Sotasiivestä hyvää huomenta päivää

Kirjoitan kun Euroopassa sattuu tämmöistä ”ruudinkatkuista” ja ”sotahullujen” tapaista meininkiä. Rauhaa rakastava diktaattori Putin aloitti maasodan koska se on hullu. Tämmöinen hullu voi aloittaa minkä tahansa naapurimaan kanssa myös sodan…Suomi.  Mutta, ainiin, eihän sen pitäisi olla mahdollista. Olenko kirjoittanut siitä mahdollisuudesta ihan tarpeeksi..en näköjään

29 vastausta artikkeliin “Sotasiivestä hyvää huomenta päivää”

 1. Marko kaikki on aina mahdollista ei sitä kukaan ole kieltänyt
  Siksi Suomessakkin puolustusvoimat on takuu varmaan hereillä eikä Suomi ole lukitsematta keltään
  Joka on lukittu pitää paikkansa kelle vaan
  Joo kannattaa Helsinkissä varansa ja pitää varabellumi housuissa ei tuu kuppaa terv tepivaari

 2. Putin apinoi Tuplawee Bushin politiikkaa balduripropakandaansa myöten. Irakin sota kesti vuosia. Ukrainan sodan kestoa on vaikea arvipida tässä vaiheessa. Miljoonia pakolaisia ehkä lähtee liikkeelle.

 3. Suomen Presidentti sanoi juuri suorassa TV lähetyksessä : ”Uhka ei kohdistu Suomeen nyt…” , eli voi vielä kohdistua…??? Dialogi oli kuulemma käyty nyt loppuun…🤔

 4. Venäjä ei ikuisesti jatka kuumaa sotaa. Onko se viikkoja vai kuukausia, en tiedä, mutta jossain kohtaa akuutit taistelut hiljentyvät.

  Kun se päivä tulee, Naton jäsenhakemuksen pitäisi olla postissa.

  Jos ei ole, tarvitaan jo päitä vadille.

  1. Putin on taistellut joka vuosikymmen sen jälkeen kun tuli valtaan eli sotaa on olemassa ja tulemassa lisää hänen osaltaan!

 5. Tämän laitan Suomen Sotilas sivulta tähän kokonaisuutena:

  ”Tänään Viro viettää itsenäisyyspäiväänsä. Se ei tule jäämään viimeiseksi. Viro on Naton jäsen.

  Tänään aamulla kello 5.38 saamamme tiedon mukaan Kiovassa räjähdyksiä ja ilmavoimien tukikohtaa vastaan kaupungin lähellä hyökätty.

  Viron tiedustelupalvelun (tieto meille noin neljältä tänä aamuna) ja amerikkalaisen tietolähteen mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän asevoimien hyökkäys Ukrainan joukkojen hallussa vielä eilen olleille Ukrainan alueille on alkanut aamulla joskus ennen neljää.

  Baltian kirjeenvaihtajamme ääninauhoite Valko Venäjän ja Liettuan rajalta tänään kello 8.31 suoraan nauhalta siteerattuna:

  Venäjän merijalkaväki noussut maihin Odessassa.

  Tieto maihinnoususta Odessaan kumottiin myöhemmin. Mereltä on kuulunut räjähdyksiä ja useissa lähteissä sekoittuvat nyt tuli-iskut ja joukoin tehdyt hyökkäykset. Joka tapauksessa sota on yksiselitteisesti alkanut. (Korjaus kello 0937)

  Harkovassa mahdollisesti maataisteluita. Ukrainan pohjoisrajalla Valko-Venäjän asevoimat ylittäneet Ukrainan rajan. Nimettömänä pysyvä erään henkilösuojan vuoksi tässä mainitsematta jättämäni Baltian maan asevoimien eversti esitti näkemyksenään tänään aamuyöllä, että: ”Naton pitäisi nyt iskeä automaationa Valko-Venäjän asevoimia vastaan. Valko-Venäjä ei käsittääksemme ole vielä osa Venäjää. Valko-Venäjä on aloittanut maahyökkäyksen Ukrainan maaperälle.”

  Ongelmana on kuitenkin se, että Ukraina ei ole NATOn jäsen.

  Kirjeenvaihtajamme jatkaa: Jos länsi jatkaa edelleen samaa jauhamista kuin tähän asti niin kannattaa pian alkaa varautumaan sodan ennalta ehkäisyyn valmiutta nostamalla näilläkin lakeuksilla.

  Kello 8.32. Saamammae myöhemmin kello 8.41 vahvistetun tiedon mukaan Lvivissä läntisessä Ukrainassa annettu väestölle ohjeita varautua evakuoitumiseen ja kehotuksia pysyä sisätiloissa. Tarkempia vahvistettuja tietoja väestön evakuoinnista ei meillä ole.

  Harkovassa väestö saanut vastaavat ohjeet.

  Kello 0837 ukrainalainen lähde kirjoittaa:

  Rajaviranomaiset ilmoittaneet valtion rajojen yli hyökätyn Venäjältä ja Valko-Venäjältä tänään kello 0500 Ukrainan aikaa ensin tykistö, sekä jalkaväen ja panssarijoukkojen raskas-ase- ja jalkaväen kevytasetulella. Tulitus kohdistui Luhanskin alueelle, Sumyyn, Harkovaan, Chernihiviin, Žytomyrin (Zhitomir) hallintoalueelle (Oblast) sekä eteläiseen Ukrainaan Krimiltä. Edelleen (kello 0932) on epävarmaa missä määrin tulitusta on seurannut eteneminen Ukrainan alueelle ja kuinka syvälle.

  Seuraamme tilannetta myös Virossa. Eilen illalla Virossa nostettiin hiljaisesti valmiutta. Poliisin ja kodinturvajoukkojen sekä vakinaisen väen ajoneuvoja näkyi liikenteessä tavallista enemmän erityisesti Tallinnassa. Toiminnassa pyrittiin kuitenkin selvästi hienovaraisuuteen. Eilen vietettiin Venäjän asevoimien ”Isänmaan puolustajien” -päivää ja tänään niin ikään Viron itsenäisyyspäivää.

  Aamulla saamiemme osin epävarmojen tietojen valossa näyttäisi siltä, että ainakin aamulla Venäjän jo eilen, itäiseen Ukrainaan niin kutsuttujen separatistien jo vuodesta 2014 Venäjän tuella miehittämille alueille, soluttamat joukot olisivat pidättäytyneet vain sitomaan Ukrainan asevoimat itään.

  Oman arvioni mukaan hyökkäys jatkuu pohjoisesta ja luoteesta saartaen Kiovan ja Ukrainan päävoimat itään. Lisäksi Mariupol ja Odessa kaapataan ja mahdollisesti hyökätään myös Venäjän Transnistrian nukkevaltiosta lännessä tai ainakin käytetään sitä joukkojen sitomiseen omalta suunnalta. Valko-Venäjää käytetään operaatiossa nyt odotetusti yhtenä Venäjän sumuverhoista.

  Kaikkeen nyt saatavaan pintatilanne kuvaan tulee suhtautua hyvin varauksellisesti. Myös väärää tietoa tarjoillaan sodan sytyttyä ja huhut lähtevät laukkaamaan.

  Selvää on vain se, että Ukrainan liikekannallepano myöhästyi yhtä pahasti kuin lännen vastatoimet. Niin kävi Puolassakin vuonna 1939.”

  JP

 6. Nyt pitäisi muun maailman reagoida todella jyrkästi ja katkaista kaikki kaupallinen, materiaalinen ja rahallinen yhteistyö.
  Samalla pitää putina asettaa syytteeseen sotarikoksista ja kaikki henkilökohtaiset pakotteet päälle.

 7. Missähän kaikki ”sotasiiven” ilkkujat nyt luuraavat?
  Ei ole näkynyt kommentteja ryssän hyökkäyksen ”kuvitelmista” yhtään kappaletta.
  Iskikö todellisuus näillekin ilkkujille perille vai odotetaanko hyökkäyksen loppua ja selitetään sitten, etteihä se ryssä todellisuudessa mitään valloittaa halunnutkaan?
  Terveisiä vaan ryssäuskovaisille.

 8. Hyvä asia tässä sodassa on, että Ukraina ja ukrainalaiset taistelevat.

  On ammuttu alas venäläisiä lentokoneita ja helikoptereita. On tuhottu Venäjän panssarivaunuja, jne. On jopa saatu Venäjän armeijan taistelijoita vangiksi – näytetty kuviakin vangeista ja heidän aseistaan.

  1. Valitettavasti lienet oikeassa.
   Jäljelle jää vain ryssän täydellinen eristäminen ja sen oligarkkien omaisuuden takavarikoiminen kokonaan.

 9. Kuulostaako tutulta :

  ”Putin tuhosi lännen luottamuksen Venäjään sukupolviksi, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.
  HUIJARIN juonet selviävät höynäytetyille vasta, kun on liian myöhäistä.

  Vladimir Putin höynäytti Joe Bidenia, Olaf Scholzia ja Emmanuel Macronia. Diplomatia oli huijausta. Rauhaneleet olivat ajanpeluuta joukkojen siirroille.

  Viikko sitten presidentti Macron luuli jäävänsä historiaan valtiomiehenä. Olihan hän neuvotellut huippukokouksen Bidenin ja Putinin välille. Putinia ei kiinnostanut kokoustaminen, Putinia innosti hyökkääminen Ukrainaan.” (IS)

 10. Ihan ilahduttavaa on se, että ukrainalaiset ovat saaneet ammutuksi alas ainakin yhden ryssän alligator-taistelukopterin.

 11. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008640606.html

  Vladimir Putinin sodanjulistuspuhe sanasta sanaan

  ”ARVOISAT Venäjän kansalaiset! Rakkaat ystävät!

  Aloitan siitä, mistä puhuin puheessani kuluvan vuoden helmikuun 21. päivänä. Kyse on siitä, mikä herättää erityistä huolta ja levottomuutta, niistä perustavanlaatuisista uhista, joita lännen vastuuttomat poliitikot karkeasti ja häikäilemättä vuodesta vuoteen ja askel askeleelta luovat meidän maatamme vastaan. Tarkoitan Nato-liiton laajenemista itään, sen sotilaallisen infrastruktuurin tuloa lähemmäs Venäjän rajoja.

  [ Viro, Latvia, Liettua ovat olleet NATO:n jäseniä parikymmentä vuotta tuottamatta Venäjälle mitään ongelmia.]

  *
  Vastaukseksi ehdotuksiimme olemme jatkuvasti törmänneet joko kyyniseen petokseen ja valehteluun tai painostus- ja kiristysyrityksiin, ja samaan aikaan Pohjois-Atlantin liitto on kaikista vastalauseistamme ja huolestuneisuudestamme vääjäämättä laajentunut. Sotakoneisto liikkuu ja, toistan, lähestyy aivan meidän rajoillemme.

  [ Tällaista tekstiä suoltaa sarjavalehtelija Putin. Nämä sanat kuvaavat Putinin toimia Ukrainan suhteen : ” kyyniseen petokseen ja valehteluun tai painostus- ja kiristysyrityksiin,..” ]

  *
  Tämä johti siihen, että entiset sopimukset eivät tosiasiassa enää toimi. Suostuttelu ja pyynnöt eivät auta. Kaikki, mikä ei tyydytä hegemoniaa, vallanpitäjiä, julistetaan arkaaiseksi, vanhentuneeksi, tarpeettomaksi. Ja päinvastoin: kaikkea, mikä tuntuu heistä edulliselta, ylistetään viimeisenä totuutena, tungetaan läpi hinnalla millä hyvänsä, julkeasti, kaikin keinoin. Erimieliset painetaan polvilleen.

  [ M.m. tämän sopimuksen on Venäjä Putinin johdolla rikkonut:

  Budapestin ydinsulkusopimuksen allekirjoittivat 1994 presidentit Boris Jeltsin (vas.), Bill Clinton, Leonid Kutshma ja pääministeri John Major.

  Ukrainan ulkoministeriö on kaivanut esiin liki 20 vuotta vanhan sopimuksen, jossa Venäjä, Yhdysvallat ja Britannia antavat turvallisuustakuut Ukrainalle.

  Britannian pääministeri John Major, Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin allekirjoittivat Budapestissa joulukuussa 1994 yhdessä Ukrainan presidentin Leonid Kutshman kanssa ydinsulkusopimuksen, jossa Ukraina luopui sille jääneistä Neuvostoliiton ydinaseista.

  Ydinaseettomuuden ehdoksi Ukraina vaati turvallisuustakuut.

  Sopimuksen mukaan Venäjä, USA ja Britannia takaavat Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden.]

  *
  Se, mistä puhun nyt, ei koske vain Venäjää eikä herätä huolta vain meillä. Tämä koskee koko kansainvälisten suhteiden järjestelmää ja joskus myös itse Yhdysvaltojen liittolaisia.
  .
  [ Putin, parantaako naapurimaahan hyökkääminen kansainvälisten suhteiden järjestelmää?]

  *
  [ Seuraavaksi Putin , muistuttaa NATO: toimista Serbiaa vastaa. Putin ei halua muistella, että Serbia toteutti Bosnia-Hertsegovinassa ja Kosovossa kansanmurhaa. ]

  *
  Samanlainen kohtalo valmistettiin myös Syyrialle. Länsiliittouman taistelutoimet tuon maan alueella ilman Syyrian hallituksen suostumusta ja YK:n turvallisuusneuvoston pakotteita – se ei ole mitään muuta kuin aggressio, interventio.
  .
  [ Putin ei halua muistella sotatoimia, joilla Venäjä tuli diktaattori Bashar Hafez al-Assad’a.]
  *
  Tähän joukkoon kuuluvat myös maallemme annetut lupaukset olla laajentamatta Natoa tuumaakaan itään.
  .
  [ Päinvastoin länsimaissa on varsin yhteinen näkemys, että NATO:n liittyminen on kunkin maan oma päätös. Putin, ovatko NATO:n liittyneet maat uhkailleet Venäjää? -eivät ole]

  *
  Siksi maa ei ollut valmis ottamaan täysissä voimissa vastaan natsi-Saksan hyökkäystä, kun se ilman sodanjulistusta hyökkäsi maahamme 22. kesäkuuta 1941.
  .
  [ Maa, siloinen Neuvostoliitto, oli kuitenkin kyllin vahva hyökkäämään Suomen kimppuun vuonna 1939.]
  *
  *
  *
  No kukin voi lukea Putinin puhetta eteenpäin – diktaattorit puhuvat omalle kansalle omalla tavallaan.

 12. Joskus kansalaisetkin voivat osallistua Venäjän pakotteisiin.

  *
  https://www.is.fi/autot/art-2000008641997.html

  Karavaanarit lopettavat yli 30 vuotta kestäneen Teboil-yhteistyön – syynä Venäjän tunkeutuminen Ukrainaan

  Yhteensä kymmenien tuhansien suomalaiskaravaanareiden valtakunnallinen kattojärjestö SF-Caravan ry kertoo lakkauttaneensa Teboil-yhteistyön.

 13. Diktaattori Titon kuoltua Jugoslavia hajosi. Hajoamista seuranneet murhat kuuluivat monikultturismin lieveilmiöihin. Höynähtänyt suvaitsevaistomme ei osaa antaa arvoa varovaisuudemme monikultturismin suhteen. Myös monikulttuurinen eu-liittovaltio edemlyttäisi ärjyä diktatuuria ja sanan vapauden rajoittamista, jotta kansat eivät kävisi toistensa kurkkuihin ja kurpitsoihin käsiksi.

 14. Venäläiset voivat vastapakotteena sulkea ilmatilansa. Samalla se menettää merkittävä valuuttatulolähteensä.

  *************************************************************************
  https://www.hs.fi/talous/art-2000008642151.html

  Venäjä sulki ilmatilansa brittilentoyhtiöiltä – Myös Finnair voi olla pian ongelmissa, jos vastapakotteita laajennetaan

  ************************************************************************
  Selvittelin kuinka paljon pidempi matka on pohjoisnavan kautta Helsingistä Tokioon verrattuna matkaan Venäjän yli.

  Venäjän yli : 7 817 km

  Pohjoisnavan yli : 10 024 km

  *************************************************************************
  Sivutuotteena tuli esille outo venäläisten ohjusisku Finnairin konetta kohden.

  *********************************************************************’*
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Finnairin_lento_915

  Finnairin lento AY 915 oli Finnairin reittilento Tokiosta Pohjoisnavan yli Helsinkiin 23. joulukuuta 1987. Lentäjien kertoman mukaan sitä kohti ammuttiin Kuolan niemimaan tai Barentsinmeren alueelta ohjus, joka räjähti vain alle puoli minuuttia siitä, kun se olisi törmännyt lentokoneeseen.
  Tapaus tuli ilmi vasta syyskuussa 2014, kun asiasta julkaistiin laaja artikkeli Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla.[1] Asia herätti ilmi tullessaan laajaa kiinnostusta suomalaisessa mediassa ja tuohtumusta niissä poliitikoissa ja viranomaisissa, joiden tietoon asian olisi kuulunut aikoinaan tulla.
  *
  Nämä erikoisvarustetut koneet mahdollistivat 13 tunnin ja 10 024 kilometrin lennon vaatineen reitin lentämisen. Lennot lennettiin kansainvälisessä ilmatilassa ja Pohjoisnavan yli, sillä Neuvostoliitto oli vaatinut Siperian ylilennoista normaalien navigaatiomaksujen lisäksi erillisiä lisämaksuja.

 15. En ole varma kuka tässä on oikeassa, mutta ..

  Saksa ja Italia ovat Venäjältä tuodun kaasun suurostajia. Maksut hoidetaan, kuulemma, Swift-rahansiirtojärjestelmässä.

  Juuri nämä maat vastustavat Venäjä sulkemista Swift-rahansiirtojärjestelmästä.

  Olen ihmetellyt Saksan energiapolitiikka – miksi maa on (oli?) aikeissa lisätä kaasun tuontia Venäjältä.

  Samanaikaisesti Saksan hallitukselle on lähes paniikinomainen halu sulkea maan kaikki ydinvoimalat ja kivihiilivoimalat. Eikö ensin kannattaisi laatia suunnitelmat korvaavista energialähteistä kestävältä pohjalta?

  Venäjän kaasu ei edusta kestävää pohjaa.

  **********************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2eecef68-a0b1-4290-bcb5-69dd3f31d90b

  Iltalehden Kreeta Karvala.

  Pakotteiden ulkopuolelle jäi nimittäin yksi kaikkein järeimmistä toimista. Se olisi toteutuessaan sulkenut Venäjän ulos maailmanlaajuisesta Swift-rahansiirtojärjestelmästä.

  1. Hysteerinen ydinsäteilyoelko ja viherhulluus johtavat Saksaa eikä sen seurauksisa todellakaan ymmärretä.
   Nyt Saksa ja Italia, mikä on vielä pahemmin neukkulan kaasusta riippuvainen (varastot n. 2 viikoksi), estävä swift-katkon kansallisista syistään.
   Ei EU ole yhtenäinen.
   Isot maat vetävät aina kotiin päin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *