PS puolue kaikkein kriittisin Venäjää vastaan

Kysely tehty jossa suomalaisilta kysytään kuinka moni kokee uhkana Venäjän hyökkäyksen mm Baltiaan ja Suomeen. ”Ruudinsavuinen kysely” ja muistutan että olen monesti puhunut että Venäjä tulee haluamaan Suomen osaksi hirmuhallintoaan, eli hyökkää Suomeen.

PS puolue vastustaa eniten Venäjän pyrkimyksiä ja luo selvän mielipiteen siitä että Venäjä on suuri uhka!

”Puoluetasolla sotaa kannattivat eniten perussuomalaisten äänestäjät (25%). Rahkosen mukaan jyrkät Venäjä-toimet tapaavat korostua juuri perussuomalaisten vastauksissa.”

”– Ihmettelen näidenkin tulosten pohjalta sitä puhetta, että perussuomalaiset olisi jotenkin Venäjä-mielinen puolue. En löydä mistään meidän tutkimuksistamme tukea sille väitteelle vaan päinvastoin. Kannattajat ovat melkeinpä kaikkein kriittisimpiä Venäjää kohtaan ja kannattavat kovaa linjaa.”

(IS)

Tässä tämä kysely;

40 vastausta artikkeliin “PS puolue kaikkein kriittisin Venäjää vastaan”

  1. ”Sotasiipi” ….onko ne myös russofobisia kun eivät hyväksy Venäjän toimia Ukrainassa ja vastustavat Venäjän toimia Suomea kohtaan ….

   1. Se ei nyt Suonen asiaa mitenkään auta. Se on äijäsiipi, joka meluaa. Taitaa tosipaikan tullessa luikkia erämökeilleen kstselemaan sotaelokuvia ja panna päät pensaaseen.

 1. Muuten tapasin eilen RUK kurssi n:o 270 tulenjohtokokelaan. Oli pitkä, salskea ja erittäin fiksu keskusteluja ja hymy päälle. Oli prenikoita ansioista rintapielessä.
  Kysyi minun kurssini numeroani, joka oli pitkälti yli 100 kurssia aikaisemmin PST- komppaniassa. Naureskeltiin ajan kulua, kun kerroin, mitä me teimme sinkoineen pöheiköissä.

  Tällaiasiin nuoriin on luottaminen ei tyhjiin höpögalluppeihin.

  1. Sehän on hyvä että tämä kokelas on motivoitunut. Hyvinkin tuleva PS puolueen jäsen…

  2. HK : ”Kysyi minun kurssini numeroani,..” – ketä voisi kiinnostaa?

   Blogin otsikko oli : ”PS puolue kaikkein kriittisin Venäjää vastaan”

    1. HK puhuu mitä sylki suuhun tuo. Huomasin saman mutta en edes kehtaa oikoa kun tyyppi ei ymmärrä itsekään mistä puhuu 😅

     1. Jospa nyt pitäydyt omilla blogeillasi. Niin mauton on ensinnäkin PS puolueen ajojahti ja toisaalta tietämättömyytesi asioista. Eli ei minun blogiin mitään paskaa enää sinulta. 😅

  3. Omakohtaiset sepitelmät ovat kaiketi niitä parhaita.

   *
   HK kertoilee:

   24.10.2022 09:08

   ”Muuten tapasin eilen RUK kurssi n:o 270 tulenjohtokokelaan. Oli pitkä, salskea ja erittäin fiksu keskusteluja ja hymy päälle. Oli prenikoita ansioista rintapielessä.”
   [ 270 hah hah ..]

   25.10.2022

   ”Omakohtaiset jutut, kokemukset elämästä, autoista, luonnosta, oikeasta – väärästä taas vähiin päin- ne ovat omakehua-ketä kiinnostaa ?”

 2. Suomi, suomi, suomalainen, suomi, joo. Itselläni ei ole perussuomalaisia kohtaan kammoa, vaikka en samastu pätkääkään kyseisen puolueen paatokseen.

 3. Muistikuvani mukaan PS:ssä on olut yksitäisiä poliitikkoja, jotka ovat olleet Venäjään myöntyväisiä.

  Perussuomalisten johto ja sen enemmistö on kyllä pitkään suhtautunut Venäjään kriittisesti.

  ****
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9a425c88-a83a-4f8c-a22b-d814e1815086

  Lauantai 21.9.2019 klo 12:08

  Halla-aho Ylellä perussuomalaisten Venäjä-mielisyydestä: ”Olemme ainoa Venäjään johdonmukaisen kriittisesti suhtautunut puolue Suomessa”

  Jussi Halla-ahon mukaan on täysin oikeutettua käydä keskustelua siitä, onko nykyinen Venäjään kohdistunut pakotepolitiikka ollut kovin tehokasta ja onko se loogista.

 4. Väinö Linna on sanonut: ”Ei minulla ole mitään ideologiaa. – Arvostan omaa maatani, sen kansaa, sen kieltä, sen kulttuuria. Jos en tekisi näin, miten sitten osaisin arvostaa toisia kansoja ja heidän kulttuuriaan.”

 5. ”…Arvostan omaa maatani, sen kansaa…” — intersektionaaliset feministit eivät ilmeisesti kuulu tähän kansaan, eikä heitä(kään) tarvitse arvostaa?

  Niin runollisia kuin tällaiset lainaukset ovatkin, mietin kuinka realistista on ajatella, että kaikille nuorille suomalaisille ajatus vaikkapa ”isänmaan” aseellisesta puolustamisesta tai sota-intoilusta todellisuudessa edustaisi arvomaailmaa/ ihannetta, johon nuoret ihmiset oikeasti haluaisivat samastua?

  Voidaan toki haukkua omankin maan aseista kieltäytyvät lusmuiksi ja arvottomiksi ihmisinä, perustellen tällainen asenne vaikkapa Halla-Aholaisella keskustelupolitiikan avoimuudella, joka lienee eufemismi sota-intoilulle ja barbarismin ihannoinnille??

 6. ” ..intersektionaaliset feministit” – voihan jessus, joko taas, no ei haittaa mitään ..

 7. Kyllähän se tietysti harmittaa, kun on vuosia hokenut, että Perussuomalaiset on Venäjä- mielinen puolue ja joutuukin huomaamaan, että näin on vain omassa mielikuvitusmaaikkassa.

  Silloin ei voi kun yrittää hämätä ”sotasiipi” argumentoinnilla.

  1. Kertoo vain sen ettei henkilö tiedä itsekään mistä puhuu. On vain sokea raivo yhtä puoluetta kohtaan.

   1. Alan poistamaan sinun tekstejä jos pistät tähän vielä jotain. En jaksa lukea paskaa jota suollat tänne

 8. Niille, jotka eivät juurikaan ole olleet kiinnostuneita (puolue)politiikasta tai edes uutisten orjallisesta lukemisesta kilttinä tyttöinä ja oikeamielisinä poikina, ei onneksi kohdistu myöskään olettama siitä, että mitään olisi vuosia hoettu. Typerä sota pakottaa pohtimaan aiheita, jotka eivät normaalisti kiinnosta, kuten ei maanpuolustus, sota tai aseet, jotka eivät mielestäni kuulu 2020-luvulle, vaikka taantumusta kohti olemme menossa ja hyvinvoinnin huippu sekä tipping point on ilmeisesti saavutettu ja suunta lienee kohti alamäkeä tästä eteenpäin… Siinä on täysin yhdentekevää harmittaako vai kiihottaako uniformut. Itse kallistun kylläkin ensin mainittuun suuntaan, halusin tai en. Ei mahda mittään preferensseilleen ja tunteilleen, joita jokaisella on, myöskin kauriilla metsissä.

 9. Siivosinpa taas keskustelua. Persuista ei tarvitse pitää, mutta päin naamaa ei tarvitse heitellä asiattomuuksia kumpaankaan suuntaan! Persujen äänestäjätkin ovat ihmisiä joille kuuluu ihmisarvo, kuten kuuluu myös heille jotka eivät persuista paljoa piittaa.

  Mutta aihe venäjämyönteisyydestä on ainakin kaksijakoinen:
  1. Vanhat puolueet joilla on aatteellista rakkautta ja kontaktia venäjään: SDP ja Kepu ennen kaikkea
  2. Protestipuolueet jotka keräävät etenkin tukijoikseen ja sivurooleihin vähän kaikenlaisia tallaajia: Persut ja Vasemmisto ennen kaikkea

  Ei siinä – olit ryhmässä 1 tai 2, se on idiotismia yhtä lailla.

  1. HK valehtelee ja laukoo ihan ääliömäisiä juttuja. Jos henkilöllä ei ole muuta agendaa kuin valehdella niin onko hänen pakko sitä pistää tänne.

 10. Että pannaan sanoja/ajatuksia toisten suuhun ja sitten näiden perusteella uhriudutaan. Onko tämä jotain itserefleksoituvaa indiefilosofiaa vaiko sitä itseään?

 11. Valehteleminen ei ole laissa tai säännöissä kiellettyä. Valheesta mainitseminen ei myöskään ole. Valheesta, tai mistään muustakaan maininta ala-arvoisesti ja henkilöön käyden sen sijaan on kiellettyä.

  Veikkaan, tietämättä paremmin, että tässä ei ole kyse valehteluista vaan pinttyneistä makuasioista.

 12. Ehdotan myös toista näkökulmaa: aina aika join jos käy niin, että vastustajasi suutahtaa jostain sanomastasi todella paljon, se voi hyvin olla merkki että taisit osua arkaan paikkaan. Älä stressaa, älä jatka riitaa, vaan ota merkki voitostasi sekä asiaa seuraava ilmainen julkisuus aiheellesi.

 13. Näkisin perussuomalaissa hyvät ja huonot puolet. Mutta aina olen enemmän henkilöä äänestänyt kuin puoluetta.

 14. Heikki Karjalainen , 24.10.2022 16:53
  *
  Onkohan tässä taas OMIEN tekemisienten retostelua – niitä piisaa ..
  *
  Heikki K ” …Ja oli ne radiotkin (Tyko) saatanan painavia raahata selässään.”
  *
  Blogin aihe: ”PS puolue kaikkein kriittisin Venäjää vastaan”

  **********************************************************

  [ Niin muuten se 270 – mitä ihmettä?
  Heikki Karjalainen
  24.10.2022 09:08 ]

 15. Satusedän muutkin itseään koskevat kirjoitukset PB:en taitavat olla vain tarua.
  *
  Niin muuten se 270 – mitä ihmettä?

  *
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Reserviupseerikurssi

  Luettelo Reserviupseerikoulun reserviupseerikursseista

  259 Hehku 6.11.2021–13.2.2022

  ******************************************************

  Heikki Karjalainen , 24.10.2022 09:08

  ”Muuten tapasin eilen RUK kurssi n:o 270 tulenjohtokokelaan. Oli pitkä, salskea ja erittäin fiksu keskusteluja ja hymy päälle. Oli prenikoita ansioista rintapielessä.”

 16. Mun mielestä sota Ukrainassa on monimutkaisempi kuin kukaan kertoo, mutta olin toki vastaan venäläisten maakauppoja ennen vuotta 2008. Persut oli ainoa puolue silloinkin joka vastusti sitä.

 17. Heikki Karjalainen vallittaa muiden PB:n bloggaajien linkkien käytöstä.

  Kun katselee Heikin blogin avauksia, niissä on useimmiten vähintään yksi linkki.

  Jaa että miksi tämä bloggaukseni on tässä blogissa? – se ei ”pysynyt” Heikin blogin avauksessa.

  https://www.pirkanblogit.fi/2022/heikki_karjalainen/paivan-loopit-keta-kiinnostaa-vs-oma-kokemus-juttu-ei-ketaan-kiinnosta-vai/

  Päivän lööpit, ketä kiinnostaa vs. oma kokemus, juttu ”ei ketään kiinnosta”, vai ?

  ************************************************************
  Heikki Karjalaisen omaa linkkiviidakkoa.
  Katso ja ihastele ..
  *
  https://www.pirkanblogit.fi/2022/heikki_karjalainen/some-demokratian-tuholainen-vai-ei/

  Some demokratian tuholainen vai ei ?
  *

Kommentoi