Itsenäisyyspäivän kynttilät…

Sytytetään vasta illalla.  Muistaahan kaikki että Itsenäisyyden Liitto antoi  vuonna 1927 kehotuksen polttaa kynttilöitä itsenäisyyspäivänä klo 18:00-klo 21:00.  Kuvassa on kaksi kynttilää valmiina jotka siirtyy sitten ikkunalle, kuin merkiksi ”Saksaan sotilaskoulutukseen jääkäreiksi lähteville, kuten silloin joskus oli Suomessa tapana tehdä…kynttilät ikkunaan merkiksi, näin vältettiin jäämästä kiinni venäläisten käsiin. ”  Siinä taas pala historiaa.

Kuva

14 vastausta artikkeliin “Itsenäisyyspäivän kynttilät…”

 1. Tuolla kaapin perällä kynttilöitä pitäisi olla, vaan ei ole oikein paikkaa noille. Ei ole ikkunalautoja (kun ei ole pattereitakaan), ja parvekkeella eivät kovin kauaa pärjää. Pitää katsoa jos jotain saa improvisoitua.

  1. Niin, ei ole enää sitä mitä oli ennen, nyt ei ole enää edes ikkunalautoja, puhumattakaan mistään muusta.

 2. Kynttilät syttyivät ja konjakkilasi tyhjenee vähitellen.
  Muistelen isien tekoja ja tarinoita, mitä vain vähän kerrottiin ennen kuolemaa.

 3. Ei ole mahdollista ikkunalle laittaa siellä ei ole ns kukkalautaa lainkaan
  Mutta parvekkeelle laitoin tulet palaan terv tepivaari

   1. Ei ole meillä kieltolistalla ja talo jossa asun on vain kaksikerroksinen hiili grilliä ei saa käyttää parvekkella ainoastaan sähkö grilliä saa vapaasi käyttää terv tepivaari

 4. Niin, siksi laitoin tämän tähän jotta pian tämäkin perinne unohtuu, kuten moni muukin…

 5. No eipä unohdu kaikilta niin nuot kaksi kynttilää palaa muuten lyhdyissä ne sammus ilman lyhtyä terv tepivaari

 6. Veteraaneja muisteltiin, mutta muuten aika normaali pyhäpäivä. Toivottavasti pian erotaan EU.sta, niin tuntuisi että ollaan itsenäisiä.

 7. Jos nyt ihan vain (iloisilla mielin) vähän eri linjalla kun John – tein tällaisen EU-matkumatkan. Vähän oliiveja, eteläisempiä hedelmiä ja vihanneksia muutenkin, viiniä, juustoa ja suomalaisia ruislastuja. Ei tullut kynttilöistä mitään ja televisio ei ole koskaan ollut kiinni antennissa, mutta aamusta katselin netitse armeijan paraatia Haminasta.

  Eiköhän tämä tästä taas yhden vuoden.

Kommentoi