Moderointi ei toimi, spammi pilaa blogit

Aiemmin omaa blogiaan pystyi moderoimaan poistamalla kommentteja. Hyvin harvoin käytin sitä ominaisuutta, en halua sensuroida mielipiteitä. Nyt kuitenkin ominaisuudelle olisi käyttöä. Ei nimittäin ole mitään järkeä siinä  että blogi täyttyy yhden blogistin miljoonasta kommentista joista osa ei edes liity aiheeseen. Spammi pilaa blogin, keskustelu tukahtuu, harva jaksaa kelata löytyisikö siitä kenties jotain muutakin kuin yhden blogistin vuodatusta ja muutamien henkilökohtaisuuksia.

Missä mahtaa olla vika kun kommenttien poistaminen ei enää onnistu? Muokkaustilassa  kohdassa ” näytä kommentit” pyörii vain ikuisesti lataussymboli mutta kommentit eivät tule näkyviin. Muistelen, että sitä kautta ne olivat poistettavissa. Uusia avauksia ( paitsi tämän) en viitsi laittaa niin kauan kuin ne on helppo pilata spammilla ilman että voin tehdä mitään sen estämiseksi. Mahtaako olla vain minun ongelmani?

14 vastausta artikkeliin “Moderointi ei toimi, spammi pilaa blogit”

 1. Ei täältä ainakaan voi mitään poistaa, kun ei ole poistettavaa, ruutu on ihan tyhjä.

 2. Kirjaudutko blogille puhelimella vai läppärillä?
  Entä suoraan tunnuksella vai naamakirjalla tai muulla somella?
  Minä kirjaudun suoraan läppärillä ja tunnuksella ilman somea ja muokkaus tai poisto onnistuu sujuvasti.

  1. Tabletilla mikä kai olikin ongelma tässä, olen varmaan aiemmin poistellut läppärillä. Kiitos vihjeestä!

 3. Mieluusti tässä tosiaan haluaisin auttaa, kerro lisää. Jos tuntuu ettet halua tässä yksilöidä asiaa, niin laita viestiä moderaattorit(ät)pirkanblogit.fi niin jeesataan.

  Lisään sen verran, että joissain verkkopalveluissa on ohjeistettu, että älä tee useampia peräkkäisiä kommentteja. Jos haluat lisätä jotain, muokkaa edellistä kommenttiasi. Tätä ei ole katsottu täällä tarpeelliseksi mutta on ihan realismin rajoissa lisätä sääntöihin tämän tyyppinen, jolloin sitä voi sitten moderointi reagoida. Mielipiteitä?

 4. 1. Ei hätää, vuodattaja voi auttaa. Jos arvokonservatiivi kirjautuu blogeille tietokoneelta eikä älypuhelimelta, niin sisään kirjauduttuaan hän voi vasemmasta yläkulmasta ohjausnäkymän kautta klikata itsensä ”artikkelit”-näkymään, jossa kun klikkaa kohtaa ”omat artikkelit”, avautuu näkymä kaikista omista blogeista.

  Ja nyt tullaan kriittiseen: sen sijaan, että klikkaisit jonkin blogin nimen kohdalta, voit viedä hiiren osoittimen artikkelin otsikoiden päälle, jolloin näkyviin tulee erilaisia vaihtoehtoja kuten ”muokkaa artikkelia”, ”poista artikkeli” sekä ”näytä artikkeli”.
  Ja tuossa kohtaa kun klikkaa blogin otsikon klikkaamisen sijaan kohdasta ”näytä artikkeli”, avautuu oma blogaus näyttöruudulle siten, että sen alla oleviin kommentteihin voi scrollata ja niiden kohdalta sitten onnistuu muokkaus/ poisto yksitellen, kun kommentin kohdalta klikkaa ”muokkaa”.

  Näin ei tarvitse wanhempia laitteita käyttävän murehtia lataavia symboleja suotta.

  2. Toinen asia onkin mielipide sääntölisäykseen, johon tietenkin kannustettaessa otan ilolla kantaa!
  Oma mielipiteeni nimittäin on se, että puolestani netin rasistisen alustan voi niin halutessaan muovata teknisesti sääntöjä lisäilemällä vaikka kuinka nykyaikaiselle tasolle, mikä ei poista todellista ongelmaa moderoinnin tasoon tai kapasiteettiin liittyen, kuten ei tule muuttamaan blogien henkeä miksikään. Holhous harvoin tuottaa muuta kuin valtarakenteita, joissa holhoajat ja holhottavat saavat nauttia eriarvoisesta asemastaan, kukin omassa kuplassaan.

  Oikein kaunista päivää!

 5. Miten tämä Lassen kommentti liittyi blogin aiheeseen — aivan se olinkin minä! Mutta onko tällainen sääntöjen vastaista vai eettistä — ja määritteleekö sen sukupuoli ja ikä, kuka dominoi rajuimmin?

  Tietysti akateeminen wanhempi mies on kuningas ja mitä ylempi koulutusaste, sen kovemmat vaatimukset moderoijallekin. Taitavat mennä hekin ainakin teoriassa siinä arvokonservatiivisessa ihanteessa osin vaihtoon.

 6. Omalta blogilta voi poistaa kommentteja eikä ole vaikeaa lainkaan toisten blogeilta ei onnistu terv tepivaari

 7. Sikäli että haluttaisiin holhonnan ja synteettisesti väkinäisen demokraatia-ihanteen sijaan pätevä johtaja ja moderaattori, jonka sääntöjä kunnioitettaisiin, tulisi tehtävään valita nk. A-tyypin persoonallisuus, joka on luontaisesti reilu ja dominoiva siten, että muut häntä luontaisesti kunnioittavat.

  Me ihmiset kuten elukatkin kun olemme dominoivien yksilöiden mukaan orientoituvia, väitimmepä mitä muuta hyvänsä. Jo ihan naaraat sekä koirissa että ihmisissä toimivat näin: vähemmän dominoivien yksilöiden kuukautiskiertokin mukautuu ryhmässä automaattisesti johtaja-naaraan biologisen rytmin mukaiseksi.

  Ja miehet he vasta hyvää johtajaa tarvitsevatkin.

 8. Samalla oikeudella saa nainen kommentoida vaikka P-P eikä hänen tarvitse vaieta edes seurakunnassa terv tepivaari

 9. Kiitos kaikille jotka pysyivät aiheessa ja yrittivät auttaa! Erityisesti Liisalle tällä kertaa; vaikka en viitsinyt avata läppäriä vaan käytin tablettia ja vaikka en löytänyt tästä tabletin näkymästä Liisan kertomaa näkymää, niin se auttoi minut jäljille etsimään muita vaihtoehtoja ja lopulta onnistuin saamaan näkymän, jossa näkyvät pelkät kommentit joista pääsin poistamaan niitä jotka liittyvät omaan blogiini. Siivosin aluksi vähän tätä blogia asiattomuuksista ja osin myös asiattomuuksiin annetuista vastauksista.

 10. Hyvä juttu että selviää. Pohditaan tätä sääntöasiaa ajan kanssa, käväsen referoimassa vähän muiden palveluiden vastaavia muotoja.

 11. Vai pitäisi Liisan mielestä olla vielä päteväkin. Kyllä, vajavaisuutemme on tiedossa ja pyrimme koko ajan paremmaksi.

 12. Pysyäkseni myönteisellä, korkeammalla värähtelytaajuudella, en voi kuin todeta jakavani Pentin kanssa tämän yhteisen, osin erittäin haastavankin, mutta hyvin kasvattavan pyrkimyksen.

 13. Se hyvä puoli on että monella täällä on monenlaista työosaamista. Siitä oppii maailmankuvaa. Oppii rajallisuuksiaan.

  Toimituspäällikön työssäni opin kaaoksesta, dediksistä sekä siinä sivussa toimitusteknisistä asioista.

  Juuria suosta kaivaessani opin maataloudesta.

  Tietotekniikan projektitöissä opin idiotismista.

  Poliittisessa luottamustehtävässä opin korruptiosta.

  Kauppahallin myyjänä opin asiakaspalvelusta.

  Näistä kaikista opin sen, etten osaa vielä paljoa mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *