Hyvät kuuntelijat, seuraavaksi PORILAISTEN MARSSI.

Hyvät naiset ja hyvät herrat, sekä kaikki muutkin,- Tervetuloa seuraamaan juoksukilpailua Arkadian mäelle, jossa voittaja palkitaan ja kaikki seuraavaksi sijoittuneet joko palkitsee tai on palkitsematta juoksun voittaja.

Sisäradalle asettuu edellisten kisojen voittaja, joka on tuloskuntonsa hakenut pääosin ulkomailta, korkean paikan leireiltä ja on suuren suosionsa siivittämän ostanut ja vaihtanut kauhtuneet vetimensä täysin viimeisten muotien mukaiseksi velka rahalla, sillä makea elämä ja juhlinta on  aiheuttanut kassavajeen ja saattaa  myös olla, että maitohapot muistuttavat olemassaolostaan ja rankaisevat, kun harjoittelussa on unohtunut levon ja työn epäsuhta ja on liikaa panostettu pääosiltaan yö aikaan tapahtuviin harjoitteisiin, joten tältä pohjalta ennusteeni on III sija.

Kakkosradalle asettuu aina yllätysvalmis kilpailija, joka tuloskuntoonsa osaa aina ajoittaa juuri kisojen lähtöviivalle ja niin ennusteet näyttävät nytkin, että  vauhti  tulee kiihtymään maalin lähestyessä.  Kunto ei tältä kilpailijalta lopahda, kun on tinkimättä ja tunnollisesti noudattanut neljä vuotta harjoitusohjelmaansa, eikä ole langennut muiden tarjoamiin sudenkuoppiin.  Joten tältä pohjalta ennusteeni on  I  sija.

Kolmannelle radalle asettuu jo pitkään tuloksissa kärkipaikkaa pitänyt  juoksija ja pelättävissä on, että hän on hieman ajoittanut kuntohuippunsa väärin ja kangistuu vielä kalkki viivoilla ja kun ollaan vain vilkuiltu vasemman olkansa yli, niin oikealta ollaankin porhaltamassa ohi.  Joten ennusteeni on  II  sija.

Neljättä rataa kirmaa pahasti harjoitusohjelmassaan epäonnistunut kilpailija, joka unohti kaikki aikaisemmin tuloksia tuoneet harjoitusmetodinsa ja lähti hakemaan tuloskuntoaan vanhan Itä-Saksan douping oppaista ja ne näyttävät vain kasvattaneen lihasmassaa aikaisemmasta.  Joten tästä johtuen ennusteeni on V sija.

Viidennellä radalla on kilpailija, joka uskoo puutteen ja askeettisen elämäntavan tuovan parhaimman tuloksen ja se tulee kohdistaa kaikkiin muihin kuin häneen itseensä.  Hän on  kilpailija joka neuvoo, että tehkää kuten minä sanon, älkää niin kuin minä teen.  Joten ennusteeni on IV  sija.

Kuudetta rataa edustaa punaisiin trikoisiin sonnustautunut kilpailija ja hikinauhana on sateenkaaren värein koristeltu pääpanta, joka estää hapen kiertymistä aivoihin,  mutta hänen harjoittelunsa on keskittynyt vain muiden kilpailijoiden arvostelemiseen ja hän on hylännyt kädet rasvassa harjoitteet ja vaihtanut ne sateenkaaren aarteen etsintään.  Joten sijaluku  VI  entiseen tapaan.

Seitsemännellä radalla on kilpailija, joka ei koskaan petä ja joka on aina valmis harjoitusohjelmiensa muutoksiin, kunhan ne kirjoitetaan Ruotsin kielellä, joten kaikki käy, tulevat ne sitten vasemmalta tai oikealta.  Joten sijaluku VII.

Kahdeksatta rataa juoksee kilpailija, joka on parhaimmat tuloksensa saavuttanut kävelemällä ja ennusteeni onkin VIII sija, koska askelrytmitys on seonnut liiaksi muuhun kuin henkisiin harjoitteisiin.

Yhdeksännellä radalla, joka on piirretty kahdeksan rataisen tarttanin ulkopuolelle liidulla on juoksija, joka vaihtoi seuraa viime kaudella ja todennäköisesti omat ohjelmat  eivät häntä enää maaliin kanna, sillä hänen poukkoilevasta juoksutyylistään ei kello eikä katsojat tykkää. Sijaluku 0

Joten,  se on voittaja, joka on toteuttanut niitä oppeja joilla suomi aikoinaan juostiin maailmankartalle, eikä lähtenyt niiden perään juoksemaan, jotka hiekalle rakentavat.

 

7 vastausta artikkeliin “Hyvät kuuntelijat, seuraavaksi PORILAISTEN MARSSI.”

 1. Kysymyksessä oli koko täyspitkän radan 400 m:n juoksu. Varaslähtö tapahtui radalta 2, hylätään !
  Voittaja oli lähes tasatuloksella rata 1 rata 3: kanssa.

  1. Heikki,- Muutaman kuukauden kuluttua se sitten nähdään, kuka on onnistunut kuntonsa ajoittamaan huhtikuun alkuun, eikä ole hairahtunut ulkopuolisten tarjoamiin doupingeihin.eikä yöjuoksujen tuomaan hetken hurmaan.

   1. Nykyinen on osannut hoitaa kuntonsa, ettei ole edes kangistunut maaliviivalle tulossa.
    Yksi kisailija yrittää ”mustia maalata”, kampittaa, juosta väärällä radalla, oikaistasta. Sai kilpailukiellon.

    1. Onneksi yhden persukammoisen ”kielto” ei merkitse mitään muille ihmisellle.

 2. Pelkkään velan taltuttamishokemaan ei enää usko Perus/Kokoomus joten vesittävätkö loppumetreillä oman hokemansa?

 3. On kieltämättä vaikea pohtia.

  Puolet kansasta on sitä mieltä että nykyhallitus on selvinnyt vähintään tyydyttävästi – vaan johtaako se hallituspuolueiden äänestämiseen? Ja moniko menee uurnille?

  Jos hallitus-oppositio-linjalla katsotaan, se on melko sixti-fifti.

 4. Itselleni on aina vain yksi marssi ja se onkin sitten komein Suomessa ja se on Jääkärin marssi terv tepivaari

Kommentoi