”Halosia” ei enään koskaan Mäntyniemeen.

Koska oikeistolaiseen Suomeen on nyt saatu vihdoin puhdas oikeisto hallitus ( RKP käy vielä Jaakobin painiaan ) niin hyvällä syyllä voidaan sanoa, että valtakunnassa kaikki hyvin.

Tottahan näitä kapuloita valtiontalouden rattaisiin heittelijöitä aina löytyy, mutta mites se sanonta menikään, että koirat haukkuu mutta karavaani kulkee.

Joten antaa nyt hallituksen rauhassa viedä ohjelmansa kirjaukset maaliin ja vilkaista vähän sitä, kuka niihin Saulin saappaisiin hyppää, sillä sen valinta on edessä jo muutaman kuukauden kuluttua.

Nyt presidentinvaalit eivät olekkaan niin valmiiksi taputellut kuin oli Niinistön toisen valinnan aikana.

Kovasti minä ihmettelen sitä, kuinka media jo pitää varmana Haaviston pääsyä toiselle kierrokselle.

Ja vaikka sanotaan, että presidentinvaalit ovat henkilö, ei puoluevaalit, niin nyt en tällä kertaa tätä allekirjoita.

Jos ja kun äänestäjät ainakin ensimmäisellä kierroksella valitsevat ehdokkaansa puoluekannan mukaan, niin tätä vasten peilaten  Haaviston kannatus ei oikeuta toiselle kierrokselle.

Demarit ovat puolet suurempi puolue kuin vihreät eduskuntakannatuksen mukaan ja yksinkertaisen laskuopin mukaan demarit kyllä kuten myös vasemmistoliitto äänestävät omaa ehdokastaan ensimmäisellä kierroksella (Urpilainen, Andersson ) joten se jo tekee Haaviston toisen kierroksen mukanaolon epätodennäköiseksi, ellei mahdottomaksi kynnykseksi ylittää.

Aaltolan ja Rhenin menestykseen en usko ja toiselle kierrokselle menee oikeiston ehdokkaista joko Stubb tai Halla-aho demareiden Urpilaista vastaan, kunhan se Urpilainen nyt tulee varkkosukkineen ensiksi kotimaan kamaralle.

Joten ei ne demarit ja vasemmistoliitto ensimmäisellä kierroksella kloonia äänestä kun oma aitokin on mukana.

Saas nyt sitten nähdä kuinka likaiseksi kampanja menee ja löydetäänkö näissäkin vaaleissa  jonkun ehdokkaan menneisyydestä rasistin mentävä aukko.

Oikeistolaisessa Suomessa oikeistohallituksen lisäksi tulee olla myös oikeistolainen presidentti, sillä vältetään lautasotkut, eikä tule riitaa onko pisteitä ulkopolitiikan johtamisessa presidentin ja valtioneuvoston välissä.

6 vastausta artikkeliin “”Halosia” ei enään koskaan Mäntyniemeen.”

 1. … juuri siksi tarvitaan Pekka Haavisto.
  Halonen taas oli aikanaan liian rohkea ja älykäs tontuille voimille, jotka vain näkivät hänet ulkoa roikkuvine käsilaukkuineen.

  Tässä maassa keskusta-vasemmisto ja RKP- moniala puolueena ovat edelleen suurin äänestäjävoima Suomessa ja kasvavat päivä päivältä, mitä enemmän onneton Orpo tonttuilee.

  1. No pianhan se sitten nähdään, että nouseeko marginaalipuolueen ehdokas Mäntyniemeen, itse oletan että ei nouse edes toiselle kierrokselle.

 2. Kyllä nuot asiat valitsee kansa kenet milloinkin kuten nyky hallituksenkin tavallaan
  Kansa äänesti eduskunnan joka valitsi hallituksen
  Samoin tulee presidenttikkin tulemaan sitä ei mikään puolue voi manipuloida terv tepivaari

 3. Haavistolla on sekä halua että kykyä puhua oman puolueensa yli, hän pystyy hyvin fiksuun keskusteluun myös persujen, kokkarien, yms. kanssa. Hän on sen osoittanut monta kertaa ja useampikin kommentti näistä suunnista sitä tukee.

  Oikeastaan kukaan muu nyt pöydällä olevista ehdokkaista ei ole osoittanut tällaista kykyä. Aaltolalla sitä ehkä on, mutta ei ole referenssiä.

  1. Haavisto on poikkeus vihreiden keskuudessa, edukseen. On kyllä presidenttiainesta, ei toki ainoa joka on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *