Taasko meiltä salataan asioita?

Tuntuu kummalliselta, miten Suomen ja Ruotsinkin Natojäsenyys ei etene. Miten kaksi maata Unkari ja Turkki voivat jarruttaa niinkin suuren yhteisön, tai miten sitä pitäisi kutsua. Kaikki muut 27 natojäsentä hyväsyivät Suomen ja Ruotsin hakemukset, ilman suurempia ongelmia, jo kuukausia sitten.

Unkarin jarruna toimii entinen presidentti Viktor Orban, ilmeiseti kitkana on EU;n rahoitusuhka, tai paremminkin sen hylkääminen.

Turkin, tasavallan yksinvaltias diktaattori Erdokan toimii isona kivenä meidän hakemuksiemme tiellä. Sen kiven yli ei tunnuta pääsevn millään keinoilla alkuun hänen vaatimuksensa oli, että Ruotsin Ja Suomen on luovutettava kaikki Erdokanin listaamat yli 70 terroristia. Jälkeen kai Ruotsi on muutaman luovuttanut. Suomi on häätänyt yhden terroristin, joka ei ollut edes Turkin listoilla.

Nyt on uutena asiana, vai onko se uusi, mutta meiltä salattu aseiden vientikielto. Se kuulemma ei ole myyntikielto, mutta ei kerrota pitäisikö niitä sitten lahjoittaa.

Onko Suomi Ja Ruotsi sekoittanut koko Nato organisaation?

10 vastausta artikkeliin “Taasko meiltä salataan asioita?”

 1. No tuohon asiaanhan riittää yhden jäsen maan hylkäys taikka jarruttelu
  Unkari on luvannut hyväksyvänsä jäsenyyden ensi vuoden puolella turkista en osaa sanoa mitään
  Mutta jäsenyys pitää olla kaikilta mailta hyväksytty terv tepivaari

 2. Tuo ”vientikielto” oli tosiaan poliittisesti helppo temppu. Teknisesti se ei ole kielto, ei vaan anneta lupia (jotka ovat aina tapauskohtaisia). Lopputulos on toki sama.

  Sanoisin että siellä ne tappavat toisiaan täysin meistä riippumattakin.

 3. Kumpikin maa käyttää estoa omiin tarkoitusperiinsä ja se ei muutu ennenkuin kumpikin saa tahtomiaan asioita kylliksi kotiinpäin.
  – Ehkä alun perin olisi voitu jättää koko anomusprosessi herran haltuun korkeintaan todeten että meillä on turvatakuut ja omat asevoimat.

 4. Ehkäpä lähdettiin turhankin vauhdikkasti ja juhlallisesti liikkeelle, meillä oli ihan vääränlaiset kuvitelmat natohakemuksille. Ei kai ymmäretty, että Nato on näinkin lepsu ja aikaansaamaton. Miten käy ja miten tapahtuu, jos jossain tapahtuu kiireesti autettava vallankaappaus, joka koskee selkeästi natomaata vastaan. Komeillaanko silloinkin vaan hienoilla aseilla ja maaiman parhailla ohjuksilla.

 5. En ymmärrä mitä tässä asiassa on salattu.

  On yleisesti tiedossa, että Turkin ihmisoikeuspolitiikka ei kestä päivänvaloa. Esimerkiksi kurdien kohtelu.

  Siksi ei ole myönnetty aseiden vientilupia Turkkiin.

  Ihmisten luovuttaminen esimerkiksi Turkkiin taas vaatii pätevät todisteet, että kyseinen henkilö on syyllistynyt raskaisiin rikoksiin. Ei Suomi luovuta, ellei siihen ole perusteita.

  1. Sitä aseiden vientikieltoa on piiloteltu, vastahan Erdokan otti sen puheeksi. Ainakin minä kuulin siitä vasta nyt.

   1. Varsinaista aseiden vientikieltoa Turkkiin ei ole päätetty. Yksinkertaisesti ei vaan ole myönnetty vientilupia – tapauskohtainen harkinta.

 6. Muistan 70-80 -luvulta kun Unkari oli Suomen ystävyysvaltio, mutta mitenhän on asian laita nykyään.

Kommentoi