Lindman nuiji ”päänuijan” kuhmuille

A-talk osoitti, että nuijalla on tosiaan töitä. Hallituksen päänuija lauloi samaa hoosiannaa, jonka suomalaiset ovat kuulleet aamuin illoin. Ei edes uutta sävevellajia.

Henrikssonilla edellisen hallituksen äänirauta korvalla.

Mairea naamainen Saarikko ei tiennyt millä jakkaralla lypsi helunaansa.

Lindman puhui suomeksi mistä kusti pissii. Ei mennyt päänuijalle  edes nuijalla päähän. Lindman sai varmaan Suomen kodeissa parhaat taputukset.

Sääli, ettei päästy kuulemaan mahdollista Marin-showta, miten nuijaa oikein käsitellään.

Surkea kokonaisuus huolimatta plussasta Lindmanille. Hallituksen pallo täysin hukassa.

35 vastausta artikkeliin “Lindman nuiji ”päänuijan” kuhmuille”

 1. Olen samaa mieltä kanssasi, Heikki. Huomenaamulla taas luetaan Itä-Suomen aamukukon jorinat niin ollan taas kerran niin helvetin punaisia ja huutajia. Tälläkin palstalla suurimmat huutajat löytyy tuolta persuhuru-ukkojen porukasta. Meneekö se persujen vakiolause niin, että suomalaiset ensin, tarkoittaa hallituksen kaavailujen myötä… leipäjonoon, sossun luukulle jne… Kyllä siinä huomioidaan ne ”köyhimmät”.

 2. Se tässä A-Talkissa on outoa että somessa on useampikin kehunut monipuolisesta keskustelusta. Hallituksen ja opposition kannattajat. Jotain lienee Yle tehnyt oikein ja/tai väärin.

  1. ”Monipuolisuudesta” huolehti Lindman ja Saarikko.
   Paikallaan junnaajat ja tautologit olivat päänuija ja Anna-Maja.

   Asiallisesti sanottuna Orpo toisti sataan kertaan kuultuja sanoja, kuinka kurja taloustilanne on ja siksi pitää tehdä näin ja, että edellisen hallituksen…, kunnes vasta jankkaamisen jälkeen joutui myöntymää edellisten hallitusten.. Samaa Henriksson. Kaikki tietävät vähemmästäkin, että velkasudetta pitää saada tasapainoon.
   Ne, toimet joita hallitus ajaa ei ole punnittu alkuunkaan sen vaihtoehdon kanssa mitä Oppositio on tarjonnut ja kumottu, koska opposition vaihtoehdolla pääsee jopa parempaan tulokseen ja kaikki pysyy mukana oikeudenmukaisemmin.

 3. Julkista taloutta tulee sopeuttaa sanoo Lindtman A-talkissa, kun häneltä kysytään että miten. Lainaan kirjoittajaa Twitterissä:

  Lindtman: Me emme tekisi sitä ja me emme tekisi tätä!
  Mitä Te SDP sitten oikeasti tekisitte???

  Mutta mitäpä tuota ihmettelemään, olipa oppositiossa sitten ketä hyvänsä niin vastaus on samantyyppinen

  1. Lindman sanoi, että ensin kuullaan budjettikeskustelussa ne muutetut toimet, mitä hallitus tarjoaa ja jo ennakolta tiedetyt hallituksen mahdottomuudet.
   Sitten vasta oppositio tarjoaa ja paljastaa omansa ja sen, missä se on parempi vaihtoehto. Se on politiikkaa.

   Uskottavuus rapisi lopullisesti Orpoon. Eikä sitä RKP muuttanut.
   Saarikon käyttäytyminen oli kuin naamaa vääristelevä kameleontti välillä mielistellen muikeaa Orpoa ja sitten parilla asialla vetää matto Orpon alta. ”Kepu pettää aina”.

   1. Ihan kurillani ihmettelen että jos ei oppositio pihtaisikaan ajatelmiaan siitä millä valtiontaloutta sopeutetaan vaan löisi ne reilusti (reiluus on demarien mielisan) pöytään niin voisi hallitus niistä noukkia käyttöön parhaat palat kohdissa joita ei itse ole tullut hoksanneeksikaan.

    Pihtaamisen arvon ymmärrän monissa tilanteissa mutta en tässä, kertoo vain että politiikka on likaista ja peliä äänestäjien sielusta.

 4. ”Päähallituspuolueet Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat orientaatioiltaan kuin yö ja päivä.

  Kokoomus on edunvalvontaorganisaatio, jonka pääasiallinen tehtävä on ajaa suurpääoman ja omistajien intressejä suomalaisessa yhteiskunnassa. Kokoomuksella on siis vahva materialistinen orientaatio: sitä kiinnostaa vain ja ainoastaan omien eturyhmiensä materiaalisten intressien ajaminen ja kaikki muu on toissijaista ja alisteista tälle tavoitteelle.

  Perussuomalaiset on puolestaan puolue, jolle symbolinen ja kulttuurinen ovat korostetun tärkeitä ulottuvuuksia. Persuilla on vahva kulttuurillinen missio ja materiaaliset asiat ovat sille toissijaisia. Persuille on paljon tärkeämpää saada voittoja kulttuurisodissa kuin edistää kannattajiensa materiaalisia etuja. Persujen kannattajat vaikuttavat olevan jopa valmiita tinkimään elintasostaan, jos sitä kulttuurisodan nimissä vaaditaan.”
  Kirjoittaa blogisti Jämsä / US- puheenvuoro. Erittäin monipuoliunen kirjoitus, pitkä analyysi politiikasta.- nyt.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pmjamsa/syottaako-kokoomus-kulttuurisotiin-keskittyneelle-pslle-myrkkypillerin/

  1. En lukenut artikkelia mutta lainauksestasi tule sellainen aavistus että mies edustaa ajatusmaailmaltaan vasemmistoa jolle tärkeää on kansalaisten tasapäisyys kuvitellen että sillä tiellä valtiontalous saadaan toimivaan malliin takaamaan hyvinvointia pitkällä juoksulla

   1. Kirjoittajan puheessa ei ollut mitään tasapäistämisestä, vaikka ilmoittaa olevansa vasemmistolaisesti ajatteleva.
    Kokoomus on sen sijaan täyspäinen tasapäistämispuolue, jolla ei ole mitään muuta tavoitetta kuin yksi; oma tasapäinen omistus mammonaansa; muut pysykööt erossa.

    1. Ymmärrämme tasapäistämisen näemmä kovin eri tavalla, minä puhun koko kansasta ja Sinä kokoomukselaisista

     1. Miten persustelet erot ? Keskusta- viheät ja vasen laita vaativat sosiaalista oikeudenmukaisuutta, joissa kaikki osallistuvat kykyjensä ja reaslisten mahdollisuuksien mukaisesti.
      Jos ei näitä luotuja mahdoliduuksia ole, heistä pidetää huolta.
      Kokoomus luulee, että pakolla ja kyykytyksellä hommat hoituu ja erityisesti kokoomuksen leipämassi täyttyy.

      1. ”sosiaalista oikeudenmukausuutta, joissa kaikki osallistuvat kykyjensä ja reaslisten mahdollisuuksien mukaisesti.”

       Pitäisi tarkemmin määritellä tuo mahdollisuuksien mukaisesti. Vähänkin pitemmälle vietynä se tarkoittaa tasapäistämistä jonka ääripäässä on sosialismi. Jos mahdollisuuksia kovin tasoitetaan menee yrittävältä into yrittää.

       1. ”Pitäisi tarkemmin määritellä tuo mahdollisuuksien mukaisesti. Vähänkin pitemmälle vietynä se tarkoittaa tasapäistämistä jonka ääripäässä on sosialismi. Jos mahdollisuuksia kovin tasoitetaan menee yrittävältä into yrittää.”

        — Itse en suhtaudu sosialismiin dogmaattisesti kuten Matti ja kuten yleisemminkin on tapana. Itse asiassa uskon sosialismiin, sellaisessa vaan kestää hetki kasvaa ja orientoitua toisenlaisiin kannustimiin sekä henkiseen maisemaan, jossa yrittävän into voi nousta ja nouseekin — mutta aivan erilaisista lähtökohdista sekä motiiveista kuin mitä kapitalistisessa järjestelmässä.

       2. En mitenkään ymmärä juuttunutta oikeistolaista ajatusmaailmaa. Kukaan ei ole sosialisoimassa yhtään mitään. Sen sijaan riistokapitalistit ovat nyt asialla.

  1. Kolahtiko pahasti, kun takinkääntäjä mainittiin taustoineen?
   Takinkääntöhän se oli demujen pääpukarilta.

  1. Ay-diktatuuri siis porskuttaa ja koittaa määrätä demokraattisesti valitun eduskunnan ja laillisen hallituksen sijaan.

 5. Huono paikka säästöille on vähävaraiset. Hyvä paikka säästöille on ay-liike ja työnantajajärjestöt. Montakohan miljoonaa tuohonkin teatteriin menee.

     1. Liekö se massiivisen mediamäärän kuvien plärääminen vie keskittymiskykysi, jos et edes tätä tiedä.
      Ay-liike saa asuntovuokrabisneksestään kymmenien miljoonien verottomat osingot vuosittain.

 6. Ehkä minun ei pitäisi osallistua tällaisiin keskusteluihin, myönnän olevani yliherkkä sosialismille ja mustavalkoisuudelle ja tiedän että on tyhmää kuvitella saavansa pienintäkään osavoittoa heistä jotka ovat myyneet sielunsa sosialidemokratialle vasemmistoliittolaisuudesta puhumattakaan. Mutta kun ei pahalle sisulleen mahda mitään, mutta yritän nyt ainakin säästää molempien osapuolten aikaa.

 7. Tässä on kokoomuksen historia, jonka perusperiaatteista se on nyt kaukana.
  Se perustettiin ja oli pitkälti 1900-luvun sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolue, jonka pääroolin on ottanut aikaa sitten mm. Demarit.
  Se oli lisäksi valtiomiespuolue, jota se ei ole ollut pitkään aikaan.
  Se on nykyään toinen populistipuolue persujen kyljessä.

  Minua vi….aa nyt tämän päivän kokoomus, jota olen useasti aikaisemmin äänestänyt.

  https://www.kokoomus.fi/tietoa-kokoomuksesta/kokoomuksen-historia/

 8. Orpolta loppui rahat ja silti antaa verokevennyksiä hyvätuolisille 2000 ja pienituloisille 200. Köyhiltä työttömiltä ottaa.

  1. Kyllähän se niin on, kun mies tulee tiettyyn ikään, on hän kiertänyt tahkoa jo moneen kertaan edes-takaisin ylös ja alas. Ja, kun äijiäkin on monenlaisia. Toiset ovat kirjanpitäjiä tai postimerkin kerääjiä, toiset autotalli -”lateja” ja kolmannet ovat vähän adh-tyyppejä, jotka tonkivat matoja tunkioista, ottavat ajasta, paikasta ja elämästä kiinni mistä saavat vuorikiipeilystä ilmojen linnuksi ja tai veden syvyyksien ystäviksi. Ja ammattejakin voi olla useita. Vain ”rahanpainamista” kiilusilmäisesti he eivät harrasta henkisesti alhaisimpana harrastuksena.
   Mutta riski tulee kertoa kuulijoille harrastavansa klassisia soittimia ja painonnostoa samanaikaisesti ja arvostavansa laatuviinejä tasolla grand gru kuten Anni Vuohijoki-nainen vielä ! Minä tai joku muu emme tietenkään ole näitä miehiä.
   Kyuun ohjelma vilahti silmiin TV:stä. Täytyy kaivaa esiin.

 9. Heikin kommentti sai minut muistelemaan mitä kaikkea olen pitkän elämäni aikana harrastanut, vaikka ei tällä yleisempää kiinnostavuutta ole kirjaan tähän aikajärjestyksessä harrastuksiani matkan varrelta aikani kuluksi

  – yleisurheilu, paras pitäjässä pikkupoikana seurassani (Tammelan Ryske) 60m juoksussa ja pituushypyssä
  – runsas kirjojen lukeminen (läpi elämän)
  – postimerkkeily (Suomi ja pohjoismaat)
  – lennokkien rakentelu liidokit, kumimoottorit ja siimalla ohjattavat polttomoottorit
  – monenlainen kalastus, ensin mato-onki, virveli, katiskat, iskukoukut, pilkintä ja verkot kesät talvet
  – vaeltelu asuinseuduilla ja Lapissa
  – hiihto
  – polkupyöräily, pitkiäkin taipaleita
  – musiikin runsas kuuntelu, klassinen
  – nikkarointi autotallini on verstas, esim kymmeniä jakkaroita
  – metsätyöt
  – kokeileva ja luova kokkaaminen
  – rakentaminen, lautarakenteita, välillä niin että jotain rakennuksia kuten jokunen lato ja kolmas puucee mökille vain siksi kun on ollut sellainen into

  En näitä erinomaisuuttani korostaakseni listannut, mukava vaan oli tovi muistella, elää mielessäni parhaita hetkiä muistoistani.
  Näillä lienee merkitystä siihen mikä minusta on tullut hyvässä ja huonossa.

 10. Minä tunnistan ihan kaikki Matin harrastukset, koska ne kohtaavat omanikin, toiset enemmän, toiset vähemmän. Urheilu yhdistää useita; 60 m aikaan 7,1 sek/ 17-v. + useaan maratoniin. Muukin voimalajeineen kuten Anni Vuohijoki painonnostossa, minä pojissa alle 75 kg, 95+95+120 kg.
  Palsapuiset lennokitkin eetteripolttoaineella ja kumimoottoreilla.
  Muutaman talonkin olen korjannut tai rakentanut pääosin itse.

  Mutta yksi Matilta puuttui. Kaikki, mikä nuorena liittyi aseisiin omatekoisesta ruudista, raketteihin sankkitussareineen, pistooleineen tms. ampumiseen.
  Kokkikirjankin olen tehnyt.

  Nykyään kaikki keskittyy enemmänkin pianoon / urkuihin, lukemiseen ja kirjoittamiseen, puutarhaan ja jatkuvaan lenkkeilyyn/ ulkoiluun. Ei hikiliikuntaa. Kokkaus ”ammattikalastuksineen” jäi Porvoon ihanaan meri-maaseutuun.

  … mutta koko aina jotain uutta on etsinnässä. Vierivä kivi ei sammaloidu.

  1. Miten unohdinkin pommien teon ja räjäyttelyn, vuotta nuoremman veljeni ja minun yhteinen mieliharrastus. Tässä yksi hieno muisto pommienteon alkutaipaleelta. Purimme Noitapilli nimisiä pieniä raketteja, laitoimme ruudit sotilaskiväärin hylsyyn, noitapillin sytytyslanka ja hylsyn pää littuun. Naapurin pellosta kaivoimme isoimpia sokerijuurikkaita, teimme reiän hylsylle ja lanka tuleen
   Mahtavasti hajosi tikun nenään istutettu juurikas ympäristöön pieniksi paloiksi.
   Tarinoita pommeista riittäisi, en tiedä olisiko täällä mielenkiintoa lukea esimerkiksi kylän kaatopaikan räjäytyksestä tai raskaan kranaatinheittimen ammusten sukeltamisesta, ruudin talteenotosta ja koeräjäytyksistä.

   1. No, johan on tuttua puuhaa pommeineen. Kranaatinheittimen kranaatin, joku alle 10 cm löysimme kaatopaikalta. Vein isälle keittiöön. Ukko oli ihan rauhallinen ja ruuvasi sytyttimen irti ja pyysi heittämään viereiseen jorpakkoon, jokeen. Eipä heitetty, vaan kätkettiin ja myöhemmin pudotettiin ison kallion laelta( kettukset nimeltään)alas hirveällä räjähdyksellä.
    Nahkapussissa olleet ja kaatopaikan satakunta kiväärin panosta otettiin talteen parempiin tarkoituksiin.
    Hengenmeno oli lähellä monine paukkuineen ja raketteineen omatekoisella ruudilla ja lisättynä pöllityllä kivipommin dynamiitilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *