Ensin siivotaan sotkut, ennenkuin päästään uutta rakentamaan.

Nyt kun maahan on saatu hallitus pystyyn ja alkaa neljän vuoden urakka saattaa suomi jälleen valtioksi, jota hyvinvointiyhteiskunnaksi voidaan kutsua.

Eihän neljässä vuodessa vielä saada vasta kuin valtiolaivan kurssi käännettyä  takaisin suomisatamaan, sillä Marinin sotkujen siivoaminen vie aluksi oman aikansa, ennenkuin voidaan uutta varallisuutta suomelle ja suomalaisille luoda ja tuoda.

Helppoa se oli Marinin hajoittaa ja hallita, kun nollakorolla otettiin velkaa velan päälle niin että ranteita pakotti ja työnnettiin rahaa aina sinne joka ensiksi ehti pyytää ja kuka parhaimmin osasi vedota Marinin hallituksen ihmisrakkauteen.

Mutta ehkäpä se suurin asia on ilmapiirin muutos joka nyt yhteiskuntaan saadaan uuden hallituksen myötä ja kansalaiset huomaavat ja kokevat, että työ on parasta sosiaaliturvaa ja omanarvontunto ei nouse sohvan ja Kelan ikuisella kehdosta hautaan rakkaudella.

Sanotaan että ei terve ruumis työtä kaipaa, mutta sitä se juuri kaipaakin ja kun hiki tulee työtä tehdessä eikä syödessä, niin silloin ollaan jo terveellä polulla.  Sanotaan myös että ei Jumala laiskoja ruoki ja minäkin, joka en ole muuta kiertänyt kuin tahkoa niin tiedän, että vain työn ja työn tekemisen kautta pystymme parhaimmin pitämään huolen niistä kaikista pienimmistäkin, jotka syystä tai toisesta ovat siitä estyneinä.

Tänään kun alkaa uuden hallitusohjelman ruotimen eduskunnassa, niin siinä tullaan opposition suulla kuulemaan, kuinka saatana on astunut vallan kammareihin, kun viisi viisasta neits…eiku neitoa oli juhl….eiku nukkumassa.

Pareet on hallituksen nyt ensitöikseen kuitenkin hyvä laittaa korvatulpat korviin, eikä välittää niiden mölyämisestä, joiden vuoksi nyt suossa ollaan kaulaamme myöden.

Purra kun rahakirstua vartio, niin nyt sieltä ei euroja tipu jos ei vakuudet ole reilassa ja peijaisia ei pidetä, ennekuin velkakarhu on kellistetty.

14 vastausta artikkeliin “Ensin siivotaan sotkut, ennenkuin päästään uutta rakentamaan.”

 1. ”mutta kun korona, Ukrainan sota ja NATO” tämä tullaan vielä kuulemaan moneen kertaan kun puhe menee velkarahalla kustannettuun tilanteeseemme jossa syödään enemmän kuin tienataan

  1. Matti,- Tätä levyä ne tosiaan tulee soittamaan jatkossakin, samaa uraa hinkaten.

   Sen huomion tein, että nyt on ainakin perussuomalaisilla ministereinä viisi viisasta naista ja kaksi vahvaa miestä.( ÄIJÄPUOLUE )

 2. … no, ei tarvitse hinkata, kun nämä ”arvit” äärioikeistolaisine kumppaneineen runtelee Suomen ”kuntoon ” myrkyttämällä.
  Ruumiskääreet tiukalle, puupalttoo päälle ja mullan alle.

  Hautakiveen:

  ”Maailman onnellisin

  Suomi

  syntyi v. 1919 ,
  kuoli v. 2023 ”

  1. Menestyminen riippuu siitä, miten kansa reagoi. Jos reagoi Karjalaisen tapaan, niin voi käydä köpösti.

 3. Vasemmalla kovaan ääneen tosiaan velkarahan nolla korkoja mainostettiin. Oikealta varoiteltiin, no nyt nähdään tulos senkin suhteen.

  Nyt tulee rahaa!

  Huusi Arhinmäki suuressa salissa kun elpymispaketista päätettiin, PerusSuomalaiset olivat toista mieltä, no tulos on selvillä senkin osalta.

  Maakunta ja sote-uudistus, keventävät byrokratiaa ja nopeuttavat hoitoon pääsyä vannottiin vasemmalta, oikealta varoitettiin ja tulos on selvillä.

  Toisaalla sanoin aiemmin, että Suomi on siinä mielessä hyvässä asemassa, että uusi hallitus on väistyvä parempi, kun sen huonompi se ei voi olla, oli ministerinä ketkä tahansa.

  P.s. Arvi, kyllä kesäisessä aamuyössä perhokalastaminen on jotain, jossa sielu oikeasti lepää.

  1. Mikä helvetin vasemmalla ja tai oikealla ?
   Suomihan on yhteinen, eikä se kaipaa teitä laitapuolen kulkijoita kuin osuudeltanne. Ei äärivasemmalta, mutta erityisesti ei äärioikealta.

   1. ”Suomihan on yhteinen, eikä se kaipaa teitä laitapuolen kulkijoita kuin osuudeltanne”

    Sanoo hän marginaalin marginaalista.

   2. Ei se punavirhe-hallitus ollut muuta kun velkahelvetin haalija ja olemattomien tulojen jakaja.
    Jotain toki sekin teki oikein, mutta lähinnä pakosta.

  2. Mika,- Kaikki muu paitsi kalastaminen on turhaa, on toki muutakin, mutta ei nyt näin äkkipäätä tule mieleen. ( siis atmosfäärin luojana )

 4. Toisin kuin Marin, pääministeri Orpo turkin heittää ketään bussin eteen pelastaakseen hallituksen kasvoja.

  Toisin kuin Haavisto ulkoministeri Valtonen tuskin kokee tarvetta rikkoa lakeja moraaliposeerauksen vuoksi.

 5. Kepun voi luottaa, nimittäin siinä, että se ei opi virheistään.

  ”Euralainen kansanedustaja Eeva Kalli ei jatka keskustan eduskuntaryhmän johdossa.

  Kalli siirtyy ryhmän varapuheenjohtajaksi, kun puheenjohtajan paikalle nousee Antti Kurvinen Kauhavalta.”

  Puolueen ainoa nouseva tähti sivun, jotta kaikesta katkera…

  Voi voi…

 6. Niin se maailma muuttuu. Vasemmistoliberaalit ja globaali kapitalismi ajavat samaa asiaa: kolmansista maista pitää saada halpatyövoimaa länsimaihin ja paljon!

  Tämän vuoksi Tanskan malli niin maahanmuuton osalta kuin myös työllistämismenetelmien osalta on eliitille ja eliitin kanssajuoksijoille, vasemmistolle, (myös nykyinen Kepu kuuluu vasemmistoon) myrkkyä.

  Täytyy toivoa Orpon hallitukselle voimia ja jaksamista saattaa asiat ihmismäisempään kuosiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *