11 vastausta artikkeliin “Kyllä digi ”pelastaa””

  1. Tämä onkin mielenkiintoinen aihe. On sanottu että kryptovaluutat reguloimattomina ovat ”riistokapitalismia” paljaimmillaan.

    Lisäksi nämä vekkulit pakkaavat laitteensa ja liikkuvat halvan sähkön perässä pakoon sieltä, missä niiden käyttö kielletään, kuten Kiinassa tehtiin:

    ”Experts say the miners are highly mobile.
    ”Miners pack shipping containers with mining rigs”, said David Gerard, author of Attack Of The 50 Foot Blockchain, ”so that in effect they are mobile computer data centres, and they are now trying to ship those out of China”.
    It’s not clear where they will go, but even before the crackdown the geography of mining was shifting.

    Kazakhstan, a country rich in fossil fuels, saw an almost six-fold increase in mining – increasing its share from 1.4% in September 2019 to 8.2% in April 2021.”

    Ja

    ”The data also revealed the close ties between sources of cheap electricity and Bitcoin mining.
    Researchers found a seasonal movement of mining between Chinese provinces in response, it was suggested, to the availability of hydro-electric power.
    Mining moved from the coal-burning northern province of Xinjiang in the dry season, to the hydro-abundant southern province of Sichuan in the rainy season.
    The researchers noted that ”this seasonal migration has materially affected the energy profile of Bitcoin mining in China”, adding that it illustrated ”the complexity of assessing the environmental effects of mining”.
    Sichuan banned Bitcoin mining in June.”

    (https://www.bbc.com/news/technology-57811959)

  2. Myskisetä vauhdissa:

    ”We’ve all heard the stories of Bitcoin millionaires.
    Elon Musk is the latest.
    His electric car company Tesla made a paper profit of more than $900m (£646m) after buying $1.5bn (£1bn) -worth of the cryptocurrency in early February.

    Its high profile support helped pushed the price of a single Bitcoin to more than $58,000.
    But it isn’t just the digital asset’s price that has hit an all-time high. So has its energy footprint.
    And that’s caused blowback for Mr Musk”

    (https://www.bbc.com/news/science-environment-56215787)

  3. Juuri kun tuossa laskuja maksoin niin ei sitä vuorta niistä paperilaskuista tule kun kaikki on digi digi ..eikä tuu ees hiki hiki. Entäs kun järjestelmät pettää niin kuinka digi digi toimii…

  4. Tässä lisää saman tyylistä kehitystä:

    ”Datakeskuksia puuhataan nyt joka puolelle Suomea. Keskukset syövät paljon sähköä mutta tuovat vähän uusia työpaikkoja.”

    (MOT – Datakeskusten tyhjät lupaukset / https://areena.yle.fi/1-50654068 )

    Onhan se kiva saada vauvakuvat ja joogavideot pilveen ja pilvet täyteen, vaan mikä ja missä pilvi?

    1. ”Miten sähkön kulutuksen ja sähkön tuotannon huomattava lisääminen voi olla ilmastoteko?” – Toimittaja kysyy MOT:n ohjelmassa, jossa Fortumin esitettiin luvanneen tuottaa energiaa datakeskuksiin vihreästi:

      ”Fortum on nyt keksinyt ratkaisun [hiilineutraaliuden tavoitteeseen pääsemiselle]. Juuri se on laatinut suunnitelman Haminan kokoisten datakeskusten sijoittamisesta Espooseen ja Kirkkonummelle. Tietokoneiden kuumentumisen synnyttämää hukkalämpöä aiotaan sitten lämmittää lisää ja ajaa kaukolämpöverkkoon”

      Itse siis näkisin kotitalouksiin ja välttämättömiin perustarpeisiin tuotettavan sähkön kuitenkin vielä eri mittaluokan kysymyksenä kuin vaikkapa kryptovaluutat tai sen, että jokainen yksittäinen kuluttaja ja kotitalous perheineen ja lapsineen käyttää runsaasti pilvitilaa, jota täytyy saada lisää ja lisää, koska jokainen ihminen on niin tärkeä ja jokainen selfie/ matkakuva niin arvokas.

      1. itse olen kytkenyt pois laitteistani sen, etteivät ne tallenna eivätkä varmuuskopioi enää mitään mihinkään pilveen, en myöskään pidä tilejä missään somessa ja muutenkin säätänyt kulutukseni ja digitaalisen kulutukseni minimalistiseksi.
        Eihän ratkaisu ylikulutukseen ole kulutustavan korvaaminen toisella, vaan oman kuluttamisen vähentäminen, näkisin.

        1. Pitäisi varmaan tehdä osittain sama, nythän kaikki älyttömät Whatsapp kuvatkin menevät pilveen.

          1. Minulla ei mikään mene pilveen, vaan tallennan vain haluamani laitteeseen.
            Ei pääse ”pilvi” hajoamaan…

  5. Kryptothan romahtivat vähän aikaa sitten, ei käy sääliksi! Turhia laskutoimituksia energian tuhlaamiseksi. Rikolliset myös noita ovat suosineet.

  6. Vaikka kovin digimaailmassa toimiva olen, pitkällä tikullakaan en ole koskenut kryptovaluuttoihin. Muutama tuntemani henkilö on, kaikki ovat näppinsä polttaneet.

    Ei siinä ole mitään vikaa että tekee riskisijoituksia, jos rahaa on ja kantti kestää. Sitä voi sijoittaa startuppeihin tai kasvuyrityksiin, sen semmoisiin. Siinä voi monikymmenkertaistaa rahansa tai menettää kaiken – mutta sentäs se perustuu johonkin todelliseen tapahtumaan.

    Kryptovaluutat ovat pyramidihuijauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *