Naapurissamme on terroristinen valtio…

”Viron parlamentti on julistanut Venäjän terroristiseksi valtioksi. Asiasta kertoo virolaislehti Postimees.

Yhteensä 85 edustajaa 101 edustajan parlamentissa hyväksyi esityksen. Lehden mukaan julkilausuman hyväksymistä edelsi kiivas debatti.

Julkilausumassa tuomitaan Venäjän sotatoimet ja todetaan, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt Venäjästä pahimman riskin Euroopan ja maailman turvallisuudelle.”

Milloin Suomessa tehdään samoin? Tälläkin hetkellä ”piippalakkia” laukkaa rajamme yli ja siitä eteenpäin ei schengen maihin koska laissa on porsaanreikä. Sekä täällä hiippailee aikuisia ukkoja kuvaamassa alueita, valmistautuen luultavammin tihutöihin. Mutta koska aina katsotaan vain parhain päin asioita vaikka ne on päin peetä.

Voisiko Suomikin julistaa maan terroristiseksi valtioksi ja saamme rajat kiinni totaalisesti.

 

9 vastausta artikkeliin “Naapurissamme on terroristinen valtio…”

 1. Luulenpa vaan ettei sama tule tapahtumaan Suomessa, ainakaan lähiaikoina. Valitettavasti.

 2. Hallituksessa on neljä venäjän vanhaa ystäväpuoluetta, oppositiossa yksi – ei tälle kannatusta saa. Kun ei haluta loukata heidän tunteita.

 3. Samastuminen pohjoismaihin molemmin suuntaisesti on elintärkeää Suomelle. Mitään vaihtoehtoista viiteryhmää Suomelle ei ole. Euroopan ja koko maapallon esiin tuominen on retoriikkaa Mika Waltarin runoista – totta toki mutta ei asian ytimessä. Vaikka historia ei sinänsä itseään toista, asettuu linjan valinta jälleen ajankohtaiseksi. Reunavaltiopolitiikka vai pohjoismainen suuntaus. Viimeksi mainitun valinta ei edellisellä kerralla säästänyt Suomea talvisodalta mutta ensin mainittu olisi vienyt maan suoraan osapuoleksi suursotaan.

  Pohjoismainen suuntaus tänä päivänä edellyttää onnistuakseen ja toimiakseen sekä Suomen että Ruotsin Natoon liittymistä. Suomi ilman Ruotsia johtaisi Suomen turvattomaan asemaan irrallisena Nato-alueena kartalla kahdelta puolelta potentiaalisesti vihamielisten voimien ympäröimänä – itäraja ja Itämeri jossa nämä voimat vahvasti vaikuttaisivat ilman Nato-Ruotsin tasapainottavaa panosta. Tämä ratkaisu myös johtaisi muiden vaihtoehtojen puuttuessa käytännössä Suomen liukumisen reunavaltiopolitiikkaan kun yhteisyys Ruotsiin ja pohjoismaihin hiipuisi.

  Suomi kuuluu länteen ja pohjoismaihin sen takeena. Pohjoismaisen suuntauksen eteen on Suomen politiikan jatkuvasti tarmokkaasti ponnisteltava varsinkin kun Skandinavian maat eivät aivan varauksetta ole koskaan lukeneet Suomea homogeeniseen yhteyteensä. Ne monessa asiassa pitävät Suomea vain pohjoismaiden ulkojäsenenä. Tähän asiaan vaikuttaminen on ennen muuta Suomen käsissä.

 4. Toisen maailmansodan jälkeen USA nimesi, mielivaltaisesti, kuka on terroristimaa.
  Perusteluiden ei ollut niin väliä.
  1,5 miljoonan Eesti, joka on hyttysen paska itämeressä, julistaa Venäjän terroristimaaksi.
  Millään järkisyilla ei perustella, kuten ei Suomikaan.
  Julistetaan, että ”Venäjän barbaarinen hyökkäys Ukrainaan!”
  Pää täynnä läskiä, ei edes anneta miettimistä, miksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan?
  Ei sitä, että Ukrainan on ollut vuodesta 2014 sisällissodassa.
  Ei pää läskiä täynnä kyetä eikä haluta esittää julkisessa medisassa tuolloin vielä järkevää kirjoittelua Ukrainan sisällisisodasssa, jossa Ukrainan fasistit olivat hyvin näkyvässä asemassa.
  Jos siis tuolloin.
  Ei läskipäät halua kuulla tai keskustella, mikä ratakiseva rooli on ollut USA:lla, joa 2014.
  Ei läskipäät halua miettiä, miten Ukrainan kriisin syyt ovat Neuvostoliiton hajottamisessa 1991 lähtien.

  Ei, ei haluta miettiä. Ei sitä ja siksi, kun USAn molo on aivoissa saakka…niin Eestin idiooteilla kuin Suomenkin.

  Ei mietitä, miksi juuri geopoliittisesti Suomi, Eesti, Latvia, Liettua ja Puola ovat kaikkein kovimmin räksyttämässä.
  Miksi USA kiinnittää huomiota….

  1. Kommunismin sokeassa uskossa on neukkulan molo komunistin aivoissa eikä tosiasioilla ole mitään tekoa.

 5. Eikös Viro ole linjannut, että heiltä Venäjän puolelle sotimaan lähteville ei ole sitten enää takaisin paluuta Viroon tms.?

  Kuulin sattumalta siivun ohjelmaa, jossa Virossa oleskeleva Venäjän kansalainen oli saanut kutsun sotaan, joka kutsu kuitenkin oli mennyt hänen äidin osoitteeseen Venäjälle, koska pojan osoite ei ollut tiedossa. Äiti oli sitten menehtynyt ja poika totesi, ettei aio ilmoittautua mihinkään, vaikka todennäköisesti oleskelulupansa päätyttyä joutuu palaamaan kotimaahansa, jossa odottaisi vankila/ pakko rintamalle.

  Että ehkäpä tuossa Viron tiukassa linjassa on hyvät ja ei niin hyvät puolet…

Kommentoi