Venäjä urheilemaan!

Viime viikot on puhuttu paljon siitä, miten putinin parhaat kaverit olisi taas aika päästää mukaan urheilukilpailuihin. Puolustajista löytyy Suomenkin ammattiurheilun suvereeni kärki, mutta urheilun ulkopuolella vastustus on yhä suurta. Ei hätää ystävät, ehdotan kompromissiratkaisua.

Asenteella siitä selviää

Venäläinen kaverihan ei itsessään ole sen pahempi kuin kukaan muukaan meistä – ja jos nyt vain sattuu olemaan putinin lähipiiriä niin onko se nyt niin justiinsa? Jokaisella meillä on joku pöhkö kaveri, niinku tuolla naapurin Penalla, sen yks tuttu kerran tankkas bensaa dieselautoon. Sama asia, eikös niin? Joten oleellista on varmistaa että urheilija ei ole sotahullu. Se riittäköön.

Venäläinen urheilija osallistukoon kilpailuun, kunhan hän toteaa että venäjän hyökkäys Ukrainaan on väärin jossain julkisessa mediassa. Julkiseksi mediaksi lasketaan myös yksityinen keskustelu, kunhan keskustelun olemassaolon voi todistaa henkilö, joka vannoo asian kautta kiven ja kannon. Kuitenkin jos tällainen toteamus ei ole mahdollista, voidaan hyväksyä myös todistetusti havaittu ikävä ilme urheilijalta siinä kohtaa, kun hän on kuullut venäjän hyökkäyksestä ukrainaan. Jos ikävää ilmettä ei tässä kohtaa kuitenkaan ollut, voidaan hyväksyä jälkikäteen toteutettu ikävä ilme, kunhan urheilija ilmoittaa sen tehneensä. Jos kuitenkaan tämäkään ei ole mahdollista, voidaan hyväksyä myös lupaus siitä, että urheilija lupaa murahtaa peilin edessä lähitulevaisuudessa.

Jotta kokonainen urheilujoukkue voidaan päästää takaisin kansainvälisiin kilpailuihin, heidän pitää yksimielisesti ja julkisesti asettua venäjän hyökkäyssotaa vastaan. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, voidaan joustaa yksimielisyydestä kunhan enemmistö näin tekee. Jos se kuitenkaan ei onnistu, myös vähemmistö riittää. Jos julkinen asettuminen ei ole mielekästä tai mahdollista, voidaan hyväksyä myös pukuhuoneessa lausuttu kirosana, kunhan voidaan olettaa kirosanan johtuvan hyökkäyssodasta. Epäselvyystapauksissa asian voi vahvistaa sponsorin edustaja. Jos sponsorin edustaja sattuisi vahingossa putoamaan parvekkeelta edustusmatkalla venäjälle, voidaan kuitenkin hyväksyä lausunto myös pukuhuoneen siivoojalta, tai hänen ollessa estynyt, myös siivoojan lähipiiriin kuuluvalta henkilöltä. Jos lausuntoa tästä ei ole mahdollista suoraan hankkia, myös kirjallinen, allekirjoitettu lausunto käy. Jos allekirjoitusta ei löydy, tästä voidaan joustaa hyväksymällä tekstattu nimi.

Lisäksi venäjän olympiakomitean on luvattava, että he eivät enää harjoita dopingohjelmaa. Lupaus on annettava kameroiden edessä. Mikäli kuitenkin kamerat eivät toimi, voidaan lupaus silti hyväksyä mikäli kameroiden toimimattomuuteen on sponsorien hyväksi lukema pätevä syy. Olympiakomitean jäsenten on lisäksi vastattava rehellisesti, kun heiltä kysytään onko urheilijoita doupattu. Mikäli rehellinen vastaus ei kuitenkaan ole realistista tässä kohtaa, myös epärehellinen vastaus voidaan hyväksyä.

Ta-da!

Ja näin on ratkaistu jälleen yksi ongelma, noudattaen sitä korkeaa moraalista tasoa mitä globaali ammattiurheilu edustaa.

10 vastausta artikkeliin “Venäjä urheilemaan!”

 1. Kilpailkoot Valko-Venäläisten ja Pohjois-Korealaisten kanssa ihan vapaasti.
  Muualle heillä ei ole asiaa.
  Kansainvälinen nyrkkeilyliitto pitää erottaa kaikkien kansainvälisten liittojen jäsenyydestä samantien.

 2. Pidä ystävät lähellä ja viholliset vieläkin lähempänä
  Silloin tiedät mitä he aikovat tulevassa terv tepivaari

 3. Ei. Siinä joukossa urheilijoilla on ollut petos eri keinoja käyttäen joka riittänee syyksi.

 4. Ehkä olisi parempi, jos urheilija pysyisi kotimaassaan ja levittäisi sodanvastaista kantaansa.

  Länsimaisissa medioissa levitetyt kananotot eivät leviä Venäjälle.

  *
  Kyuu Eturautti : ”Venäläinen urheilija osallistukoon kilpailuun, kunhan hän toteaa että venäjän hyökkäys Ukrainaan on väärin jossain julkisessa mediassa.”

  *************************************************************************
  Urheilijakin voi olla sotahullu. Putinin kaverina Sergei Karjakin tuskin on saamassa kutsua ilmoittautumaan lähtemään sotaan Ukrainaan.

  https://www.is.fi/urheilu/art-2000008862138.html

  SHAKIN suurmestari Sergei Karjakin on puhunut avoimesti kotimaansa Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan puolesta. Sen takia Kansainvälinen shakkiliitto Fide antoi hänelle vuoden pituisen kilpailukiellon maaliskuussa.

 5. Vaikea asia. Suomen lentopallomaajoukkueen libero, Lauri Kerminen, hyllytettiin kun hän aikoo jatkaa pelaamistaan venäjän liigassa.

 6. Roistoja kaikki niin pitkään kuin hyökkäävät naapurimaihin. Ei näitä urheilijoita muualle kuin omaan maahan doping kisoihinsa

 7. Venäjän julmuus on nyt niin pahaa että vastalauseen on oltava kattavaa ja jyrkkää. Urheiluun osallistuminen sattuu Venäjään, sen se on ansainnut. Jos olisi tietoa että valtaosa venäläisistä kadunmiehistä vastustaa sotaa ja Putinia puhuisin pehmeämmin.

 8. Matti, ihmisten kesken asia on näin mutta puhumme urheilijoista.

  Silloin pitää joustaa sille tasolle missä urheilun moraali on. Kannattaa muistaa: tämä ei ole ensimmäinen kerta kun urheilijat tukevat maansa joukkomurhia, eikä venäjä ole ensimmäinen maa joka tätä tekee.

  Meistä monet eivät ainoastaan salli sitä että urheilijamme tukevat kansanmurhia. Monet suorastaan vaativat sitä.

 9. Että venäläistä urheilua on boikotoitava tulee myös siitä että Venäjä rahoittaa (voitelee) urheilun päättäjien yhteisöjä, näin oli ollut tehtävä jo ennen Putinin sotahulluuden lopullista puhkeamista.
  Sama koskee Qataria ja vastaavia voitelijoita ja ihmisarvon polkijoita.

 10. Miksiköhän venäläiset tennispelaajat saavat osallistua ATP- ja grand slam -turnauksiin ??

Kommentoi