Teurastaja tavoilleen uskollisena

Esko ahoa voi perustellusti pitää Suomen itsenäisyyden ajan hirveimpänä ihmisenä. Jos kymmenien tuhansien ajaminen kuolemaan ei olisi riittänyt, hän jatkoi rahoittamalla venäjän sotakassaa ja vaatimalla julkisen terveydenhuollon alasajoa. Tämäkään ei hänelle riittänyt, vaan nyt hän rahoittaa ihmisoikeusrikoksia kiinassa.

Diktatuurista toiseen, EK:n piikkiin

Ylen juttu aiheesta on tavallaan oireellinen. Juttu sinänsä kertoo asiallisesti: kiinnostus vaihtui totalitaarisesta valtiosta toiseen – vaan muutoin jutussa ollaan varovaisia. Siinä kerrotaan miten aho jätti tehtävänsä putinin sotakassan vartijana alkuvuodesta. Muiden venäjä-diilien jatkuminen sen sijaan mainittiin vain epäsuorasti toisaalla. Aho on yhä venäjän leivissä, kuten jutun toisessa kappaleessa muistutetaan.

Niin oudolta kun se tuntuukin, yhdestä asiasta lama-Suomen teurastaja ei kenties valehtele. Hän toteaa: Olen tässä […] tekemässä töitä suomalaisen elinkeinoelämän palveluksessa – ja tämä hälyttää lisää. Todellakin, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK on tässä tilaajana. Ahon kerrotaan olevan ”EK:n Kiina-tietämyksen parantaja”.

Vaikka miten riistoporvari olenkin, en ole koskaan pitänyt EK:ta minkään arvoisena laitoksena. He myrkyttävät mahdollisuudet työmarkkinapolitiikan kehittämiseen, sabotoivat pienten yritysten toimintamahdollisuuksia, tukevat aktiivisesti veronkiertäjiä ja heittävät kapuloita rattaisiin kun avoimuutta yritetään edistää. Heistä ei ole mitään hyötyä sen paremmin oikeiston kuin vasemmiston avainryhmille. Jos tämä ei riittäisi, nyt he ovat ottaneet koko demokratian tähtäimeensä. Tästä järjestöstä on vielä meille paljon haittaa, sanokaa minun sanoneeni.

Olemmeko liian kilttejä?

Väliotsikon kysymykseen sanoisin että joo. On aika lailla oireellista, että kun kansa vaatii syytteitä maanpetturuudesta, päättäjät kokoontuvat Timo Haapalan ympärille vaatimaan miehestä kuningasta. Voin kuvitella sitä ihmisten tuskaa heidän viedessään kukkia ahon tapattamien läheistensä haudoille. Paljonko yhden miehen pitää saada tuhota? Mistä kaikesta pitää antaa anteeksi? Monenko diktatuurin alaisuuteen hän saa maamme viedä?

Jokainen 1990-luvun laman vältettävissä ollut itsemurha, jokainen hoidon eväämiseen silloin kuollut. Jokainen Georgiassa ja Ukrainassa venäjän luoteihin kuollut. Jokainen kadonnut uiguuri. Tiedättekö, tuossa on aika monta uhria. Ei aho heitän omin käsin tappanut tai liipaisimesta vetänyt, mutta luodit hän kyllä osti ja aseenkäytön opasti. Minä kysyn: minkä (sensuroitu) takia me häntä niin hirveästi ymmärrämme ja suvaitsemme?

P.S. En ole esko aho, siksi en halua väkivaltaa ratkaisuksi. En hyväksy, suoraan tai epäsuoraan, välillisesti, aktiivisin toimin tai toimia välttämällä, minkäänlaista pienintäkään väkivaltaa edes tällaista teurastajaa kohtaan. Haluan, että media lopettaa hänen glorifioimisen, siinä se.

6 vastausta artikkeliin “Teurastaja tavoilleen uskollisena”

 1. Ehkä parivaljakon toinen kansakunnanvalehtelija, iiro viinanen, pitää tässä valossa ”kukittaa”, koska hän on parantanut tapansa ja kasvanut ympäristöaktiiviksi Lahdessa.

 2. Aho on edelleen naimisissa myös Kremlin kanssa vaikka muuta puhuu!

  ”China Officea johtaa hallituksen puheenjohtajana entinen keskustalainen pääministeri, nykyisin konsultti- ja neuvonantajatehtävissä toimiva Esko Aho. Hän on mukana vanhempana neuvonantajana myös vastaavassa Venäjään keskittyneessä East Office -yhtiössä.” (YLE)

  Tämä lupposilmä kepuli on niin kuvottava kuin olla voi 🤮🤮🤮

 3. Lupsakka persoona.

  Ja toki laman ”hoitajissa” oli monenlaista tekijää, muitakin, mutta käytännössä aho ja koivisto olivat pääsaatanat ja heistä vain toinen oli suoraan rahojen saamapuolella.

 4. Kyllä jonkinlailen totuus oli se, että Suomen valtio oli konkurrssin partaalla, eli oli pakko tehdä tuo operaatio.
  Mutta, sen jälkihoito epäonnistui karkeasti, jossa poliittiset voimat jättivät kansan ja pienyritykset nuolemaan verisiä hasvojaan ja kuolemaan.
  Ketkä ja mitkä hallitukset tähän laiminlyöntiin olivat syyllisiä ?

 5. Paljon puhetta PK-yritysten puolesta, mutta isoja autetaan isolla rahalla erilaisten etuisuuksien kautta. Olin alalla jossa iso osti pienet pois sitä mukaan kun olisivat olleet vaaraksi kilpailulle. Media pitää Ahoa esillä koska mediakin on isojen asialla. Puolueeton media puuttuu.

 6. Konkurssi oli todellakin totta, mutta sen hoitotapa on toinen asia. Kyllähän tuossa tietyt henkilöt näkivät mahdollisuuden tehdä jättimäistä tiliä. Laman hoito kesti tarpeettoman kauan ja oireet olivat tarpeettoman suuria, kun päätettiin aloittaa yritysten kaappaus.

  Niilo taisi sen tiivistää.

Kommentoi