Kepua tarvitaan…..mihin ?

Kyllä on naurua piisannut ihan omiksi tarpeiksi kun luin Iltalehdestä, että kepu menee oppositioon kostaakseen perussuomalaisille.

Eiköhän kepu kosta ihan vain niille, jotka vielä erehtyivät heitä vaaleissa äänestämään.

Mutta kun olivat hallituksessa sosialistien pönkkänä, niin mikseis siis myös oppositiossa.

Ajattelin jo silloin kun Soini muuttui opetuslapsineen siniseksi, että tämän alemmaksi ei enään voi mikään puolue vajota, mutta mitä vielä, kepu menee vielä sinisistäkin edelle, muuttaen vihreän apilalogonsa puna-apilaan.-

Kepu kokousti viikonloppuna ja johtopäätös oli vaalitappiosta se, että perussuomalaisten syy kun kiusasivat heitä neljä vuotta vasemmiston kynnysmatto roolistaan.

Ei lähtenyt kepun laari täyttymään, vaikka puppugeneraattori jauhoi paskaa koko vaalikauden ja nyt sitä lähtevät sitten jatkamaan oppositiossa, saman generaattorin johdolla.

17 vastausta artikkeliin “Kepua tarvitaan…..mihin ?”

 1. Kepun ongelmana on jo pitkään ollut se että Kepussa ei ole mitään ongelmaa vaan laskeva kannatus on muiden syytä.

  Ihan rehellisyyden nimissä, ei Kepun puheenjohtajaa myöskään pysty kyllä kehumaan. Ihminen joka on kyvytön kuuntelemaan, on.kyvytön monessa muussakin suhteessa.

  Katkeruus ja kosto mentaliteetti leimaa kepulaisten ulostuloja, mutta kenelle kostaa ja mitä?

  Kostaako äänestäjille, jotka ovat siirtyneet Perussuomalaisille vai kostaako äänestäjille, jotka vielä seisoivat puolueen takana?

  1. Kova tuntuu olevan pelko kepun nykyjohdolla, kun pitää suojella itseään itseltään.
   Nimittäin nyt ne olivat eilisessä palaveeraamisessaan sorvanneet presidentinvaaleja silmälläpitäen pykälän, eli ”väyrystelyn”, jolla periaatteessa torpataan Paavon osallistuminen puolueen presidenttivaaliehdokkaan valintaan.

   Paavo kun on aina päässyt osalliseksi kepun sisäpiiritoimintaan ruotsalaisen puoluepiirin kautta, niin nyt kepujohto vaatii kolmen piirin hyväksyntää jonkin ehdokkaan taakse ja johto tietää sen että tätä aitaa ei Paavo tule ylittämään. Vaikka Paavo lieneekin ainoa joka kepun pystyisi vielä edes vähän nostamaan ylöspäin marginaalista.

   Kun ajatellaan mihin jamaa kepun nykyjohto on puolueen vienyt, kun ollaan menty tappiosta tappioon, niin tuntuu jotenkin uskomattomalta, että koko eduskuntaryhmästä, puoluehallituksesta ja piiripäättäjistä ei löydy yhden ainutta tukijaa Hoskosen vaatimukselle vaihtaa puolueen puheenjohtaja ja hänen kilvenkiillottajansa.

   Tuolla jo jotkut ”tutkivan journalismin” edustajat uumoilevatkin, että olisiko käynyt niin, että Saarikko on itse asiassa demarimyyrä kepun hajoittamiseksi marginaaliin ja yhä enemmän se sitä on miltä asiat näyttävät.

   Saattaa hyvin olla, että kepu jättää oman ehdokkaan valitsematta ensivuoden presidentinvaaleihin ja lähtee suoraan tukemaan demareiden ehdokas Urpilaista.

   Jotenkin itse äimistelen kepun kohdalla sitä, että eikö puoluejohto ja järjestösatraapit kuule huutavan ääntä korvesta, kun se vaatii puolueen linjan vaihtamista uuteen, palaamalla vanhaan ja Saarikon johdolla tämä ei kyllä tule tapahtumaan.

   Nyt kun hallitus saadaan kasaan, olipa se sitten sinipuna tai porvari, niin kepu on oppositiossa ja kepulla on puoluevaltuusto kokoustamassa syksyllä, niin nyt seuraakin kepu tarkalla silmällä tulevia Galluppeja ja jos kuten uumoilen, että persmäkee jatketaan, niin varmasti Saarikon ”palli” horjuu ja haastaja löytyy talonpoikaiskapinan siivittämänä.

   Kepun nykyisistä puolueen johtopaikoilla olijoista ei haastajaa löydy, ei edes Kaikkosesta, sillä hän on liiaksi kunniavelkaa Saarikolle Kulmunin syrjäyttämis prosessissa.

   Tiedän senkin oman puolueeni tiimoilta, että jos hallitukseen osallistutaan, niin varmasti kannatukset tulevat putoamaan, mutta en kyllä usko siihen mitä nyt media höpisee, että historia toistaa itseään ja puolue menee taas kahtia.

   Eikä se demareissakaan Marinin eron myötä tule olemaan pelkkää päivänpaistetta ja luulenpa, että vaikka nyt Lindtmania hehkutetaan uudeksi kuninkaaksi kuningattaren paikalle, niin ei ne puolueen naisasianaiset niin helposti valtaa anna kaksilahkeisille, kun ovat tottuneet hameella pöytää pyyhkimään.

   Otetaan nyt vielä tähän vuorisaarnaa mukaan kokoomuskin siltä osin, että nyt Orpolla on paha, taikka sanotaanko hyvä paikka valita hallituskumppani itselleen, ottaako kumppaniksi koleran ( PS ) vai ruton ( SD )

   Kun tuo Ukrainan sotakin näyttää juuttuneen niin sanottuun asemasota vaiheeseen, niin nyt täytyy sitten vain turvallisesti sotia maan sisäisen turvallisuuden ympyröissä ja seurata kuka siellä hiekkaloorassa niitä hiekkakakkuja seuraavat neljä vuotta pääsee / joutuu leipomaan ja kuka jätetään ulkokehälle poraamaan menetettyjä etujaan.

 2. Eiköhän syyt ole aina oman kannattaja porukan pieneneminen
  Mutta on siihen toki muitakin syitä kuten tilojen suureneminen joka taas johtaa että suurtilalliset äänestää kokoomusta
  Ja kaupunkeissa sillä on aina ollut pieni kannatus siitä nuot asiat äänissä eniten tulee
  Mutta mutta asiat muuttuu politiikassa sukupolvet kun vaihtuu
  Nyt vaan mennään vaalitulosten mukaan
  Eikä nyt mutinat auta ketään eikä missään terv tepivaari

 3. Persuilla on hirveä pelko, kun kepu ja demarit ja vasurit ja vihreät ja rkp ovat jo hylänneet. Enää ei jää jäljelle kuin viimeinen politiikan fossiili, kokoomus.

  1. Olet Heikki väärässä ja nyt löit kyllä pahasti kirveesi kiveen, sillä sen verran tiedän ja olen varma perussuomalaisena perussuomalaisista, että pelkoa emme tunne, kävipä tunnusteluissa niin tai näin.
   Luulen tai itseasiassa tiedän, että valtaosa kansalaisista pelkää, että vaalitulosta ei kunnioiteta ja kahden suurimman puolueen yhteistyö torpataan joillain arvo,-ja ihmiskäsitys höpinöillä, joka ei tarkoita muuta kuin nykyisen tuhotun maan jatkumoa sinipunassa.

 4. Olen tyystin menettänyt uskoni keskustapuolueeseen. Sen nelivuotinen veljeily vasemmiston kanssa, erikoiset käsitykset siitä millainen puheenjohtajan pitää olla eniten kummastuttavat. Tällä menolla puolue tulee edelleen hiutumaan varsinkin jos persut menestyvät joko hallitus tai oppositio politiikassaan väkeä siirtyy persuihin ja kokoomukseen. Kyllä pitäisi keskustan vaihtaa puheenjohtaja ja ottaa puheissaan vähän hattua kouraan. Tuossa juuri vihreä Atte Harjannekin TVssä piti luonnollisena että puheenjohtaja lähtee raskaasti hävittyjen vaalien jälkeen.

  1. Matti, olen samaa mieltä ja ihan rehellisesti sanottuna en kyllä ole koskaan ymmärtänyt Saarikon valintaa puolueen johtoon ja valtionvarainministerinä hän oli aivan täysi floppi.

 5. Kun seurasin Marinin hallituksessa olevien kepulaisten ( Vanhanen, Saarikko ) rahaministerin uraa, niin toivon totisesti että saataisiin nyt uuteen hallitukseen valtiovarainministeriksi ”rautarouva” Riikka Purra, joka pitäisi suun säkkiä myöden ja lopettaisi ilmaiset lounaat ja vähentäisi hyvä veli ja toverikommuunien ulkoparlamentaarisen korporaation kuristusotetta parlamentista.

   1. Paraskin arvioimaan toisten ääriajattelua, ja kyllä se turpiin vetämisellä uhoaminenkin vaikuttaa aika kyseenalaiselta.

 6. Kokoomuksen / Perussuomalaisten hallituksessa olisi PerusS pitämässä ja puolustamassa palkansaajien asemaa tovereiden sijaan ja Kok istuisi samalla puolella pöytää sulassa sovussa palkansaajien kanssa, huolehtimassa että niin yrittäjien kuin duunareidenkin edut ovat yhteneväiset.
  Ei toimittaisi ketään vastaan vaan kaikkien ( suomen ) puolesta.

  1. Tämä oppi on puhtaassa idealistisessa muodossa sitä korporativismia jonka Italian ”Musse” lanseerasi ja Suomessa IKL kannatti ja ajoi. On hyvä antaa kaikkien kukkien kukkia kitkemispyrkimysten asemesta. Parlamentaarista demokratiaa vahvistaa kun se haastetaan ja saa kilpailijoita.

 7. Kun katsoo ja lukee näitä kepun pilkaamista se takaa ettei se tule hallitukseen mukaan
  Ja viimeksi kun sipilä körmyytti kansaa se onkin ainoa keino näyttää muille että kannatus tulee nousuun oppositiossa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *