      1. Minä käyn yleensä kauppareissut, postireissut, jne. polkupyörällä kesät talvet, jos on enemmän roinaa kuljetettavana, niin sitten autolla.

        Välillä lumisateen jälkeen se pyöräily paksussa lumessa käy samalla kuntoilusta. : )

        Ampumaradalle pitää mennä autolla, kun tauluja ei oikein saa pyörällä kuljetettua. Talvella tosin sinne ampumaradalle on autollakin tekemistä.

        Joka tapauksessa minulle auto on välttämättömyys mm. Viro-projektini vuoksi. Viro-projektini alkoi juhannuksena 1992, eikä loppua ole tiedossa.

  4. No se bensa määrä ei minua heilauta mihinkään suuntaan vaikka litra hinta olis kolme ekee se litra määrä kun on n 30 l kk
    Tuokin määrä on mennyt talvi ajossa ja talvirenkailla suvikumeilla varmuudella se kulutus laskee erv tepivaari

  5. Virossa bensa on aina ollut halvempaa kuin Suomessa – oletettavasti niin tulee olemaan jatkossakin. Suomessa ollaan päättäjien keskuudessa autovihamielisiä.

    Kaikkialle ei pääse junalla, ratikalla, linja-autolla, tms.

  6. Kyllä nuot monet maasedun taajamat olis muista ihmisistä hiljaiselossa jos ei olisi omaa autoa
    Mutta enpä viitsi Eestiin mennä omalla autolla kun sinne pääsee Tampereelta n 50 ekellä
    Eikä tarvii itse ajaa bussilla kotiovelta kotiovelle terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *