9 vastausta artikkeliin “Suomessa ei ole metsää?”

 1. Yhteiskunnan elätit mellakoivat miettimättä, mistä elatuksensa saavat.

  1. Näitä pitäsi roudata nyt istumaan tuonne itärajalle paikoille joista laiton maahantulo on mahdollista. Siinä voi äitiä tulla ikävä kun ei ole mäkkäriä ja hiukset on täynnä hirvikärpäsiä ….siellä se elokapina pitäisi pitää!

 2. Kyllä Suomessa pitäisi metsää olla: maalman metsäisimpiä maita pinta-alaan suhteutettuna. Maailman metsäisin teollisuusvaltio.
  Silti näkee ininöitä myös Lapin Kansan mielipidesivuilla kuinka huonosti Suomen metsät voivat ja kuinka Suomessa ei ole enää metsiä vaan puupeltoja.
  Olen huntannut, että Suomessa on metsiä, ja puupeltoja löytyy niistä Euroopan maista, jotka ovat omat metsässä tuhonneet jo aikapäiviä sitten.

  Ehkä nämä ”elokapinalliset” ja muut inisijät ovat jo vieraantuneet luonnosta niin paljon, etteivät näe metsää puilta. Oma osansa varmaan on ideologialla nimeltä ekologia (luontouskonto), jonka propagandaa myös verorahoitteinen Yle on merkittävästi tuottanut, puhumalla ”meidän metsistä”, kun tarkoitetaan yksityisten ihmisten omistamia metsiä. Aiheesta voisi porista pitempäänkin, mutta riittäköön tällä kertaa.
  Vielä kuitenkin sen verran, että Suomen metsätalous että metsäteollisuus kelpaavat esimerkiksi mille valtiolle tahansa.

  1. itselleni ajatus animistisista uskonnoista, joissa kunnioitettiin sekä pelättiin erilaisia metsän ”jumaluuksia” tai henkiä vaikuttaa jotenkin hienolta ja hienommalta kuin monoteismi ainakin.
   Luin myös, että vainajalle voi merkitä karsikkopuun, johon kirjoitustaidotonkin on saanut oman puumerkin, joka sitten kaiverrettuna pilkkaan saattaa ajan myötä hautautua puun sisään puun korjatessa itse itensä — mikä on jo melkoisen apofaattista luonnonmystiikkaa mielestäni 😉

   Sitten jos sielu tai kalmo sattuisi nousemaan harhailemaan kalmistosta, niin hän tajuaisi olevansa kuollut nähdessään karsikkoon kaiverretun puumerkkinsä!

 3. Eräs brittikirjailijahan suuttui aikanaan Suomelle ja kielsi kirjojensa käännösten painamisen suomalaiselle paperille, koska joku kertoi heille että olemme tuhonneet kaikki sademetsämme.

  Pirulauta, hän oli oikeassa. Meillä ei ole yhtään sademetsiä täällä enää.

 4. Mänty ja kuusi (euroopankuusi ja siperiankuusi pohjoisempana) taitavat olla Suomen metsien yleisimmät puulajit sekä metsätalouden kannalta myöskin rahallisesti tuottavimmat puulajit.

  Roskapuunakin pidettyä haapaa käytetään sitten heikon lämmönjohdon sekä tikkuuntumattomuuden vuoksi mm. laudepuuna saunoissa, vaikka se on luonnon monimuotoisuuden kannalta avainlaji ja kestää kuusta paremmin metsäpaloja johtuen sen juurakon säilymisestä, joka voi olla jopa tuhansia vuosia vanhaa, josta nousee sitten uusia versoja.

  Metsätalouden ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen arvot eivät kenties aina kohtaa, kun erilaisia näkökulmia on vaikkapa kuusen tuholaisiin ja juurilahottajiin liittyen (männyn ja kuusen juurikäävät), joista osa ilmeisesti leviää hakkuiden yhteydessä — eikä toisaalta metsää luonnollisesti uudistaville metsäpaloille taida olla sallivuutta toisin kuin vaikkapa Amerikan Yhdysvalloissa, joissa uhanalaisen, sypressikasvien heimoon lukeutuvan Mammuttipetäjän nimenomaan tiedetään tarvitsevan lisääntyäkseen metsäpaloja, jotka avaavat puun käpyjen siemenkodat, joiden kuivumista ja siementämistä myös edistävät erilaiset tuholaistoukat, joiden funktio lienee myös tuottaa puu-aineksesta humusta, joka puolestaan sitoo kosteutta maahan sekä lienee tärkeää ravinnerikasta maaperän elinvoimaisuuden ylläpitäjää mm. typpipitoisuutensa vuoksi.

  Itselleni vieras ilmiö ei ole vegaani ilmastohihhuli, jonka omavaraisuudesta osa tulee suomalaisesta metsärahastosta esimerkiksi. Olisi kiintoisaa tietää, mitä elokapinalliset tarkoittavat kuvan kyltin iskulauseillaan.

 5. No eräille metsä onkin tuulen kaatoja täynnä joissa onkin oikealle metsälle vain vaaroja
  sinne iskee kaikki metsää tuhoavat vaikkapa mäntypistiäinen
  Muuten espa ei ole metsää terv tepivaari

Kommentoi