6 vastausta artikkeliin “Runo vuodelta 1919”

 1. Suuri ja mahtava ”neuvostoliitto”, sun puolestas taistohon käydä ma saan./
  On ukrainan kansa nyt veljiä meille, se liitämme yhteyteen venäjän maan.

  Palaa kunnian päivät nyt venäjälle, punaruusut nyt hautoja koristaa, missä sankarivainat muistuttaa meitä, olkoon ikuinen ain` äiti venäjänmaa.
  arvi.

   1. Marko hyvä, ehkä nyt tulkitset väärin, tämä oli venäläinen näkökulma, ei minun, mutta poista toki, jos menin Putinin pään sisään ja toin sen blogissasi esiin.

    1. Runous on vaikea taiteenlaji ja satiirinen sellainen se vasta vaikea onkin, se voi johtaa päinvastaiseen tulkintaan kuin mihin kontekstiin se oli tarkoitettu

 2. Moskova -nimen sanotaan periytyvän ugrien Mustajoki -nimestä. Slaaveilla taisi olla kehittyneempi maatalous kuin ugreilla ja ehkä paremmat aseet. Ugrilaisuus joutui perääntymään ja sekoittumaan slaaveohin. Moskova oli åitkään myös mongolien vallan alla
  uusmongolit, kuten Kaarle XII, Napoleon ja Hitler ovat myös Moskovaa uhanneet. Kangasalan LaiskaJaakko, Jaakko de la Gardie on Moskovaan tunkeutunut, tosin muiden avustuksella Venäjän ollessa hajaannuksen tilassa.
  Muuan Moskovan suuriruhtinas voitti mongoliarmeijan Don -joella. Sai nimekseen ”donilainen”, Donskoi. Olisikphan NHL:ssä pelaavan Donskoin esi-isiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *