Ukrainalaisia sankareita

Kaikki ukrainalaiset ovat sankareita puolustaessaan kotimaataan. Joitakin voidaan kuitenkin  nostaa esiin viime päivien tapahtumien perusteella.

Presidentti Volodimir Zelensky joka rohkaisee kansaansa taisteluun. Hän on itse kansan parissa taistelujen keskellä toisin kuin eräs joka piileskelee Kremlissä ja lähettää nuoria miehiä tappamaan ja kuolemaan omien kuvitelmiensa takia.

”Kiovan haamu”,  ukrainalainen hävittäjälentäjä jonka jo eilen kerrottiin pudottaneen kuusi venäläistä hävittäjää Kiovan yläpuolella. Yhdestä pudotuksesta näytettiin kuvaa Alfa tv.llä. Ukrainalainen lentäjä ampaisi ilmeisesti Mig-29 koneella venäläisen Sukhoin perään, ampui ohjuksen ja kohta venäläinen putosi tulipallona.

Ukrainalainen sotilas joka tuhosi sillan etenevien venäläisten edestä samalla uhraten oman  henkensä. Silta oli miinoitettu ja Venäjän armeijan yksiköt olivat tulossa sillalle. Sotilas meni laukaisemaan miinoituksen tietäen ettei ehtisi itse alta pois. Silta tuhoutui ja venäläisten eteneminen pysähtyi vähäksi aikaa.

Ukrainalaiset merisotilaat jotka tapettiin Mustan meren saarelle. Venäläinen sotalaiva lähestyi ja vaati sotilaita antautumaan. Sotilaat vastasivat: ”Venäläinen sotalaiva, haista V.. tu!”  Laiva avasi tulen ja 13 merisotilasta sai kaatui. Ei ehkä viisasta mutta  kertoo ukrainalaisten asenteesta.

Luin, että tutkimuksen mukaan maanpuolustustahto on Euroopassa suurin Suomessa ja toiseksi suurin Ukrainassa. Kun Euroopan maat ovat jättäneet Ukrainan yksin niin toivottavasti heille edes toimitetaan kunnon aseita.  Taistelijoita kyllä löytyy. Saksan lupaamat 1000 panssarintorjuntaohjusta ja 500 ilmatorjuntaohjusta ovat myönteinen merkki, luulisi että muiltakin mailta apua menee, USA:lta ainakin.

6 vastausta artikkeliin “Ukrainalaisia sankareita”

  1. Sitä toivon minäkin, että länsimaat antaisivat runsaasti aseapua Ukrainaan.

    Tässä tapauksessa on pelkkää hurskastelua sanoa, että Eu ei anna aseapua sotaa käyviin maihin. Minä näen asian niin, että Ukraina ei sodi, vaan käy puolustustaistelua ylivoimaista maahantunkeutujaa vastaan.

  2. On vaan totuus kun kansa puolustaa kotimaataan ei sitä noin vaan vallata vaikka tulijalla olisikin ylivoima sillä ei pelkästään voitto tule terv tepivaari

  3. Olihan siellä ex-preidentti Poroshenkokin poseeraamassa rynkyn kanssa.
    Kunnon puolustuksessa miesvahvuus ei ole ratkaiseva tekijä, vaan osaaminen, tekninen tuki ja aseistus.
    Hyökkäjällä vastaavasti pitää olla arviolta 10- kertainen ja määrä perinteisessä sodankäynnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *