Politiikka ja urheilu

Kun joku yksittäinen urheilija, seura tai urheilun järjestö kieltäytyy kilpailemasta Venäjällä en koe sitä urheilun ja politiikan sotkemisesta toisiinsa vaan tekona inhimillisyyden puolesta.

Ennen kaikkea tietysti Putinin Ukrainaan hyökkäyksen takia mutta myös Venäjän harjoittama laaja douppaus ja nuorten luistelijoiden ja voimistelijoiden epäinhimillinen  kohtelu ansaitsee rangaistuksen.

Ikävää että sanktiot koskettavaisivat myös rehellisiä ja kunnollisia venäläisiä urheilijoita ja urheillun ystäviä joita varmasti on paljon.

25 vastausta artikkeliin “Politiikka ja urheilu”

 1. Nämä urheluun ja urheilijoidin liitettävät sanktiot ja rangaistukset tulevat vain lujittamaan kansan yhtenäisyyttä venäjällä pitkittyessään, se on nähty jo nyt ennen tätä sotatilaakin, kun venäläisiä urheilijoita on nöyryytetty kieltämällä heiltä oman maansa lipun ja tunnusten käyttäminen kansallishymnineen.
  Douping on huoni poinnin tähän yhteyteen vetää mukaan Myllymatti, sitä tapahtuu kaikkialla, myös suomessa.
  Ei kansaa nyt pidä rangasta mielipuolen päiväkirjalla päähän lyömällä.

  1. En rupea jankkaamaan mutta pakko sanoa Arvi että olen kanssasi eri mieltä tässä asiassa.
   No sen verran että myös taloudelliset pakotteet filosofiasi mukaan pitäisi kieltää koska ne koskevat kipeimmin juuri Venäjän kansaan.

    1. Anteeksi jos näin koit, yritin vain provosoida saamaan kantasi taloudellisten pakotteiden vaikutuksesta venäjän kansaan verrattuna urheiluaiheisiin boikotteihin.

     1. Jos nyt kuitenkin länsimaat kykenisivät olemaan laittamatta urheilijoita sijaiskärsijöiksi.
      Tottakai he kuuluvat venäjän valtioon siinä kuin Kremlin troikkakin, mutta jos me heitä rangastaan valtiojohtonsa rikoksista, niin se ei ainakaan heikennä Putinin otetta vallankahvastaan.

      1. Siis että venäläisiä urheilijoita ei saisi laittaa sijaiskärsijöiksi mutta venäläisen kansan kyllä taloudellisten pakotteiden myötä?

 2. En pidä venäläisiä niin yksinkertaisina, että he eivät ymmärtäisi ketä vastaan tälläiset boikotit ja muut pakotteet olisivat.

  On myös niin, että on paljon venäläisiä, myös urheilijoita, jotka hyväksyvät tai ainakin antavat hiljaisen siunauksensa Putinin toimille Ukrainassa.

  Putinia kohtaan tulee kohdistaa painetta myös Venäjän sisältä päin.

  1. Nämä pakotteet toimivat itseään vastaan, sehän on nähty.
   EU alueella asuu 500 miljoonaa ihmistä ja ei varmasti olisi ihmisloukkaus, jos ja kun he lähtisivät taistekemaan asein venäjää vastaan Ukrainan maaperälle, tässä nyt liikaa tujotetaan kansanvälisiin sopimuksiin, joita toinen osapuoli ei näytä kunnioittavan vähääkään.

 3. IS=Helsingin Jokerien KHL-kausi on ohi. Seuran tiedotteen mukaan vallitsevassa maailmantilanteessa kauden jatkaminen olisi ollut mahdotonta.

  – Oma kantani kauden päättämisestä oli selvä heti torstaiaamuna. KHL:n toimintatapojen mukaisesti minun oli kuitenkin käytävä keskustelut liigan kanssa. Tämän vuoksi pystymme valitettavasti tiedottamaan asiasta vasta nyt, kertoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri.

  – Maailmassa eletään juuri nyt todella vaikeita aikoja. Kaikki ajatuksemme ovat tilanteesta kärsivien ihmisten luona. Toivomme, että tilanteeseen löytyy pikaisesti rauhanomainen ratkaisu, jatkaa Kurri.

 4. Niin Arvi jos vaan jaksat niin mielelläni lukisin ratalankamallisi urheiluun ja talouteen liittyvien pakotteiden erovaisuuksista,

  1. Urheilu on tietenkin osa myös taloutta, mutta se on häviävän pieni murto-osa valtiontalouden rattaissa, joten mitä sillä voitettaisiin, että urheilijat laitettaisiin häpeämään johtajansa sotakiimaa.
   En nyt osaa tämän parempaa rautalankamallia sinulle vääntää, kun kansakoulun yhteiskuntaopin tunnit kuluivat minulta lasketteluun ja pituushyppyyn.

   1. Tuntuu että ajattelen asiaa enemmänkin moraalisena ja eettisenä, sinä urheilun ystävänä ja inhorealistina. Hyvä näin, tämän asian kohdalla jätän sinut nyt rauhaan, toivottavasti koet itsesi ”voittajaksi” keskustelussamme.

    1. …tässä ei olla kumpikaan voittajia eikä häviäjiä ja toivottavasti tasapeli tyydyttää sinua.

     1. Ihan olen tyytyväinen kun asiallisesti ”kiistellään”. Malta olla vielä sanomatta että kouluaikoina olin hyvä pituushyppääjä, siinä lajissa oli tapani voittaa kilpakumppanit huomattavan suurella erolla. Harva minulle sadan metrin kilpajuoksussakaan pärjäsi, takaa-ajajatkaan eivät kiinni saaneet.

      1. Samoin, onhan noita piirinmitaleita pituushypystäkin nuorena tullut saatua, enkka on 680

       1. No, minä olen nostanut puntteja jo pojissa 17-v, alle 75 kg yht. 300 kg. 60 m aikaan 7.1s myös pojissa. Telinevoimistelun piirinmestaruus. Monta maratoonia.

 5. Olympialaiset nykyisellään pitää lopettaa. Koko urheiluun liittyvä järjestelmä pitää romuttaa ja kaikki valtiontuet pois. Ammattiurheilu pannaan. Se, joka kärähtää dopingista, isäntäjärjestö kieltoon 10 v. Formulat pannaan. Urheiluksi voidaan kutsua vain harrasteurheilua. Muu on sairasta.

  Paltaan siihen, mistä jokin urheilulaji on syntynyt. Pituushyppy joen ylityksestä. Samoin seiväshyppy. Jalkapallo syntyi Etelä-Amerikassa, jossa sotapäälliköt potkivat mestattujen päitä maaliin.

  Tein joskus liitolle ehdotuksen, että Lahti voisi järjestää olympialaiset antiikin aikaisesti, alastomin kilpailijoin.
  Ei ne pysyneet mekäläisen ajatuksen kulun perässä. Silloinen ESSn päätoimittaja Pesa Vuorio tykkäsi.

 6. On turha selittää kansan kärsivän neukkulassa.
  Siellä on aivan liian paljon putinan rikollisen toiminnan kannattajia urheilusakissa, joten se siitä.
  Toki rehellisiä ja putinan rikoksia vastustaviakin on, mutta sille ei voi mitään – Ukrainassa urheilijatkin kärsivät enemmän.
  Kaikki urheilullinen yhteistyö pitää lopettaa ja kaikki kisat pois neukkulasta.
  Kilpailkoot keskenään ja ”voittakoot” toisiaan.

 7. Politiikka ja urheilu

  On usein sanottu, ettei politiikka ja urheilua pidä sekoittaa toisiinsa. Joskus urheilu on saattanut toimia liennyttävänä voimana.

  Mielestäni sotilaallinen hyökkäys toiseen maahan ei ole politiikkaa.

  Joku toinen, esim. Putin, saattaa nähdä asian toisin. Putin saattaa nähdä väkivallan käytön poliittisena toimenpiteenä.

  ************************************************************************
  Sana politiikka juontuu antiikin kreikan kielen sanasta politikos, ”kansalaisia koskevaa”. Alkuperältään politiikka on käytännön tai teorian vaikuttamista toisiin ihmisiin globaalilla, kansallisella tai yksilöllisellä tasolla.
  Nykyisessä yleiskielessä sanalla politiikka tarkoitetaan usein johonkin tiettyyn kokonaisnäkemykseen tai aatteeseen pohjautuvaa toimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan valtiollisiin, valtioiden välisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin tai jolla hoidetaan niitä. [Wikipedia]

 8. Niinpä — Euroopan yleisradiounioni EBU:a johtaa porukka, jonka mielestä aseellinen hyökkäys naapurimaahan on (vain) politiikkaa.

  *****************************************************************************
  https://www.is.fi/viihde/art-2000008640884.html

  EUROVIISUJEN järjestäjällä ei ole aikeita sulkea Venäjää pois laulukilpailusta varhain keskiviikkoaamuna alkaneen sodan takia, uutisoi The Independent.

  – Euroviisut on epäpoliittinen kulttuuritapahtuma, joka yhdistää kansoja ja juhlistaa monimuotoisuutta musiikin kautta, Euroopan yleisradiounioni EBU sanoo lausunnossaan.

 9. Mielestäni oikeita päätöksiä

  ***********************************************************************
  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008640388.html

  Suomi ei lähetä hiihtäjiä maailmancupeihin Venäjälle

  Myös Ruotsin hiihtoliitto on Expressenin mukaan ilmoittanut, että se ei lähetä joukkuetta maailmancupiin Venäjälle.

  **********************************************************************
  https://www.ksml.fi/urheilu/4491153

  Suomi vetäytyi Venäjällä järjestettävistä jääpallon MM-kisoista yksimielisellä päätöksellä – Ruotsi seurasi perässä

  **********************************************************************

  Kevään jääkiekon MM-kisoista Venäjä pitäisi mielestäni sulkea pois.

 10. Aikansa väännettiin että saako vaiko ei raha tulla urheiluun, tiedämme että raha voitti. Nyt jakaa mielipiteitä että onko soveliasta politiikan tulla urheiluun, ans kattoo miten käy tässä.

Kommentoi