Vihreiden kriisi…hiilinielut!

Samaan aikaan kun Suomessa on energiakriisi, talous kriisi, hoitoalankriisi…niin kyllähän Ohisalo keksii Suomeen seuraavan kriisin! Hiilinielukriisi!

Tuossa on tästäkin kriisistä miljardiluokan lasku! Ottaen huomioon että Suomen vaikutukset maailmalla (vaikka häviäisimme kansana olemasta) on 1 promillen luokkaa niin mehän maksetaan!

(Ismo Alanko; Kriistä kriisiin)

”Ja mä liikun kriisistä kriisiin, kuljen komein askelinTahdon että kaikki ois kuin ennenkinKuljen kriisistä kriisiin enkä löydä apuaOnnen sirpaleet mua haavoittaa ja saaKriisiin
Kriisistä kriisiin, kuljen komein askelinTahdon ettei mikään ois kuin ennenkinKuljen kriisistä kriisiin enkä löydä apuaOnnen sirpaleet mua haavoittaa ja saaKriisiin”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6b28b415-ad23-4c4b-a57a-1845291f30c1

19 vastausta artikkeliin “Vihreiden kriisi…hiilinielut!”

  1. Kun ei ole kykyjä asioiden hoitoon ja ymmärtää vain sokean ideologiansa, ei muuta voi odottaakaan.

  1. Ihan mielenkiintoinen juttu.
   Vaan – miten metsien sitomiskyky voi vähentyä niin kauan kuin hakataan vähemmän kuin metsä kasvaa?
   Kasvuhan silti sitoo enemmän kuin hakkuissa poistuu.
   Menee penteleesti ohi elon laskuopin matematiikan.

    1. Valitettavasti en jaksa kirjoitella sinua varten kaikkea sitä, mitä jutussa on käsitelty.
     Otin esiin vain yhden esimerkin typeryydestä – enkä väitä jutun sitä edes edustavan.

  1. Enpä usko Mika, että tahot, joille Taalaksen ajatuksiin tutustuminen olisi tarpeellisina, tarttuvat suosituksiisi.

   Esim. Taalaksen lausuma siitä, että Keski – Euroopassa on tahoja, jotka pahimmillaan näkisivät pohjoisen metsät hiilinieluina, jotta itse voivat jatkaa fossiilisten polttoaineiden käyttöä, saa kyllä monen ilmastofanaatikon Suomessakin nikottelemaan.

   Taalas peräänkuuluttaa ilmastotoimissa kokonaisuuden huomioimista. Ilmaston ja monimuotoisuuden lisäksi poliittisessa päätöksenteossa olisi hyvä ottaa huomioon myös talous ja työllisyys sekä toimien vaikutukset omaisuuden arvoihin.

   Suomalaisten poliitikkojen pitäisi ajaa sellaisia ilmastoratkaisuja, joissa huomioidaan kokonaisuus ja Suomen etu, sanoo Taalas.

   Nythän tilanne pahimpien vouhottajien kohdalla on juuri päin vastoin. Mitä enemmän haittaa Suomelle, Suomen taloudelle ja suomalaisille ylipäätään, niin sitä kiivaammin niitä asioita edistetään.

   1. Juju U, Petteri Taalaksessa on kaksi ikävää ominaisuutta joista ensimmäinen on se,että hän tietää mistä puhuu ja toinen on se, että hän ei kuulu fanaatikojen joukkoon joka aiheuttaa ilmastoahdistuneille allergiaa.

 1. Niin miksi vihreät ovat menestyneet jarruttamaan ja toisaalta jos teknologia olisi ollut asialla meillä olisi jo puhdas energia, mutta kun isojen firmojen pelkkä voitto on tavoite niin tässä ollaan ja toisaalta sijoittavat varansa aina venäjän epävarmoihin kohteisiin ja tulevat sieltä velkaisina apua kerjäämään…

 2. Olen sijoittanut pennin jos toisenkin vihreän energian kasvuyrityksiin. Jos näette minun asuvan lähivuosina hienossa linnassa kasvattamassa kanoja, vihreä vallankumous on tosiasia. Jos näette minut vielä kymmenenkin vuoden päästä saman volkkarin ratissa, vihreä bisnes epäonnistui.

  …noh, ehkä ei ihan noin, mutta ainakin tällä hetkellä on paljon yritystä tehdä vihreää bisnestä, ilman valtion rahoja. Lähtökohtaisesti innovaatio on hyväksi.

 3. Suomessa metsien kasvuvauhti on hidastunut,,,,

  ”Suomalaisen metsän kasvu on hidastunut: Tästä se johtuu – Nyt uusi kasvu vaatii kirvestä

  Takavuosikymmenten isot hakkuut loivat nykyisen hiilinielun. Nyt nielut hupenevat, ja metsien käyttöön kohdistuu suurempia paineita kuin kenties koskaan.”

  (Tekniikka & Talous)

  1. Päinvastoin. Nykyiset avohakkuut alkavat sitomaan hiiltä vasta 20-30 vuoden kuluttua.
   Ratkaisu on hakata mahdollisimman suuret määrät vain suurimpia puita jatkuvan kasvun periaatteella sekä samalla liittää oikeat harvennushakkuut alueille.
   Edelleen pikaisesti valita ohjelmaan suojellut alueet, mitä on vaadittu, mutta vähitellen niitä kasvattamalla, ei hyppäämällä tasolle 30 % millään kiireellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *