Uusi hallitus, hyvä vai huono?

Ruodinpa vähän uutta hallitusta omasta näkökulmastani. Hallitusohjelmassa hyviä puolia ovat mielestäni:

+ taloutta tasapainotetaan, on itsestään selvää että tulojen ja menojen on pitkällä tähtäimellä oltava tasapainossa

+ lapsiperheitä tuetaan mm. korottamalla lapsilisiä. Inhimillisten tekijöiden lisäksi olisi kansantaloudellisesti hyvä saada syntyvyys nousemaan. Kannustaako raha siinä tarpeeksi, on toinen kysymys.

+ kotihoidontuki säilyy. Minusta on tärkeää että ihmisillä säilyy jonkinlainen mahdollisuus hoitaa omia pieniä lapsiaan kotona. Samalla jo ylitäydet päiväkodit eivät täyty vielä lisää.

+ lukiossakin voi saada tukiopetusta. Miksi ei ole voinut jo aiemmin?

+ ammattikouluun tulee pakollisena liikuntaa ja terveystietoa. Kansa liikkuu liian vähän, kohta eivät jaksa intin cooperissa juosta paria tuhatta metriä. Jotain pitää yrittää

+ jos jostain pitää leikata niin asumistuista ja ansiosidonnaisista voi nipistää. Aina tietysti syntyy meteliä kun rahaa lähtee, mutta kun on itse tottunut hätätilassa tyhjentämään säästöpossunsa,  joskus ihan kirjaimellisesti,  niin tuntuu ettö osa valituksesta on turhaa. Toki joillekin se voi aiheuttaa suuriakin vaikeuksia jos on sattunut ottamaan paljon velkaa vaikka asuntoon.

+ terveydenhuollon ruuhkia yritetään purkaa yksityislääkärin kela-korvauksia korottamalla. Saa sitten nähdä, onnistuuko

+ eläkeläisiltä ei leikata, tosin lääkkeet kallistuvat

Ja sitten huonoja puolia:

– palkaton sairaslomapäivä on aika typerä uudistus. Sairaslomia kyllä käytetään väärin, esimerkiksi jäädään pois töistä jonkun mielipahan takia, mutta sairaslomaa saa niin helposti ja niin pitkiä aikoja, ettei yhden päivän vähennys siihen auta. Sen sijaan se voisi saada vaikkapa pienipalkkaisen lähihoitajan menemään töihin pikku nuhassa ja sairastuttamaan heikossa kunnossa olevia tai vanhoja ihmisiä. Toisaalta työehtosopimus takaa sairasloman palkan joten koko päätös tulee olemaan mitätön, mutta se ärsyttää kyllä monia ja saa palkansaajat huomaamaan liittojen ja yleissitovien työehtosopimusten tärkeyden. Kokoomukselle se on siis jonkinlainen ”Pyrrhoksen voitto”. Joten huonosta päötöksestä ehkä seuraakin hyvää? Koko toimenpide tuo mieleen Sipilän hallituksen ”neronleimaukset”, samanlaista vatulointia kuin kiky.

– vuorotteluvapaa poistuu. Itse olen saanut vakituisen työn oltuani vuorotteluvapaan sijaisena. Olen myös ollut vuorotteluvapaalla lapseni kanssa kotona. En ymmärrä sellaista ajattelua että toisille lastataan töitä ylettömästi ja toiset joutuvat olemaan työttöminä. Työtä on jaettava ja vuorotteluvapaa oli hyvä systeemi, toivottavasti se vielä palaa.

– sosiaaliministeriksi tulee Sanni Grahn-Laasonen. Viimeksi hän sai opetusministerinä aikaan lukion jossa jumaloitiin matematiikkaa. Haitpa yliopistoon  lukemaan mitä tahansa niin pitkästä matematiikasta sai aina parhaat pisteet. Nyt tätä järjettömyyttä onneksi ollaan purkamassa ja lukiolaiset voivat toivottavasti taas enemmön keskittyä niihin aineisiin jotka heitä kiinnostavat. Lisäksi kokeiltiin lukioita joissa ei tarvinnut opiskella historiaa ja yhteiskuntaoppia ollenkaan! Ja kaiken huipuksi kaikille peruskoulunsa päättäville jaettiin feministipropagandaa, kirja nimeltä ”Miksi meidän kaikkien kuuluisi olla feministejä”. Eikös tuollaisen pitänyt olla sen ” vihetvasemmiston” vouhotusta? Saa nähdä, mitä sotkua tämä pyöreäsilmäinen tyttö nyt saa aikaan, tietysti toivon että ei voisinkin häntä neljän vuoden päästä kehua…

– kun sote- alueet menettävät rahaa, miten hoidetaan vanhukset ja sairaat, ne, jotka eivät useinkaan saa ääntään kuuluviin? Talouden tasapainottaminen ei saisi tapahtua heidän elämänsä kustannuksella. Ottaessaan rahaa valtio vain siirtää ” likaisen työn” alueille.

– pyrkimykset parantaa alkoholin saatavuutta tuovat lisää sosiaalisia ja kansanterveydellisiä ongelmia ja lisäävät sote- menoja. Eikös niitä pitänyt vähentää?

– kiintiöpakolaisista leikkaaminen ei ole eettisesti hyvä ratkaisu. Usein arvostellaan, ja mielestäni oikeutetusti, sitä että tänne saapuvat  turvapaikanhakijat ovat enimmäkseen salskeita nuoria miehiä nahkatakeissaan. Kiintiöpakolaiset sen sijaan  on otettu suoraan pakolaisleireiltä, joten ei ole epäilystäkään etteikö heidän hätänsä olisi aito; kukaan ei muuta kodistaan pakolaisleirille ” paremman elintason” toivossa. Lisäksi  kiintiöön on voitu valita perheitä, naisia ja lapsia ja sellaisia joilla ei olisi mitään mahdollisuutta maksaa joillekin ihmissalakuljettajille laittomasta maahantulosta.

 

48 vastausta artikkeliin “Uusi hallitus, hyvä vai huono?”

  1. Olipas harvinaislaatuinen kirjoitus Norpalta mistä hatunnostoni. Yleinen tapahan on haukkua hallitusohjelma pystyyn kaikkine kohtineen tai sitten ylistää ilman ainoatakaan poikkeusta.

  2. Hyvää ja asiallista pohdintaa.

    Tuo palkaton sairaslomapäivä koskee heitä joiden työehtosopimuksessa tai henkilökohtaisessa työsopimuksessa ei ole toisin määrätty.

    Toisaalta on myös niin, että hallitusohjelma ei ole laki, eikä asetus ja pikimminkin suunnitelma, joten tuleeko tuollaista esitystä ollenkaan ja jos niin millaisena, se jää nähtäväksi.

    Ovatko alkoholihaitat lisääntyneet kun prosenttirajaa nostettiin 5,5 % ?

    Alko on menettänyt kyllä myyntiään ja niin varmasti käy myös kun prosenttiraja nostetaan 8%, mutta onko se haitta?

    Kiintiöpakolaisuus on kuten edellä kuvasit, pakolaisleireiltä, pakolaisstatuksella tulevia ihmisiä, mutta tosiasia on, että johonkin se raja pitää laittaa ja varsinkin kun kiintiöpakolaiset eivät suinkaan ole ainoa ryhmä vaan heidän lisäksi on turvapaikanhakijat ja kuka tietää mikä on Ukrainan tilanne lähitulevaisuudessa.

    Taitaa myös olla niin, että verrattain harva maa yleensä ottaa kiintiöpakolaisuus.

  3. ”kun sote- alueet menettävät rahaa, miten hoidetaan vanhukset ja sairaat, ne, jotka eivät useinkaan saa ääntään kuuluviin? Talouden tasapainottaminen ei saisi tapahtua heidän elämänsä kustannuksella. Ottaessaan rahaa valtio vain siirtää ” likaisen työn” alueille.”

    Tästä puhutaan mielestäni julkisuudessa jonkin verran vääristelevästi, sotealueiden rahoitus kasvaa joka tapauksessa, mutta kustannusten kasvua pyritään hillitsemään, joka on kyllä perusteltua.

    Eikä tilanne suinkaan johdu Orpon hallituksesta, vaan Marinin hallituksen soteuudistuksen valuvioista ja rahoitusvajeesta.

    Itse olen yllättynyt, mikäli soteen ei tehdä muutaman vuoden sisällä aivan radikaaleja muutoksia. Lähes tulkoon entisen alokkaan asentoa vastaavia, joka oli niin huono, että piti tehdä kokonaan uusi.

  4. Olen kyllä suurelta osin Norpan kanssa samaa mieltä. Itse laittaisin plussan siitä, että tuloveron helpotukset kohdistetaan pienimpiin tuloluokkiin. Miinuksen taas siitä, että sisäministerinä on henkilö jonka mielestä kannabisongelman paras lääke on korvaushoito. Onnee vaan yritykselle…

    1. Kannabisongelma onkin varmasti sisämisteriössä ihan ykkösprioriteetti.

      1. Minun on kyllä pirun vaikea ymmärtää miksi kannabiksesta on niin merkittävä keskustelun aihe, mutta se olisi varmasti ihan erillisrn avauksen paikka.

  5. Oikein hyvää pohdintaa.
    Suuret linjat kuitenkin ohjaavat, millä saadaan tavoitteet aikaiseksi, parempi tasapaino valtiontalouteen.
    – Ja ne ovat ulkomaiset investoinnit Suomeen ja uusi työ.
    – Työttömät eivät työllisyyttä ratkaise, vaan se että nyt irtisanova teollisuus vevoitetaan auttamaan uuden työn saantia osittain työnantajan kustannuksin, mutta osin julkisella tuella Saksan malliin.
    – Pulaaminen ansiosidonnaisella on naurettavaa.
    – Maahanmuutto.
    – Julkiset hankinnat 50 mrd. kilpailutukseen on suurin todellinen säästöpotti.
    – Sote vaatii lisää panoksia vanhusten, sairaiden hoitoon.
    – hoitajien saatavuusongelmien ratkaisu, ei suinkaan palkkakutistukset.
    – Mutta tärkein on unohtunut; kannustava, positiivinen ilmapiiri uuden luomiseksi- Suoneen. Nyt vain masentavat kutistukset ovat päätavoite.
    – Hallitusohjelma tulee muuttumaan niin, ettei se aiheuta vaalikauden jälkeen savuavia raunioita Suomeen kuten 90- luku.

    1. ”– Mutta tärkein on unohtunut; kannustava, positiivinen ilmapiiri uuden luomiseksi- Suoneen. Nyt vain masentavat kutistukset ovat päätavoite.”

      Toimenpide Milj. euroa

      Korjausvelan purkaminen 520

      Infrahankkeet (Kehittämismomentti ja MAL-hankkeet) 797

      Länsirannikon kilpailukyvyn ja kasvun edistämispaketti 130

      VT5 Leppävirta–Kuopio 140

      Pääradan kehittäminen Helsinki–Tampere, Liminka–Oulu-kaksoisraide,
      Tornio–Kolari -radan sähköistäminen
      535

      Turun Tunnin juna -yhtiön pääomittaminen (Espoo–Lohja & Turku–Salo) 460

      Savonrata–Kouvola–Kuopio nopeuden ja kapasiteetin nosto 50

      Lentoradan suunnittelu 43

      Karjalanradan kehittäminen Luumäki–Imatra 2. vaihe 215

      Rantaradan kehittäminen 80

      Puhtaan energian Suomen -kärkihankkeet 160

      Puolustusvoimien materiaalihankinnat 50

      Matkailu- ja luontohanke Palokin koskien patojen purku 20

      Elinkeinopoliittinen varaus 400

      Sote-palveluiden vaikuttavuusinvestoinnit ja hoitojonojen purku 400

      Hallitusohjelmasta.

      1. Itsestään selviä korjauspaketteja ja välttämättömän infran kehittämistä.
        Miten nuo muutetaan viestiksi ja kansalaisille työksi ilman kurjistamista.
        Minä aiemmin sen jo kerroin.

  6. Pitäisin hallituksen suurimpana tavoitteena valtiontalouden saattamista kestävälle pohjalle, siihen lienee mahdoton päästä niin että kehenkään ei satu.

    1. Kyllä pitäisi sattua eniten heihin, jotka eivät näihin talkoisiin haluaisi osallistua, suurikenkäiset ja tuloiset.
      Julkisten varojen väärinkäyttäjät ja veronkiertäjät.
      Heillä on tähän ongelmavyyhtiin ratkaisu.
      Miksi näin ei toimita ?

      1. Kerropa hk ihan omin sanoin, miten marinin sakki näihin puuttui?
        Nythä uusi hallitus joutuu sen sakin puuhasteluja korjaamaan.

          1. No tuota punavirheiden hallituksen tekosia siis ei saisi mainita ja samaan aikaan uuden hallituksen teot voi jo etukäteen haukkua.
            Eipä punademulta uutta todellakaan tule.

      2. Verotietojen ,mukaan suurituloiset vaikuttavat kyllä osallistuvan , kengän kokoa ei ole tilastoitu.

        ”Julkisten varojen väärinkäyttäjät ja veronkiertäjät.
        Heillä on tähän ongelmavyyhtiin ratkaisu.”

        Hmm…kielletäänkä myös laittomat aseet, koska se on ihan saman tason ratkaisu toiseen ongelmaan.

        Väärinkäyttäjät jäävät kiinni jos jäävät ja sama koskee veronkiertäjiä, mutta pitää kyllä huomata, että verosuunnittelu on täysin laillista.

        Vasemmiston lempilapsi on vuosikymmeniä ollut harmaan talouden suitsiminen ja aina sillä saadaan mirjardeja miljardien perään, vaan eipä ole näkynyt.

        Enkä ihmettele miksi ei.

          1. Eikös sen vasemmistohallituksen olisi pitänyt nuo kaikki mainitsemasi epäkohdat korjata ja kotouttaa ne miljardit miljardien perään kun neljä vuotta kaikki valta oli heillä?

            Oletko muutoin tutustunut Orpon hallitusohjelmaan iltapäivälehtien otsikoita syvemmin?

    1. Eli et, aivan kuten arvelin.

      Hassu juttu, että minä olen se lukutaidon.

      1. Hallitusohjema antaa vasta puitteet tuoda asiat tietyssä järjestyksessä valiokuntiin, jossa ne käsitellään, muutetaan hyväksytään lainsäädäntöhankkeeksi ja Eduskuntaan hyväksyttäväksi, pöydälle tai nurin.

        Niin kuin olen sanonut, kansalle on myyty kurjuutta väärin argumentein.
        Suuret ratkaisut löytyvät julkisten hankintakulujen saneerauksista 50 mrd / v. Voiko sitä yksinkertaisemmin sanoa. Muut epäkohdat ja kehityshankkeet harkiten.

            1. Niinpä niin…kuten sanoin, yhteiskuntaopin perusteita ja niitäkin väärin, joten kellähän se kova pää on.

    2. Puhdasta potaskaa ja punademun katkeruutta, kun punavirheet eivät saaneet jatkaa holtitonta velanottoa.

  7. Tähän pitää hallitukselle toivottaa onnea:

    ”Suomen uusi hallitus sitoutuu purkamaan kautensa aikana vähintään 300 yrityksiä ja kansalaisia haittaavaa normia. Tavoitteiden etenemistä seurataan sääntelytaakkalaskurin kautta.”

    https://www.suomenuutiset.fi/uusi-hallitus-ryhtyy-purkamaan-normeja-turha-saantely-ja-byrokratia-pois/

    En tiedä miten tuo voi toteutua rakenteellisen korruption ja poliittisten suojatyöpaikkojen luvatussa maassa, mutta nostan hattua jo pelkälle yritykselle.

  8. Tuli vielä mieleen vähän off topic miten UPMn Pesonen laittoi Jämsän tehtaan sulkemisen Marinin hallituksen syyksi. Nyt taas lopetettiin ja irtisanottiin valtava määrä metsöteollisuuden työntekijöitä. Joku irvileuka voisi väittää, että se johtui Orpon hallituksen ohjelmasta joka on yritysvihamielinen. Mutta oikeasti, kumpikaan ei johtunut hallituksesta vaan kysynnän laskemisesta jonka takia tuotanto tuli kannattamattomaksi. Pesonen jauhoi propagandaa.

    Seuraavaksi pitäisi tutkia että Orpolla on varmasti omat eväät mukana Kesärannassa eikä kukaan virkamies ole mennyt tilaamaan puurohiutaleita julkisilla varoilla. Ja että Orpolla on aina kaksi puhelinta mukana. Ihan tasapu8oisuuden takia. Vähän epäilen, ettei Iltalehti ala repiä sensaatioita Orpon tekemisistä.

    1. ”Vähän epäilen, ettei Iltalehti ala repiä sensaatioita Orpon tekemisistä.”

      Voihan se toki olla niinkin, että Orpo antaa pääministeri-instituutiolle sen ansaitseman arvon, eikä lehdistölle ole reviteltävää.

      Sitä saa mitä tilaa.

      1. Ei ole mistään ”arvosta” kysymys kun tehdään sensaatioita pääministerin aamupaloista jotka virkamies on tilannut tai kun syytetään tehtaan lopettamisesta. Kyllä Orpostakin tuollaisia juttuja saisi jos alkaisi vääntämään kuin Fingerporin sanomissa. Nytkin tehdas suljettiin, voisihan siitö syyttää uutta hsllitusta. Mutta ei korppi korpin silmää noki.

        1. Arvot ovat aika kaukana näistä eittämättä:

          ”Tuoreen elinkeinoministeri Vilhelm Junnilan (ps.) toiminta ei anna aihetta kyseenalaistaa sitä, onko hän oikeudellisesti kelpoinen ministeriksi, arvioi valtioneuvoston oikeuskansleri Tuomas Pöysti.
          Junnilan vanha vaalimainos ja neljän vuoden takainen puhe ovat herättäneet keskustelua, koska niissä on nähty yhteyksiä äärioikeistoon. Junnila pahoitteli torstaina ”vitsailuaan” vaalimainoksesta ja painotti, ettei hän kuulu nationalistisiin järjestöihin.

          Pöysti ei ole tehnyt oikeudellista arviota Junnilan kelpoisuudesta.

          – Hallituksenmuodostaja ei ole pyytänyt arviota, eikä myöskään minun tiedossani ole ollut sellaisia seikkoja, että olisi tarvinnut, Pöysti kertoo.

          Oikeuskansleri arvioi tarvittaessa ministerin oikeudellista kelpoisuutta tehtäväänsä. Perustuslain mukaan ministerin tulee olla ”rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja”.
          Oikeudellisesti se tarkoittaa Pöystin mukaan käytännössä yleensä sitä, ettei ministerillä saa olla tuoretta vakavaa rikostuomiota.

          Oikeudelliset ehdot ministerille ovat siis väljät, ja kynnys siihen, ettei joku kelpaisi ministeriksi, on korkealla.”

          (Yle)

          1. ”Ei korppi korpin silmää noki”:

            ”SDP:n kansanedustaja Kim Berg kysyi pääministeri Petteri Orpolta, mitä mieltä hän on uusnatsitilaisuuksista ja hallituspuolueiden edustajien osallistumisesta tällaisiin tilaisuuksiin.

            Berg sanoi, että natsi- ja uusnatsi-ilmiöön tulee suhtautua äärimmäisen vakavasti eikä sille tule antaa minkäänlaista tilaa. Berg painotti puheenvuorossaan myös sitä, että ministerien tekemiset ja se, miten aiempia tekemisiä arvioidaan, vaikuttavat kuvaan Suomesta maailmalla.

            – Hallituksen johdon hiljaisuus on ollut huomiota herättävää, Berg sanoi.”

            (sama lähde ^)

    2. Miessukupuolisen Orpolaisenkaan ei tarvitse muuta kuin päästellä suustaan kähisevää röhkintää madeltuaan yliopistolla 12 vuotta opiskelijaelämän ihanuuksissa työtä sekä todellista elämää pakoillen, kunnes onnistuu keplottelemaan itsensä hyville rahoille taktisen sikapelin ja ties minkä kautta, nostaen lopulta varmaankin Marinin kovalla työllä ja panoksella ansaitun kruunun omalle hikiselle otsalleen.

      Eihän miessukupuolisen, erityisesti vanhemman tarvitse edes perustella argumenttejaan, kun hän vaan on automaattisesti auktoriteetti.
      Naiset joutuvat tekemään kuusinkertaisen ellei kaksikymmenkertaisen työn, jotta heihin suhtauduttaisiin vakavasti — ja sittenkin puisevien valkotattien sikarikerhoissa röhkitään sontaa jos nainen menee vaikkapa tanssimaan.

        1. Mielestäni on hienoa, että maahanmuuttajataustaiset tytöt puolustavat omaa uskontoaan sekä huivin käyttöään myös Suomessa asuessaan, kertoo siitä, etteivät kaikki pikkutytöt todellakaan ihannoi Tiktokissa twerkkailua, vaan heillä on halua arvostaa omaa kehoaan sekä kunnioittaa itseään ihmisinä.

    3. Lapsetkin ja nuoretkin taitavat olla alkaneet ymmärtämään tätä vääristymää, kapinoiden auktoriteetteja vastaan tehden rikoksia opettajiaankin vastaan, kun koko oikeistokonservatiivinen arvohierarkia on myös lapsiin suhteutettuna niin epäreilu.

      Isi röhkii kotona äidille, vetää kaljaa, tekee pahaa, suoltaa rasismiaan jne. niin kyllähän siinä nuoret varmasti oppivat vihaamaan auktoriteetteja.

      1. Ja oma äiti pyörittää pyllyä jossain somessa niin, että omat luokkakaverit nauravat/ hekumoivat oman äidin peppuja jne.

        Kyllähän tämä lapsille on karseaa.

    4. Niin kutsuttu kestävyysvaje, joka Suomea vaivaa, ei johdu Sanna Marinista eikä edellisen hallituksen toimista, vaan kestävyysvaje on talouspolitiikan käsite, joka kuvaa julkisen talouden velkaantumista tilanteessa, jossa julkiset menot kasvavat väestön ikääntymisen takia.

      Lisäksi yllättävät kriisit nostavat valtion velan määrää; ja noita kriisejä tulee olemaan edessä jatkossakin, vaikka Suomeen saataisiin uusnatsi-hallitus. Uusnatsitkin ikääntyvät ja edessä on vuosia/ rollaattorilla/ pyörätuolissa/ vaipanvaihdossa.

      1. Itselläni oli onneksi sivistyneet isovanhemmat, joiden jeesiminen ja heidän kanssa ajanvietto oli aina hieno ja kiva ja jopa inspiroivan elähdyttävä kokemus aina viimeisiin hetkiin saakka.

  9. Hyvää pohdintaa, mutta Suomi ei lähde nousuun heikoimpia sortamalla toki sekin rikastuttaa osaa joilla jo muutenkin on yllin kyllin.
    Asumistuen poisto ajaa pienipalkkaisia yhä kauemmas työmahdollisuuksista.
    Vanhukset jäävät yhä huonommalle hoidolle.
    Sosiaaliturvasta ja sotepalveluista leikkaamalla?

  10. Eka päivä hallituksella takana onko joku joka voi sanoa että hyvä vai huono no aika fakiiri on jos voi sanoa huono taikka hyvä

    Ei kukaan näe eteenpäin yhtä ainutta päivää katsotaan n 2 vuoden päästä tuota asiaa silloin asiat ovatkin jo tiedossa terv tepivaari

  11. Näin se on Tepi, ensin tutkitaan ja sitten hutkitaan. Katsotaan nyt ensin miten alkaa mennä. Leikkauksia olisi tullut oli hallituksessa kuka tahansa ja arvosteltavaa löytynyt.

  12. Menoja on vähennettävä joka tapauksessa. En ole tähän mennessä kuullut mistä vasemmisto olisi valmis säästämään.

    1. Ei ehkä vasemmiston mielestä pidäkään säästää vaan hyvä elämä kaikille turvataan velalla, korottamalla hyvävaraisten veroja ja suitsimalla veronkierto mikä lienee kuitenkin kinkkinen juttu koska ei edellinen hallitus sitä tehnyt.
      Heikin mukaan myös järkeistämällä yhteiskunnan suorittamat hankinnat, tämäkin ehkä vaikeaa koska asiassa lienee kaikkien puolueiden omat lehmät ojassa mutta oikea ja konkreettinen säästökohde tämä olisi

  13. Nytpä näköjään kevennettiin reilusti hyvätyloisten veroja. Alle 7600 euroa kuukaudessa tienaavat saavat 150 euroa vuodessa, enemmän tienaavat jopa tuhansia. Viilattiinko nyt Perussuomalaisia linssiin vai oliko se tahallista?

  14. Minusta tuossa Orpon siintymisessä ja puheissa järkyintä on se, miten kaveri puhuu kuin Suomi ja yhteiskunta olisivat yritys, jota hän strategisesti johtaa, passittaen huonosti menestyneitä hyvinvointialueitakin selvitykseen ja konkkaan sikäli etteivät ole tuottavia (suoriudu tehtävistään).

    Tulee mieleen joku ”leijonan luola”/ diili-sarjan konsepti Trumpahduksineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *